Prima pagină » Titlurile zilei » Coțcăriile afaceristului Viorel Cozma, patronul firmei de construcții Conest SA! A țepuit o firmă de transport care trebuia să-i aducă piatră! Magistrații ieșeni l-au executat
Coțcăriile afaceristului Viorel Cozma, patronul firmei de construcții Conest SA! A țepuit o firmă de transport care trebuia să-i aducă piatră! Magistrații ieșeni l-au executat

Coțcăriile afaceristului Viorel Cozma, patronul firmei de construcții Conest SA! A țepuit o firmă de transport care trebuia să-i aducă piatră! Magistrații ieșeni l-au executat

24 feb. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Firma Conest SA pierde un nou proces, după ce patronul Viorel Cozma a refuzat să plătească facturile către societatea Luton SRL, care a efectuat mai multe transporturi de materiale. Magistrații au dispus executarea firmei de construcții. Nu este primul proces pierdut de Viorel Cozma. Reprezentanții Conest nu au răspuns apelurilor telefonice pentru a oferi un punct de vedere

Viorel Cozma, patronul firmei de construcții Conest SA, este implicat într-un nou scandal, după ce nu a achitat facturile emise de firmele partenere. Totul a început în 2016, când Conest SA a semnat un contract cu societatea Luton SRL, pentru mai multe transporturi de piatră spartă. Comanda a fost onorată, dar plățile nu s-au efectuat. Trebuia plătită suma de 200.000 de lei, echivalentă cu cifra de afaceri a firmei de transport din acel an. Cu chiu cu vai, Viorel Cozma a plătit până la urmă debitul, dar nu și penalitățile. Recent, magistrații de la Judecătoria Iași au încuviințat executarea silită a firmei Conest SA.

„Admite cererea. Încuviințează executarea silită și autorizează creditorul să treacă la executarea silită a titlului executoriu. Fără cale de atac”, se arată în soluția instanței.

Contactați telefonic, reprezentanții societății Luton SRL au precizat că prin procesul intentat firmei Conest SA au fost recuperate penalitățile prevăzute în contract, dar și cheltuielile de judecată.

„Contractul a fost făcut de mine în acea perioadă. A avut o clauză în el, în caz de neplată. Noi am adus piatră din zona Moțca. Au pătit după doi ani. Acum, le-am calculat și penalitățile de 27.000 de lei”, au precizat , reprezentanții Luton SRL.

În acest moment, activitatea societății a fost întreruptă temporar.

Viorel Cozma a pierdut un proces pentru nici 2.000 de euro

Conest SA a pierdut alt proces rușinos în cursul anului 2020. Societatea Dual SIC Security, din București, cu obiect de activitate „servicii de pază”, a dat în judecată firma Conest SA, pentru că nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale. Mai precis, agenții firmei de pază au monitorizat șantierul lui Viorel Cozma din București. Când a venit timpul să achite, Viorel Cozma s-a făcut că plouă. Suma era de doar 8.930 de lei, nici 2.000 de euro. Dual SIC Security SRL a emis o factură privind serviciile de pază pentru perioada 01.07.2019 – 31.07.209.

Viorel Cozma a plătit abia pe data de 07.10.2019. Magistrații Judecătoriei Iași au obligat Conest SA să achite penalități de 0,05 la sută pe zi, de la data scadenței până la plata debitului.

„Pârâta s-a angajat să achite lunar contravaloarea serviciilor de pază, în 30 de zile calendaristice de la data emiterii facturii după efectuarea prestației – art. 8. Pentru plata cu întârziere, pârâta s-a obligat să achite reclamantei penalități de 0,05 la sută pe zi, calculate la valoarea sumei restante pâna la stingerea acesteia”, se arată în hotărârea instanței.

În apartamentele de la Conest Grand Residence au apărut infiltrații

Viorel Cozma s-a lansat și în afaceri imobiliare. Pe bd. Chimiei, nr.4 a construit mai multe tronsoane de blocuri cu peste 500 de apartamente. Însă, calitatea lucrărilor este îndoielnică. Recent, un client din Conest Grand Residence a povestit că s-a trezit cu infiltrații în apartamentul de aproape 70.000 de euro. Asta, din cauza instalațiilor sanitare montate defectuos. În urma articolului publicat de BZI, o echipă de la Conest SA s-a deplasat la apartamentul menționat pentru remedierea deficiențelor.

De precizat că Viorel Cozma, împreună cu mai mulți asociați, au în portofoliu alt proiect imobilar în zona Păcurari – Dacia, pe strada Rampei, nr.9A. Pe actualul teren este amenajată o stație de betoane, propusă pentru demolare. Suprafața de teren vizată este de 16.504 metri pătrați. Inițial, conform Planului Urbanistic Zonal, cele 3 blocuri cu mai multe tronsoane aveau regimul de înălțime de 2S+P+6E + Er (etaj retras). Brusc, subsolurile au dispărut, iar imobilele s-au transformat în D+P+6E + Er. La orice proiect major, subsolurile sunt folosite exclusiv pentru amenajarea parcărilor. În proiect este specificat un număr de 280 de locuri în parcare supraterană și 60 la nivelul solului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *