Prima pagină » Titlurile zilei » Costel Burlacu, tatăl Vanesei, tânăra ucisă în vila din Moara de Vânt, a fost arestat! ”A intrat în bar și l-a dat cu capul de colțul mesei” (Exclusiv)

Costel Burlacu, tatăl Vanesei, tânăra ucisă în vila din Moara de Vânt, a fost arestat! ”A intrat în bar și l-a dat cu capul de colțul mesei” (Exclusiv)

14 mart. 2022, 02:00,
Dragos Savin// Ciprian Nedelcu, în Titlurile zilei

Costel Burlacu, tatăl Vanesei Burlacu, tânăra ucisă în vila din Moara de Vânt, a fost expulzat în Germania de judecătorii ieşeni! Asta, după ce autorităţile din vestul Europei au cerut trimiterea acestuia acolo. Ieşeanul urmează a fi cercetat pentru vătămare corporală gravă, în urma unui incident ce a avut loc în Germania.

Tatăl Vanesei Burlacu, tânăra ucisă în vila din Moara de Vânt, a fost expulzat în Germania de judecătorii ieşeni, după ce autorităţile din vestul Europei au cerut trimiterea lui Costel Burlacu acolo. Ieşeanul urmează a fi cercetat pentru vătămare corporală gravă, în urma unui incident care a avut loc în Germania.

„Instanţa admite sesizarea formulată de Tribunalul Duisburg, Germania, pentru executarea mandatului european de arestare din data de 31 ianuarie 2022 emis de Tribunalul Duisburg, pe numele persoanei solicitate Costel Burlacu. Constată că persoana solicitată a consimţit la predare. Dispune predarea persoanei solicitate către autoritatea judiciară emitentă, Tribunalul Duisburg, Germania, în baza mandatului european de arestare, în vederea cercetării pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală gravă, pentru care pedeapsa maximă este de 10 ani de închisoare”, au precizat la finele săptămânii trecute magistraţii din cadrul Curţii de Apel Iaşi.

Tatăl Vanesei Burlacu, tânăra ucisă în vila din Moara de Vânt, expulzat în Germania

Tatăl Vanesei Burlacu, tânăra ucisă în vila din Moara de Vânt, a fost reţinut pe data de 25 februarie, la ora 11:30. Mai apoi, Costel Burlacu a fost adus în faţa judecătorilor din cadrul Curţii de Apel Iaşi. Aceştia au decis arestul la domiciliu în ceea ce îl priveşte pe ieşean.

„Persoana solicitată Costel Burlacu a fost reţinută începând cu data de 25 februarie 2022, ora 11:30 şi arestată la domiciliu începând cu data de 26 februarie 2022. Revocă măsura arestului la domiciliu, dispune arestarea persoanei solicitate Costel Burlacu, pentru o durată de 30 de zile, în vederea predării către autorităţile judiciare germane”, au subliniiat magistraţii ieşeni.

Potrivit anchetatorilor, în cursul anului 2017, Costel Burlacu a fost implicat într-un incident într-un bar din Germania.

”A fost vorba despre o altercație. Costel Burlacu a intrat într-un bar și a împins un român care a căzut cu capul de colțul mesei. Victima a rămas cu o paralizie pe partea stângă a corpului, după acest incident grav”, a precizat o sursă judiciară.

Crima dublă din Moara de Vânt a şocat o ţară întreagă

Amintim că, la începutul lunii decembrie 2021, polițiștii ieșeni au fost anunțați de rudele tânărului marocan Youssef Jniyah (25 de ani), student la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași, că acesta nu a revenit la Bruxelles, deși avea un bilet de avion. Oamenii legii au efectuat cercetări și au ajuns la vila închiriată de marocan pe strada Moara de Vânt. Acolo, anchetatorii ieșeni au dat peste un tablou de groază.

Ioana Vanesa Burlacu, fiica lui Costel Burlacu, și Youssef Jniyah erau morți în același pat. Cei doi tineri aveau trupurile sfârtecate cu zeci de lovituri de cuțit. Surse din anchetă au precizat că, pe trupul Vanesei, ar fi fost descoperite 33 de lovituri de cuțit, iar, pe trupul lui Ajniyah, 17. Pe ambele trupuri, urmele erau asemănătoare, semn că autorul ar fi folosit aceeași armă. După ce tinerii au fost uciși, autorul sau autorii ar fi încercat să incendieze vila, însă nu au reușit.

Ce a spus Costel Burlacu la scurt timp după dublul asasinat

Pe data de 13 decembrie 2021, tatăl Ioanei Vanesa Burlacu a acceptat să stea de vorbă cu reporterii cotidianului BZI. Costel Burlacu a povestit care a fost ultima discuție pe care a avut-o cu fiica lui, înainte ca aceasta să fie ucisă fără milă. Bărbatul a relatat că Ioana Vanesa Burlacu nu se certase cu nimeni în perioada anterioară și nici nu avea dușmani.

„Duminica trecută a fost aici, acasă. Ultima oară am vorbit marți cu ea. Voia să amenajăm casa în care ea stătea cu prietenul ei. Trebuia să merg să o ajut cu luminițele de sărbători acolo, la casă… După aceea nu am mai auzit nimic de la ea, până când am aflat vestea”, a spus ieșeanul.

Costel Burlacu a mai povestit că fata lui, Ioana Vanesa Burlacu, care era în anul II la Școala Postliceală „Grigore Ghica Vodă”, studiind să devină asistentă medicală, nu avea dușmani.

„Nu avea dușmani. Nu se certase cu nimeni înainte de nenorocirea asta. Ea studia, în anul II, la Școala Postliceală „Grigore Ghica Vodă”, din Iași. V-am spus că discutasem cu ea să amenajăm frumos acolo, la casă. Nu știu ce s-a întâmplat sau cine a făcut asta… Am vorbit și la Parchet, am discutat și cu polițiști. Oamenii au unele indicii, dar eu cred că nu știu mai multe decât ceea ce știți și dumneavoastră”, a adăugat atunci Costel Burlacu.

Tatăl Ioanei Vanesa Burlacu a mai spus că vrea ca persoanele vinovate să plătească pentru ceea ce au făcut.

„Nu știu de ce s-a întâmplat treaba aceasta… În orice caz, eu sper ca aceia care au făcut ce au făcut să plătească. În rest, nu știu ce să vă spun”, a încheiat ieșeanul.

Acum, tatăl Vanesei Burlacu, tânăra ucisă în vila din Moara de Vânt, a fost expulzat în Germania de judecătorii ieşeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *