Prima pagină » Local » Costel Alexe, despre bugetul anului 2022 la CL Iași: ,,170 de milioane de lei merg către infrastructura rutieră!”
Costel Alexe, despre bugetul anului 2022 la CL Iași: ,,170 de milioane de lei merg către infrastructura rutieră!”

Costel Alexe, despre bugetul anului 2022 la CL Iași: ,,170 de milioane de lei merg către infrastructura rutieră!”

23 feb. 2022, 02:00,
Livia Zăbrăuțanu, în Local

Bugetul alocat de către Consiliul Județean Iași a provocat pe alocuri nemulțumiri în legătură cu modul în care a fost distribuit în rândul proiectelor și investițiilor din județ.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Iași, Costel Alexe, aduce clarificări cu privire la felul în care acestea au fost alocate, menționând faptul că în cadrul ședinței din data de 23 februarie vor fi dezbătute 27 de proiecte de hotărâre.

Printre proiectele discutate în următoarea ședință de la CJ, se află și câteva proiecte de hotărâre înaintate de către conducerea Aeroportului Internațional Iași, acestea aducând în atenția membrilor consiliului diferite planuri pentru viitorul instituției.

În cadrul ședinței vor fi discutate diverse ,,probleme” întâmpinate în diferite domenii.

Costel Alexe la o sedinta

Vicepreședintele CJ susține că cele mai multe fonduri vor fi alocate reabilitării și modernizării drumurilor județene

Costel Alexe: ,,Județul nostru mai are mult de investit în drumuri județene!”

un drum din judetul Iasi care este asfaltat

170 de milioane de lei vor fi investiți în proiecte de infrastructură rutieră

Președintele CJ Iași, Costel Alexe, vorbește despre repartizarea fondurilor alocate în anul 2022 comunelor, dar mai ales proiectelor care se aflau în plină desfășurare.

,,Este un an în care investim în drumuri, în sănătate, în tot ceea ce însemnă partea socio-economică a județului nostru. Dacă vorbim despre bugetul de investiții, care în acest an are o valoare de 303 milioane de lei, 170 de milioane de lei merg către infrastructura rutieră. Asta denotă faptul că județul nostru mai are mult de investit în tot ceea ce însemnă drumuri județene”, a spus Costel Alexe.

Șeful CJ iași menționează și că în acest an vor continua lucrările pe Axa Iași – Suceava și pe Axa rutieră strategică 2: Botoșani-Iași, oferind cetățenilor în acest fel 40 de kilometri de drum reabilitat, investiția atingând pragul de 100 de milioane de lei.

La nivelul infrastructurii, acesta susține că și drumul DJ249A, pe sectorul cuprins între localitățile Mânzătești – Ungheni și Holboca – Bosia va beneficia de alocarea unor fonduri pentru modernizare și pentru pregătirea documentației privind înființarea centurii ușoare de ocolire a Municipiului Iași.

Aspecte în această privință vor fi discutate și în cadrul ședinței de Consiliu Județean din data de 23 februarie, pe ordinea de zi a mai marilor consiliului aflându-se diferite subiecte.

o pista a aeroportului din Iasi

În trecut, Aeroportul Iași a beneficiat de fonduri europene pentru proiectul care prevedea extinderea platformei de parcare a avioanelor

Fondurile pentru Aeroportul Iași, incluse în bugetul anului 2022?

 aeroportul Iasi

Aeroportul Iași va demara noi proiecte de dezvoltare

În rândul proiectelor care necesită aprobare din partea Consiliului Județean, se numără atât activități desfășurate în cadrul domeniului de infrastructură rutieră, cât și nevoi care intervin în cadrul anumitor instituții.

Astfel, Aeroportul Internațional Iași lansează două proiecte de aprobare în fața mai marilor consiliului, unul dintre ele vizând aprobarea modificării Hotărârii Consiliului Județean lași nr. 259 din 14.09.2021 privind aprobarea proiectului „Dezvoltarea Aeroportului Internațional lași – Extinderea terminalelor de pasageri si a facilităților de parcare la Aeroportul Internațional lași”, cel de-al doilea având legătură cu aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli al R.A. Aeroportul Iași, pentru anul 2022 și estimări 2023 – 2024.

În trecut, Aeroportul Iași a beneficiat de fonduri europene pentru proiectul care prevedea extinderea platformei de parcare a avioanelor, în momentul de față aflându-se în plină dezvoltare. În urma ședinței din data de 23 februarie, va fi stabilit care dintre proiectele de hotărâre vor fi implementate, bugetul anului 2022 acoperind doar o parte din sumele necesare întregului proces de dezvoltare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *