Prima pagină » Local » Costică Postârnac, primarul comunei Ipatele, a pierdut şi la apel dreptul de a candida la alegerile locale 2020. Maricel Popa, liderul PSD Iaşi, şi-a pierdut unul din oamenii de încredere – EXCLUSIV
Costică Postârnac, primarul comunei Ipatele, a pierdut şi la apel dreptul de a candida la alegerile locale 2020. Maricel Popa, liderul PSD Iaşi, şi-a pierdut unul din oamenii de încredere - EXCLUSIV

Costică Postârnac, primarul comunei Ipatele, a pierdut şi la apel dreptul de a candida la alegerile locale 2020. Maricel Popa, liderul PSD Iaşi, şi-a pierdut unul din oamenii de încredere – EXCLUSIV

18 aug. 2020, 16:02,
în Local

Costică Postârnac, primarul comunei Ipatele, a pierdut şi la apel dreptul de a candida la alegerile locale 2020. Maricel Popa, liderul Partidului Social Democrat Iaşi, şi-a pierdut unul din oamenii de încredere.

„Se respinge apelul formulat de apelantul Postârnac Costică împotriva sentinţei civile nr. 6870/16.08.2020 pronunţată de Judecătoria Iaşi, sentinţa pe care o păstrează. Definitivă. Pronunţata astăzi, 18.08.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia parţilor prin mijlocirea grefei instanţei.”, au transmis reprezentanţii Tribunalului Iaşi.

Costică Postârnac, nu mai poate candida la alegerile locale 2020. Judecătoria Iași i-a respins candidatura

Unul din cei mai vechi primari din Iași, Costică Postârnac, din comuna Ipatele, nu mai poate candida pentru un nou mandat. Om de încredere al lui Maricel Popa, liderul PSD Iași, Costică Postârnac, nu mai poate candida la alegerile locale 2020. Cu o condamnare penală în spate, Postârnac spera să mai prindă un nou mandat. Doar că Judecătoria Iași i-a respins candidatura si a anulat decizia Biroului Electoral de Circumscriptie din comuna Ipatele.

Postârnac este unul din primarii care sunt de partea lui Maricel Popa, actualul lider al PSD Iași. Respingerea cadidaturii lui Postârnac este o lovitură și pentru președintele CJ Iași, care spera că acesta îl va ajuta în campania electorală.

„Respinge exceptia tardivitatii contestatiei, invocata de intimat în dosarul nr.20832/245/2020, ca neîntemeiata. Admite exceptia tardivitatii contestatiei, invocata de intimat în dosarul nr.20835/245/2020. Admite cererea având ca obiect contestatie la legea electorala formulata de contestatorul MIRONEANU VASILE, împotriva Hotarârii nr. 3 din data de 14.08.2020 a Biroului Electoral de Circumscriptie nr. 48 Ipatele, privind admiterea si înregistrarea candidaturii intimatului Postarnac Costica, la functia de primar. Anuleaza Hotarârea nr.3/14.08.2020 a Biroului Electoral de Circumscriptie nr. Ipatele si, în consecinta, respinge candidatura intimatului Postarnac Costica la functia de primar al comunei Ipatele. Respinge cererea având ca obiect contestatie la legea electorala formulata de contestatorul GOLOGAN NICOLAE, împotriva Hotarârilor nr. 3 si nr. 4 din data de 14.08.2020 ale Biroului Electoral de Circumscriptie nr. 48 Ipatele, privind admiterea si înregistrarea candidaturii intimatului Postarnac Costica, la functiile de primar si consilier local, ca tardiv formulata.

Ia act de faptul ca intimatul a solicitat acordarea cheltuielilor de judecata pe cale separata. Cu drept de apel în 24 de ore de la pronuntare la instanta ierarhic superioara, cerere de apel care se depune la Tribunalul Iasi, sub sanctiunea anularii. Potrivit art. 54 alin. (5) din Legea 115/2015, prezenta hotarâre nu se comunica. În baza art. 54 alin. 8 din Legea nr. 115/2015, la ramânerea definitiva a hotarârii, dispune aducerea acesteia de îndata la cunostinta Biroului Electoral de Circumscriptie nr. 48 Ipatele, în vederea definitivarii candidaturilor. Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei, astazi, 16 august 2020, ora 10.50.

Document: Hotarâre 6870/2020 16.08.2020”, se arată în decizia Judecătoriei Iași.

Magistraţii Curţii de Apel au întors o hotărâre luată de Tribunalul Iaşi

Magistraţii Curţii de Apel au întors o hotărâre luată de Tribunalul Iaşi împotriva unui primar condamnat şi l-au iertat pentru moment de toate faptele. Costică Postarnac, primarul PSD al comunei Ipatele, a fost condamnat iniţial la închisoare cu suspendare şi la o interdicţie de trei ani în exercitarea unei funcţii publice.

După ce decizia a devenit definitivă, prefectul judeţului a emis ordinul de încetare a mandatului pentru primarul din Ipatele. Postarnac nu s-a mulţumit însă cu decizia şi a atacat ordinul. În prima instanţă, la Tribunalul Iaşi, magistraţii au dat dreptate Prefecturii, însă la Curtea de Apel, Postarnac a avut câştig de cauză şi a obţinut suspendarea ordinului prefectului până la judecarea pe fond. Deşi instanţă care l-a condamnat a constatat negru pe alb ca a prejudiciat bugetul comunei Ipatele, după ce a concesionat păşunea comunală unei societăţi controlate de soţia sa, cei de la Curtea de Apel l-au iertat şi l-au lăsat la cârma Primăriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *