Prima pagină » Titlurile zilei » Cosmin Marciuc, tânărul mort în accidentul de motocicletă, nu avea cască de protecție și a murit cu capul zdrobit. „I-ar fi putut salva viața”

Cosmin Marciuc, tânărul mort în accidentul de motocicletă, nu avea cască de protecție și a murit cu capul zdrobit. „I-ar fi putut salva viața”

08 sept. 2021, 02:00,
Lucian SAVA, în Titlurile zilei

Destin tragic după un accident cumplit petrecut la Iași. Un tânăr în vârstă de 23 de ani a murit după ce motocicleta pe care se afla a fost scăpată de sub control. A căzut de pe motor și a intrat cu capul într-o căruță. Impactul a fost devastator, iar leziunile suferite i-au adus moartea. Prietenul său, cel care conducea motocicleta, nu avea permis de conducere și se afla sub influența băuturilor alcoolice. Polițiștii au deschis un dosar penal și fac verificări pentru a stabili ce s-a întâmplat

Cosmin Marciuc avea 23 de ani și o viață întreagă înainte. Luni seara, însă, totul avea să se schimbe. Destinul s-a oprit brusc pentru el, după o plimbare scurtă pe motor. Cosmin a urcat pe motorul pe care prietenul său, Mihai Grigore, îl conducea. Nu au mers decât câteva sute de metri până când o căruța le-a ieșit în față. Mihai a încercat să evite cumva impactul, însă nu a reușit. Cosmin Marciuc a căzut de pe motor și a intrat cu capul în căruță.
Leziunile pe care le-a suferit au fost extrem de grave. Martorii au sunat imediat la numărul unic de urgențe 112, să ceară ajutor. La fața locului au ajuns mai multe ambulanțe și elicopterul SMURD. Din păcate pentru tânăr, nu s-a mai putut face nimic. Medicii au fost nevoiți să declare decesul. Mihai Grigore a scăpat cu viață, dar s-a ales cu câteva răni.

Cosmin Marciuc ar fi putut scăpa cu viață

Trebuie precizat că niciunul dintre tineri nu purta cască de protecție. Din această cauză, Cosmin Marciuc și-a pierdut viața.

„Lipsa căștii de protecție poate fi fatală. În acest caz, tânărul care a decedat, ar fi putut scăpa cu viață. Este foarte important echipamentul pentru motocicliști. Din păcate, nu se mai pune prea mult accent pe asta. Toată lumea vrea să fie cât mai comodă pe motor și nu se gândește la protecție”, a precizat un motociclist din Iași.

Trupul neînsuflețit al tânărului a fost transportat la Institutul de Medicină Legală Iași pentru necropsie. În tot acest timp, pe rețelele de socializare mesajele de adio curg. Despre Cosmin toată lumea are doar cuvinte de laudă. Tânărul făcea parte dintr-o familie frumoasă și a fost plecat o vreme în străinătate, la muncă.

Anchetă deschisă de polițiștii ieșeni, în urma tragediei

Polițiștii ieșeni au deschis o anchetă în acest caz.

„Pe 6 septembrie 2021, în jurul orei 19:00, polițiștii au fost sesizați despre un accident rutier care a avut loc pe raza comunei Belcești, soldat cu victime omenești. Din primele cercetări efectuate la fața locului, a rezultat faptul că, între un atelaj hipo și un motociclu, a avut loc o coliziune soldată cu decesul unui pasager de pe motociclu. Conducătorul atelajului hipo a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Înainte de a fi transportat la spital, a fost testat alcoolscopic și conducătorul motociclului, rezultatul fiind de 0,51mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, a rezultat că șoferul motociclului nu are permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză se efectuează cercetări pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis. Cercetările continuă”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Acum, familia acestuia se pregătește de înmormântare. Dumnezeu să îl ierte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024