Prima pagină » Eveniment-Social » Cosmin Gavriliu, student al USV Iaşi, fermier de succes în judeţul Galaţi. A accesat fonduri europene de 350.000 euro

Cosmin Gavriliu, student al USV Iaşi, fermier de succes în judeţul Galaţi. A accesat fonduri europene de 350.000 euro

11 feb. 2022, 14:44,
BZI.ro, în Eveniment-Social

Cosmin Gavriliu este un student în anul III la specializarea Exploatarea mașinilor și instalațiilor pentru agricultură și industria alimentară (EMIAIA) din cadrul Universităţii de Stintele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi. Fermierul are ca principală ocupaţie cultivarea pământului pe care îl deţine familia sa în judeţul Galaţi.

Studentul manageriază şi o întreagă flotă de utilaje folosite pentru lucrările agricole.

Student al USV Iaşi, fermier în judeţul Galaţi. A accesat fonduri europene de 350.000 euro

Cosmin Gavriliu lucrează alături de tată şi frate pentru a aduce plus valoarea afacerii de familie. Fiind operator mecanic şi administrator a reuşit să acceseze fonduri europene ce însumează 350.000 de euro.

Chiar dacă îşi ocupă o mare parte din timp cu studiile universitare, tânărul reuşeşte în weekend-uri sau vacante să dea o mână de ajutor.

„Ferma este de familie, lucrez doar eu, tata și fratele meu, rolul meu aș spune că este de operator mecanic și administrator. Am accesat fonduri europene în anul 2018, Submăsura 4.1 – „Investiţii în exploataţii agricole”, iar firma a fost eligibilă la o sumă de 350.000 de euro, din care am achiziționat o gamă variată de utilaje (combină de recoltată, tractor și alte utilaje). Pe viitor, după finalizare proiectului vom mai accesa și alte fonduri pentru dezvoltare”, a transmis Cosmin Gavriliu, student la USV Iaşi.

Cosmin Gavriliu, recomandare pentru toţi tinerii

Tânărul fermier, student la Iaşi, a menţionat că agricultura este un adevărat domeniu plin de surprize şi suspans şi îl recomandă din toată inima.

„Eu m-am născut printre tractoare și am crescut cu ele, nu aș putea spune că există o altă meserie mai frumoasă decât cea de fermier. Agricultura este importantă pentru fiecare dintre noi. Suntem mici fermieri, doar noi cei care în plină campanie stăm de dimineața până seara în câmp, înțelegem cât de importantă este această activitate. Consider că, suntem una dintre puținele țări care producem cereale, fără a folosi cantități mari de îngrășăminte chimice, fără agricultura totul ar lua-o razna”, a conchis tânărul gălăţean.

Bogdan Munteanu, un alt tânăr de succes

Bogdan Munteanu, absolvent al Facultăţii de Horticultura din cadrul USV Iaşi, este un alt tânăr de succes. Acesta şi-a aprofundat studiile în domeniul viticulturii la trei universităţi din Europa.

Tânărul a dezvoltat o afacere şi mai prosperă, plecând de la baza creată de familie. De asemenea, a atras fonduri europene pe care le-a investit în zeci de hectare de viaţa de vie, magazine şi un combinat de vinificaţie.

”În fiecare campanie de vinificație, tatăl meu avea o abordare și o viziune, apoi veneam eu cu stilul meu. Evident că se ajungea la mici certuri (constructive!), în care mama ajungea arbitru. Astfel, ca toată lumea să fie mulțumită, am stabilit ca 2/3 din producție să fie vinificată în stilul clasic, de către tatăl meu, iar cu o treime din producție să îmi fac eu «de cap». Rezultatele au fost bune, astfel am fost «promovat», momentan ocupându-mă de jumătate din producția totală”, a transmis Bogdan Andrei Munteanu.

Reamintim faptul că USV Iaşi oferă nu mai puţin de 1,3 milioane de euro pentru 70 de tineri care au planuri măreţe de afaceri în domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *