Prima pagină » Culinar » Coșulețe aperitiv din foietaj. Cum să realizezi cea mai delicioasă gustare

Coșulețe aperitiv din foietaj. Cum să realizezi cea mai delicioasă gustare

11 iul. 2024, 12:06,
BZI.ro, în Culinar

Coșulețele aperitiv din foietaj sunt niște gustări perfecte atât pentru mesele festive, cât și pentru mesele lejere, alături de familie. Acestea pot fi umplute cu prosciutto, mozzarella și ciuperci dar pot fi transformate și într-un delicios desert.

Coșulețele aperitiv din foietaj se fac repede, sunt delicioase și rețeta poate fi adaptată ușor în funcție de ingredientele pe care le aveți la îndemână.

Ingredientele necesare pentru rețeta de coșulețe aperitiv din foietaj

Aveți nevoie de un aluat de foietaj de minim 275 de grame, 250 g de cremă de brânză, 50 g smântână grăsime 24%, o lingură de hrean cu smântănă, un ou, sare, piper, 2 cârnaciori, ¼ legătură mărar. Singurul secret al acestor coșulețe aperitiv din foietaj stă în aluatul bine crescut după coacere.
Este important ca aluatul să fie dezghețat lent, în frigider.
Pentru început, trebuie să întindeți aluatul de foietaj și să-l tăiați în 12 cercuri cu diametrul de aproximativ 8 cm. După care, jumătate dintre acestea trebuie decupate încă o dată în mijloc, cu forma de 6 cm, coșulețele vor fi formate, astfel, din 2 dischete: una plină și una cu gaură în mijloc.
Următorul pas constă în punerea cercurilor de 8 cm în tava tapetată cu hârtie de copt, după care se bate un ou cu puțină sare și cu ajutorul unei pensule, trebuie să ungeți aluatul aranjat în tavă.
Se așază dischetele cu gaură în mijloc peste cele pline și se ung și acestea cu ou, pentru ca aluatul să nu crească extrem de mult, se recomandă înțeparea acestuia în mijloc cu o furculiță.
Se pun coșulețele din foietaj în congelator până se încălzește cuptorul la 200 de grade C, după care le puneți la cuptor pentru 20 de minute.
Cât timp coșulețele aperitiv din foietaj se coc, puteți pregăti crema cu brânză. Trebuie să tocați mărarul apoi să îl amestecați cu crema de brânză, cu hreanul și smântâna, la care se adaugă sare și piper după gust.
Se pune umplutura obținută într-un posh, pentru a o păstra la frigider cât timp se răcesc coșulețele.
După ce acestea s-au răcit complet, trebuie umplute cu crema de brânză și se ornează cu puțin susan negru și 2 fire de mărar.

Aluat foietaj făcut în casă pentru niște coșulețe mai gustoase

Atât aluaturile de foietaj din comerț, cât și foile de plăcintă sunt făcute exclusiv cu margarină, deci, dacă vrei să obții  variantă mai sănătoasă, este momentul să încerci să faci aluatul foietaj acasă, este de o sută de ori mai bun și nu este nici complicat de făcut. Secretul aluatului de foietaj constă în împăturirea lui, acesta trebuie împăturit de cel puțin trei ori
Așadar, pentru realizarea acestui aluat, acasă, aveți nevoie de 400 g făină, 200 g de unt rece, 200 ml apă rece și sare. Se pune făina, sarea și jumătate din unt într-un robot și se mixează la putere maximă timp de un minut, după care se adaugă restul de unt rece și se mixează pentru alte 5-7 minute, nu mai mult! Se toarnă apa și se mixează, din nou, timp de un minut.
Puneți puțină făină pe masă și scoateți aluatul din robot pentru a-l frământa ușor câteva minute, cât să-l uniformizați, pentru ca mai apoi să îl întindeți cu făcălețul și să pliați spre mijloc marginea din dreapta, adică cam 1/3 din foaie. Peste ea aduceți și marginea din stânga, începând să îl întindeți din nou cu făcălețul. Acest proces se repetă de cel puțin trei ori, la final se dă la rece pentru 45 de minute.
Acest aluat este perfect atât pentru coșulețele aperitiv din foietaj, cât și pentru alte preparate, precum cele dulci ca tartele și cremșnitul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *