Prima pagină » Sport » Cosmin Olăroiu, dorit de Mihai Rotaru la Craiova! Marinos Ouzounidis, aproape de a părăsi echipa. Costel Gâlcă și Ladislau Boloni, variante de rezervă dacă „Oli” refuză
Cosmin Olăroiu, dorit de Mihai Rotaru la Craiova! Marinos Ouzounidis, aproape de a părăsi echipa. Costel Gâlcă și Ladislau Boloni, variante de rezervă dacă

Cosmin Olăroiu, dorit de Mihai Rotaru la Craiova! Marinos Ouzounidis, aproape de a părăsi echipa. Costel Gâlcă și Ladislau Boloni, variante de rezervă dacă „Oli” refuză

04 iun. 2021, 02:00,
în Sport

Marinos Ouzounidis a câștigat Cupa României cu Universitatea Craiova, dar nu mai este dorit la clubul din Bănie. Jocul etalat de olteni de la venirea sa este cel mai slab din ultimii ani, fapt remarcat atât de oficialii clubului, precum și de suporteri și de anumiți oameni din fotbalul românesc.
Grecul e pe picior de plecare, iar patronul trupei din Bănie, Mihai Rotaru, îl vrea pe Cosmin Olăroiu pe banca tehnică. Dacă „Oli” refuză, Gălcă și Boloni sunt și ei ca variante pentru postul de antrenor.
În principal, faza ofensivă a suferit pe toată perioada mandatului tehnicianului elen, oltenii neavând trasee de joc, o strategie concretă, ci un joc întâmplător, bazat numai pe angajament și pe defensivă aglomerată.

Cosmin Olăroiu, dorit de Mihai Rotaru la CSU Craiova!

Și dacă la început rezultatele erau unele bune, parcursul din play-off a fost mult sub așteptări, alb-albaștrii nereușind să câștige niciun meci din cele 6 jucate împotriva echipelor aflate sub ei în clasament: Sepsi, Clinceni și Botoșani, în fața cărora au adunat numai 3 puncte din 18.
Inclusiv în finala Cupei României au fost mari probleme, Astra, o echipă debusolată, conducând cu 2-1 în prelungiri, numai momentul de mare inspirație al lui Nistor întorcând soarta partidei.
Mai mult, cu excepția lui Andrei Ivan, a cărui formă a fost constant bună, restul jucătorilor importanți ai științei au înregistrat scăderi de formă evidente de la sosirea lui Ouzounidis, în special internaționalii Alex Cicâldău și Nicușor Bancu. Grecul a oferit impresia că nu cunoaște bine nici profilul jucătorilor, jucând uneori cu Cicâldău extremă stânga, cu Vlădoiu, atacant dreapta, iar Bic, Căpățână sau Baiaram au ajuns să fie folosiți, pe rând, ca fundași dreapta.

Marinos Ouzounidis vrea să „schimbe obiceiurile”, dar ar putea fi el schimbat

Antrenorul grec a avut o izbucnire în momentul în care a ajuns la patru înfrângeri consecutive în play-off cu Craiova.

„Timp de două, trei luni am avut o echipă foarte bună, iar într-o săptămână distrugem totul. Aștept explicații de la jucători, chiar le-am cerut să îmi spună de ce. Am discutat deja cu patronul despre sezonul următor, despre ce trebuie să facem. Vom încerca să ajungem în grupele Conference League. Pentru mine este o problemă că avem nevoie de multe ocazii pentru a marca. Cu toții ne pierdem concentrarea în anumite momente. Avem nevoie de mai mult timp pentru a schimba obiceiurile”, declara Ouzounidis înainte de terminarea sezonului.

Mihai Rotaru ar vrea să rezilieze contractul, dar Marinos Ouzounidis e greu de convins

Finanțatorul Mihai Rotaru încearcă să găsească o cale să rezilieze contractul cu antrenorul grec, dar nu-i convine nici varianta de a-i plăti acestuia restul sumei de contract, circa 300.000 de euro, elenul mai având un an de contract în Bănie. Pe piață au fost „aruncate” vești despre anumite oferte primite de Marinos Ouzounidis, dar acesta nu are deocamdată alte variante de a-și continua activitatea și nici nu dorește acest lucru, fiind determinat să ducă la final acordul cu Universitatea Craiova. În cazul rezilerii unilaterale, grecul se așteaptă să fie remunerat conform înțelegerii.

Grecul, impus de sponsori?

În Bănie circulă zvonul că Marinos Ouzounidis a fost impus pe banca Universității Craiova de sponsorul principal al echipei, o casă de pariuri dn Malta, care a operat mulți ani în Grecia înainte de a apărea pe piața de la noi. În acest moment, sponsorul principal al Craiovei este și unul dintre partenerii FCSB.
Mihai Rotaru speră să-l convingă pe Cosmin Olăroiu să preia Craiova, însă „Oli” are de rezolvat problemele cu chinezii, care-i datorează o sumă importantă de bani. Olăroiu a câștigat titlul cu Jiangsu, dar echipa s-a desființat și acum antrenorul român trebuie să apeleze la FIFA pentru a-și recupera banii, aproape zece milioane de euro în total.
Cosmin Olăroiu a fost contactat de un club din România recent.

„Da! O echipă! Pot să plec în orice proiect cu oricine, curaj am, minte îmi mai trebuie. Nu îmi e frică să plec la drum, dar există un risc în tot ceea ce faci. Merită să riști pentru un anumit lucru? Aici trebuie să îți dai răspunsul”, a declarat Olăroiu pentru Digi Sport.

Cosmin Olăroiu a jucat la Universitatea Craiova între 1995-1997, bifând 37 de prezențe pentru echipa din Bănie și marcând două goluri, apoi și-a continuat cariera de fotbalist în Asia.

Costel Gâlcă și Loți Boloni, variante de back-up

Dacă nu va reuși să-l aducă pe Cosmin Olăroiu în Bănie, Mihai Rotaru are și variante de rezervă, precum Loți Boloni sau Costel Gâlcă. Laszlo Boloni este liber de contract după despărțirea de Panathinaikos, în timp ce Costel Gâlcă n-a mai continuat la formația daneză Vejle.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`