Prima pagină » Local » Costel Alexe, președintele Consiliului județean Iași, către Maricel Popa: „Dacă se îmbolnăvește, îi doresc să fie internat unde e cel mai frig”. Improvizații șocante la spitalul mobil de la Lețcani

Costel Alexe, președintele Consiliului județean Iași, către Maricel Popa: „Dacă se îmbolnăvește, îi doresc să fie internat unde e cel mai frig”. Improvizații șocante la spitalul mobil de la Lețcani

28 ian. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

Instalațiile de încălzire din spitalul mobil de la Lețcani nu au fost refăcute nici la această oră. Turcii de la SDI Global nu au ajuns nici acum în Iași pentru a asigura mentenanța instalațiilor de la unitatea medicală. Lucrarea a fost impovizată pentru ca unele containere să aibă căldură în plină iarnă

Dezvăluiri șocante din spitalul mobil de la Lețcani. Problemele de la spital nu au fost remediate, iar bolnavii de COVID-19 nu s-au întors în containerele medicale. Cei de la firma turcă SDI Global LLC, cea care a asigurat furnizarea containerelor și a echipamentelor medicale, nu au făcut nici la această oră instalațiile de încălzire de la unitatea aflată la marginea municipiului Iași. Mai mult, se pare că turcii au asigurat un fel de improvizații la instalațiile respective pentru a asigura căldură, improvizații care pot duce oricând la o tragedie.
Practic, turcii se folosesc de aerul condiționat pentru a da căldură în instalația de ventilație. Se dorește ca prin instalația de ventilație să se mențină o căldură constantă, însă nu se știe dacă aceasta poate să facă față.

Scandal cu spitalul mobil de la Lețcani. Conducerea CJ Iași cere explicații de la Asociația Euronest

Fosta conducere a CJ Iași continuă să primeasă informații pe sub masă de la Asociația Euronest pentru a induce în eroare ieșenii. Maricel Popa, fostul șef al CJ, primește informații de la Alina Popa, directorul Asociației Euronest. Culmea, aceasta refuză să comunice cu actuala administrație de la Consiliul Județean Iași. Costel Alexe, șeful CJ Iași, a cerut explicații de la Euronest, însă directorul asociației a refuzat să le ofere.

„Este o situație în care cei de la Euronest duc numai din minciună în minciună ce se întâmplă la acest spital. La 1476, turcii ajungeau mai repede de la Constantinopol în Moldova ca să cucerească teritorii. O făceau mai repede decât ajung turcii astăzi să remedieze problemele pe care le avem la spital, în anul 2021”, a menționat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Scandal între fosta și actuala conducere CJ Iași pentru spitalul mobil

Costel Alexe a susținut că vinovat de această situație este și Maricel Popa, fostul șef al CJ Iași, cel care a fost artizanul achiziției controversate.

„Îi promit domnului Maricel Popa că dacă ajunge să fie, deși nu îi doresc acest lucru, infectat cu acest coronavirus, va sta internat fix în secția spitalului de la Lețcani. Și fix în containerul în care îngheață apa în chiuvetă sau unde temperaturile sunt pe minus. Este inadmisibil ca pe banii ieșenilor, cu o investiție de milioane de euro, să avem o bătaie de joc numită spital mobil. Să se creadă că se pot salva vieți în condiții optime”, a mai spus șeful CJ Iași. Zilele trecute, apa a înghețat la robinete în containerele medicale.

Furnizorul turc a uitat de spitalul de la marginea municipiului Iași

Șeful CJ Iași a arătat cum situația de la spital nu a fost remediată la timp, iar cei care au fost internați acolo au înghețat de frig vreme îndelungată.

„Obiectivul nostru este să salvăm cât mai multe vieți. Din păcate, astăzi, încă avem această problemă nerezolvată la spitalul mobil de la Lețcani. Turcii, cei care au livrat spitalul, nu au reușit să remedieze toate problemele semnalate de către personalul medical de acolo. În cursul acestei luni am avut două vizite la spitalul de la Lețcani. Din păcate, au fost situații în care apa a înghețat efectiv în chiuvetă. Au fost și temperaturi în unele saloane cu minus „, a spus Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Problemele cu instalația de încălzire sunt însă ceva mai vechi, după cum a arătat și cotidianul BZI.

Turcii de la SDI Global sunt dați dispăruți. Nu au ajuns încă la Iași

Mai mult, turcii de la SDI Global nu au dat niciun semn că ar veni să refacă instalațiile defecte. Chiar dacă șefii CJ au cerut ca lucrurile să fie remediate rapid, situația bate pasul pe loc.

„În momentul de față așteptăm să vină turcii să remedieze aceste probleme. Obiectivul nostru e să avem o campanie de vaccinare cât mai eficientă tocmai ca ieșenii și românii să nu mai ajungă să fie internați. Cei de la Euronest ar trebui să răspundă despre situația turcilor. Noi facem o corespondență cu ei pentru ca problema să fie remediată. Spitalul mobil de la Lețcani nu aparține Consiliului Județean Iași, ci celor de la Euronest”, a adăugat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Maricel Popa, prins încă o dată cu minciuna. Cifre umflate cu sprijinul Euronest

Fostul șef al CJ Iași a fost prins din nou cu minciuna despre unitatea medicală. Mai întâi susține că spitalul este funcțional, asta în ciuda faptului că toate problemele să văd de pe Lună. Apoi, Popa arată că peste 1.000 de persoane au fost tratate la spitalul mobil. Realitatea este însă alta. Din luna octombrie 2020, de când a devenit funcțional, în spital au fost tratați circa 350 de pacienți. Din aceștia, circa 220 au fost tratați în secția de Boli infecțioase, iar restul la secția de Terapie Intesivă. În niciun caz nu au fost 1.000 de pacienți, așa cum induce Maricel Popa în eroare ieșenii.

„Spitalul mobil de la Lețcani, care și-a dovedit utilitatea odata cu salvarea a peste 1.000 de pacienți, a primit un nou aviz! Spitalul este funcțional și are tot ce îi trebuie pentru ca acolo să fie tratați în continuare pacienți afectați de noul coronavirus. Nu cred că este cineva care să spună acum, după ce la spitalul mobil au fost tratați în jur de 1.000 de pacienți din toate zonele țării, că investiția nu a fost utilă”, a susținut senatorul PSD Maricel Popa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *