Prima pagină » Sport » Cosmin Contra, anunț alarmant despre viitorul lui Dinamo: „Falimentul este unica opțiune”
Cosmin Contra, anunț alarmant despre viitorul lui Dinamo:

Cosmin Contra, anunț alarmant despre viitorul lui Dinamo: „Falimentul este unica opțiune”

07 nov. 2020, 02:00,
în Sport

Dinamo a fost preluată de un nou acționar majoritar înaintea acestui sezon, Pablo Cortacero, dar clubul se ”clatină” în continuare, din punct de vedere financiar.
Cosmin Contra, revenit pe banca tehnică a echipei odată cu actuala conducere, a tras un semnal de alarmă în privința viitorul clubului care depinde, susține fostul selecționer, de construirea unui nou stadion, indiferent de numele celui care deține pachetul majoritar de acțiuni.

”Dinamo trebuie să aibă un stadion nou. Steaua are, Rapid va avea, Arcul de Triumf este un stadion cochet, nou. Dinamo trebuia să aibă stadion, ar fi putut avea stadion nou, care să fie inaugurat în primăvară. Toți dinamoviștii trebuie să se gândească la faptul că Dinamo va ajunge până la urmă la faliment, dacă nu se va construi un stadion și o bază noi. Asta indiferent de cineva va fi patron, dacă este Pablo Cortacero sau vor veni alți investitori. Dacă stadionul și baza nu se vor construi în viitor, eu cred că falimentul este unica opțiune”, a declarat Cosmin Contra, la ProTV.

Un nou stadion a fost inclus în proiectul pentru organizarea Campionatului European la București

Un nou stadion în șoseaua Ștefan cel Mare a fost inclus în proiectul pentru organizarea Campionatului European la București, însă, din diferite motive, lucrările nu au început nici acum.
În prezent, stabilitatea financiară a clubului Dinamo depinde de Pablo Cortacero, care, deși a preluat pachetul majoritar de acțiuni în luna august, nu a acoperit toate datoriile echipei.
Cosmin Contra (44 de ani) este debusolat de ceea ce trăiește la Dinamo, unde există deja o criză, atât din punct de vedere financiar, cât și sportiv, după ce ”câinii” au pierdut patru meciuri la rând și sunt penultimii în Liga 1, cu numai cinci puncte din opt partide.
Fostul selecționer, venit în august la Dinamo, a lăsat de înțeles că nu ar mai fi semnat cu clubul bucureștean, dacă ar fi cunoscut situația reală a proiectului condus de Pablo Cortacero.

”Dacă aș ști situația… Eu am venit cu inima deschisă la Dinamo, mai ales că acum trei ani de zile am fost aproape să câștig campionatul, am luat Cupa Ligii. Despre proiect sunt doar vorbele. În momentul de față sunt doar vorbele, ăsta e purul adevăr”, a declarat Contra. Dinamo va întâlni Viitorul, duminică, de la orele 21, iar tehnicianul dinamovist își dorește victoria cu orice preț. „Singura mea speranță se leagă de meciul de duminică, e singurul meu gând. Să arătăm bine la meciul de duminică.
Să încercăm să câștigăm în fața unui adversar care a avut un debut de sezon destul de greu, dar după aceea și-a revenit. Își recuperează și jucătorii și sunt o echipă bună pe teren propriu. Dacă munca mea dă rezultate, e mai satisfăcătoare. În condițiile date, în momentul de față, ar putea fi singura bucurie pentru echipă și suporteri”, a adăugat Cosmin Contra.

Cosmin Contra: „Atmosfera nu este una plăcută!”

Antrenorul a explicat că echipa mai are nevoie de timp pentru a arăta cum își dorește el.

„Atmosfera nu este una plăcută, venim după patru înfrângeri. Avem un meci amânat, care ar fi putut să ne dea liniște cel puțin la nivel sportiv. Nu e ușor să-i aduci la parametri fizici optimi. Din păcate, am avut unele meciuri pe care, cred eu, nu trebuia să le pierdem. A intervenit această instabilitate la nivel mental, când jucăm și de fiecare dată primim gol. Dacă nu ai liniștea necesară, nici mental, nici din punct de vedere administrativ, nici al rezultatelor, atunci e o combinație care poate fi dăunătoare în timp”, a mai spus Contra.

Între timp, Pablo Cortacero a anunțat că va vira curând o sumă de bani care să acopere „necesitățile imediate ale clubului”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *