Coșmarul unei familii din Pașcani căreia i-a ars casa: ”Am rămas sub cerul liber!”- GALERIE FOTO

19 mart. 2022, 02:00
Cosmina Puiu, în Local

Coșmarul unei familii din Pașcani. În urmă cu câteva zile, casa familiei Crețu a fost cuprinsă de flăcări, mistuind totul din jur. Din fericire, persoanele aflate în casă au reușit să scape cu viață. Au câteva arsuri și pagube însemnate

Marius Crețu și Beatrice Balan, părinți pentru 3 suflete nevinovate, trăiesc niște zile de coșmar. Aceștia au rămas fără un acoperiș deasupra capului în urma incendiului și toată agoniseala lor de o viață s-a spulberat într-un moment. Familia face un apel către toți cei care vor să le dea o mână de ajutor.

Coșmarul unei familii din Pașcani: Au rămas fără locuință în urma unui incendiu

Marius Crețu și Beatrice Balan sunt împreună de peste 20 de ani și au 3 copilași. Cezar și Emanuela sunt cei mai mari, cu vârsta de 20, respectiv 18 ani. Aceștia sunt exasperați și trăiesc un coșmar de nedescris, alături de părinții lor. Maria este mezina familiei și, la doar 8 ani, percepe greutatea pe care a primit-o familia ei și încearcă din răsputeri să fie alături de aceștia.

”În jurul orei 1:00 noaptea a luat foc casa. De la vântoasă s-a rupt coșul. Când am auzit pocnituri, am crezut că sunt de la o petrecere. Dar, la un moment dat, am ieșit pe hol și casa era plină de fum. Soția a fugit după cea mică și eu am încercat să scot buteliile afară. Tot ce a mai rămas e îmbibat în apă, iar restul a ars. Acum am rămas sub cerul liber”, spune plin de tristețe Marius Crețu.

La momentul când s-a produs incendiul, fetița de doar 8 ani dormea. Aceștia s-au întors în flăcări pentru a reuși să o scoată. Beatrice, mama copiilor, mărturisește cu lacrimi în ochi reporterilor BZI că în momentul în care a salvat-o pe Maria, fetița lor, i-a curs smoală în cap și pe corp. Aceasta s-a ales cu arsuri pe tot corpul.

”Îs arsă toată! Soțul e ars pe gât, mâini și spate. Eu îs arsă pe tot corpul, mi-a curs smoală în cap pentru că m-am întors în flăcări, să o pot scoate pe cea mică, iar soțul să scoată buteliile”, povestește cu ochii înlăcrimați Beatrice.

Familia Crețu are nevoie de ajutor. Părinții sunt devastați!

Marius și Beatrice Crețu au fost sprijin pentru multe familii din Pașcani înainte de a trăi această tragedie. De fiecare dată când puteau să doneze câte ceva pentru cei care aveau cu adevărat nevoie, o făceau fără să aștepte ceva în schimb. Acum, însă, le-a venit rândul să ceară ajutor, pentru că singuri nu pot trece peste acest impas.

”Mereu donam pentru familii. Niciodată n-am spus că n-avem. Ne consideram norocoși, pentru că puteam lucra. Și tot ce mai primeam eu de la prieteni, dădeam altor familii”, adaugă tatăl copiilor.

Marius este electrician, iar Beatrice a fost vânzătoare. Aceștia au muncit pe brânci și și-au clădit căsuța în care au locuit, până acum o săptămână. N-au îndrăznit să ceară niciun ajutor în ciuda lipsurilor pe care le-au mai avut de-a lungul vieții. Dar, în acest moment, nu au resurse financiare pentru a-și reconstrui casa.

”Deși am lucrat toată viața, n-am reușit să punem atâția bani deoparte. Am avut multe cheltuieli. Întreținem 2 copii la școală și unul la facultate, dar am fost fericiți pentru că aveam unde locui. Acum nu mai avem nimic”, a zis cu amărăciune Marius.

Pornind de coșmarul unei familii din Pașcani, Bună Ziua Iași inițiază o campanie de strângere de fonduri pentru a-i ajuta. Cei care doresc să îi sprijine, o pot face contactând redacția Bună Ziua Iași sau donând direct în conturile bancare ale familiei: RO93RNCB0176172218050001 – Crețu Emanuela Gabriela, monedă RON și RO55RNCB0176172218050006 – Crețu Emanuela Gabriela, monedă EURO, cu mențiunea ”DONAȚIE”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *