Prima pagină » Culinar » Cotlet de porc la tigaie cu sos de muștar Dijon. Este gata în 20 de minute

Cotlet de porc la tigaie cu sos de muștar Dijon. Este gata în 20 de minute

23 nov. 2023, 13:43,
B, , h, , în Culinar

Ușor de preparat, cotletul de porc la tigaie cu sos de muștar Dijon este o modalitate delicioasă de a savura o friptură. Această friptură este însoțită de un sos bogat de usturoi și muștar Dijon, este destul de simplă pentru o cină rapidă într-o seară obișnuită, și suficient de impresionantă pentru a fi oferită unor oaspeți de seamă.

Cotlet de porc la tigaie cu sos de muștar Dijon

Prima întrebare pe care este posibil să o aveți este dacă să alegeți cotlete de porc cu os sau fără os. Răspunsul depinde de modul de preparare. Dacă pregătești cotletele de porc la grătar, pe jar sau flacără deschisă, ar trebui să le alegi pe cele cu os. Oasele aduc mult gust, și mențin cotletele întregi și suculente. Dacă gătești cotletele într-o tigaie, este recomandat să le folosești întotdeauna pe cele fără os, căci se rumenesc mai uniform și ocupă mai puțin spațiu.

Ingredientele de care vei avea nevoie sunt 4 cotlete de porc fără os, sare și piper după gust, 2 linguri de unt, 2 lingurițe de ulei. Sosul cremos cu muștar Dijon se va prepara dintr-o 1 lingură de unt, 2 lingurițe de usturoi tocat, 1 cană de supă de pui, 2 linguri de muștar Dijon, 1 cană de smântână grasă, ½ linguriță de sare, sau după gust, ¼ linguriță de piper negru măcinat, sau după gust.

Pentru a pregăti această friptură de porc, începe prin a încinge foarte bine tigaia. După aceea, condimentează carnea de porc cu sare și piper pe ambele părți. Apoi, într-o tigaie, la foc mediu, topește untul și adaugă uleiul în tigaie. Adaugă bucățile de cotlet de porc direct în uleiul și untul încalzit, și lasă-le să se rumenească pe ambele părți timp de 2-3 minute. Apoi transferă-le pe o farfurie și acoperă farfuria pentru a menține carnea caldă.

Prepararea sosului și opțiuni potrivite pentru garnitură

Pentru a face sosul, adaugă mai mult unt în aceeași tigaie. Când s-a topit, amestecă usturoiul timp de 1-2 minute, sau până când devine aromat. După aceea, adaugă supa de pui și amestecă muștarul Dijon și smântâna, și condimentează cu sare și piper.

Adaugă cotletele de porc înapoi în tigaie și toarnă sosul peste carne, apoi pune un capac peste tigaie și gătește la foc mediu spre mic timp de 10 minute, sau până când carnea de porc este pătrunsă complet și sosul s-a îngroșat. Când este gata, așează cotletul de porc în farfurie, toarnă sosul deasupra, și adaugă sare și piper măcinat, și câteva ierburi proaspete pentru garnisire.

Dacă dorești o garnitură alături de acest cotlet de porc la tigaie cu sos de muștar, îți recomandăm legume la aburi, coapte sau gratinate și stropite cu sos vinegretă, orez sau cușcuș, cartofi gratinați cu praz, piure de cartofi sau cartofi la cuptor în stil spaniol. Această rețetă ar funcționa, de asemenea, foarte bine cu piept de pui prăjit la tigaie și apoi gătit în cuptor. Va trebui să prăjești pieptul de pui pentru câteva minute în plus, deoarece este mai gros decât cotletele de porc (asigură-te că pieptul de pui este bine pătruns și nu mai este roz în mijloc).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
05 august 2024
05 august 2024