Prima pagină » Culinar » Cotlet de porc la cuptor fraged. Rețeta marilor bucătari pentru un preparat savuros

Cotlet de porc la cuptor fraged. Rețeta marilor bucătari pentru un preparat savuros

14 iul. 2023, 11:55,
B, , h, , în Culinar

Dacă vrem să pregătim acasă un adevărat deliciu, putem face un cotlet de porc la cuptor fraged. Acesta necesită mai mult timp de preparare, ingrediente alese cu grijă și câteva arome inedite, însă rezultatul va fi pe măsura așteptărilor. Iată rețeta marilor bucătari pentru un preparat savuros.

Cotlet de porc la cuptor fraged

Atunci când vrem să ne încântăm papilele gustative cu un preparat gustos, suculent și aromat putem face un cotlet de porc la cuptor fraged. Acest deliciu este ideal de pregătit la mesele festive alături de alte bucate alese.

Cotletul de porc la cuptor fraged poate fi servit împreună cu o salată asortată sau cu câțiva cartofi făcuți la cuptor. La fel de bine putem face și un sos aromat care să completeze savoarea acestui preparat culinar. Pentru iubitorii de mâncăruri rafinate, delicioase și sățioase putem face și o porție de ficăței de pui.

Deliciosul cotlet de porc pregătit la cuptor are o savoare aparte, un aspect deosebit și este perfect de servit la zi de sărbătoare și nu numai. Dacă vrem să facem o friptură savuroasă, fragedă și suculentă trebuie să ținem cont de câteva trucuri simple. Pe lângă condimentele necesare pentru a pregăti friptura la cuptor sau la tigaie, putem să facem și un sos aromat care să completeze perfect savoarea mâncărurilor. Pe lista sosurilor perfecte pentru friptură se află sosul de mere cu ghimbir, sosul de piper verde și coniac, sosul de hrean cu smântână și lămâie și sosul de portocale.

Cum să pregătești acasă o mâncare irezistibilă pentru toți cei de la masă

Pentru cotletul de porc făcut la cuptor fraged vom avea nevoie de 1,5 kg de cotlet de porc fără os, 2 linguri de ulei de măsline, 5 căței de usturoi, 1 lingură de sare, 1 linguriță de piper negru, 1 lingură de salvie tocată mărunt, 1 lingură de rozmarin proaspăt tocat mărunt și 1 lingură de cimbru proaspăt.

Mai întâi se pregătește carnea de porc. Aceasta se spală, apoi se lasă la scurs. După aceea într-un bol se amestecă uleiul, usturoiul tocat, sarea, piperul, salvia, rozmarinul și cimbrul și se amestecă până când se obține o pastă.

Într-o tavă tapetată cu folie se pune cotletul de porc apoi se toarnă deasupra compoziția făcută anterior. Se lasă carnea la cuptor timp de o oră apoi când este gata se scoate și se învelește cu folie de aluminiu pentru ca toate aromele să se întrepătrundă, iar carnea să se frăgezească. La final, se taie cotletul de porc în porții potrivite pentru a fi servit. Dacă vrem să pregătim o friptură gustoasă, fragedă și suculentă, putem să facem și un sos aromat care să completeze perfect savoarea fripturii de porc.

Cotletul de porc făcut la cuptor este fraged, are o savoare aparte și este ideal de servit la mesele festive. Acest preparat delicios îi va cuceri cu siguranță pe toți cei de la masă. Dacă ținem cont de secretele marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat. Când vine vorba de cotletul de porc sau de friptură, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *