Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Covid-19: 10 alimente cele mai bogate în vitamina C
Covid-19: 10 alimente cele mai bogate în vitamina C

Covid-19: 10 alimente cele mai bogate în vitamina C

02 nov. 2020, 11:23,
în Sanatate

Vitamina C, numită și acid ascorbic, joacă un rol esențial în corpul nostru. Iar consumul de alimente este, prin urmare, esențial! Referințele nutriționale (aporturile recomandate) sunt de 110 mg / zi pentru adolescenți și adulți. Se recomandă ca femeile însărcinate, mamele care alăptează, persoanele în vârstă și fumătorii să consume mai mult. Iata care sunt cele 10 alimente cele mai bogate în vitamina C!

Pentru a păstra cât mai bine vitaminele din alimente, evitați prepararea prea agresivă și prea lungă. Aburirea este ideală pentru păstrarea cantității maxime de nutrienți.

Beneficiile vitaminei C

Vitamina C este foarte importantă, mai ales când se apropie iarna, deoarece este implicată în funcționarea sistemului nostru imunitar. De asemenea, captează excesul de radicali liberi și astfel ne protejează celulele de îmbătrânirea prematură. În cele din urmă, ajută la asimilarea mai bună a fierului din surse vegetale.

Mulți dintre noi apelăm la citrice pentru a ne asigura necesarul de vitamina C. Și asta este o idee bună! Portocalele, lămâile, clementinele sunt surse interesante. Un suc de portocale proaspăt stors conține în medie 52,6 mg de vitamina C la 100g. Dar, contrar a ceea ce ați putea crede, acestea nu sunt alimentele care conțin cea mai mare cantitate de vitamina C!

Descoperă cele 10 alimente cele mai bogate în vitamina C!

Guava

Pulpa de guava crudă conține 228mg de vitamina C la 100g.

Ardeiul galben

Ardeiul galben conține mai multă vitamina C decât ardeiul roșu și verde. 100g de carne de ardei galben crud conține 184 mg de vitamina C. Ardeiul gras roșu conține puțin mai puțin, dar aportul rămâne important: 159 mg la 100g.

Coacăze negre

100g de coacăze negre furnizează 181 mg de vitamina C.

Patrunjel

Desigur, nu consumăm atât de mult pătrunjel cât consumăm portocale de exemplu. Dar adăugarea acestuia in preparatele noastre poate crește rapid aportul. În 100 g pătrunjel proaspăt, găsim 177 mg de vitamină C.

Cimbru

La fel ca și pătrunjelul, nu ezitați să adăugați cimbru in preparatele de iarna pentru a le umple cu vitamina C. 100 g de cimbru proaspăt conține 160 mg de vitamina C.

Hrean

Această rădăcină utilizată ca condiment conține 152 mg de vitamina C la 100 g.

Kale

Este cea mai bogată varză în vitamina C. Conține 145 mg la 100 g.

Broccoli

Conține în medie 106 mg de vitamina C la 100 g. În piure, conținutul său rămâne interesant: 90 mg/100 g.

Varza de Bruxelles

În medie, 100 g de varză de Bruxelles conțin 103 mg de vitamina C.

Kiwi

Nu ezitați să mancați un fruct de kiwi pentru a va umple de vitamina C. 100g de kiwi oferă 92,7 mg de vitamina C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`