Prima pagină » Local » Coșmarul unei bătrâne din comuna ieșeană Șcheia: ,,Nici țoale nu mai am, că au ars!”

Coșmarul unei bătrâne din comuna ieșeană Șcheia: ,,Nici țoale nu mai am, că au ars!”

26 apr. 2022, 02:00,
Cosmina Puiu, în Local

Coșmarul unei bătrâne din comuna ieșeană Șcheia a început în dimineața Floriilor, când toată agoniseala ei de o viață a fost cuprinsă de flăcări, care au mistuit totul în jur. Din fericire, bătrâna a reușit să scape cu viață și fără arsuri, însă paguba este însemnată.

Emilia Ilașcu este o bătrână în vârstă de 74 de ani și a rămas singură pe lume de aproximativ 40 de ani. Aceasta locuiește la rude după ce un incendiu i-a mistuit agoniseala de o viață.

,,În dimineața Floriilor, când m-am trezit, era fum într-o odaie și aproape să mă înăduș. Am ieșit și eu afară și am răcnit. A ieșit lumea, au venit pompierii. Până o să se încălzească, voi dormi pe prispă. Nici țoale nu mai am, că au ars”, mărturisește cu lacrimi în ochi bătrâna.

Coșmarul unei bătrâne din comuna ieșeană Șcheia: Nu i-a mai rămas nimic!

Emilia Ilașcu este o bătrână din comuna ieșeană Șcheia, în vârstă de 74 de ani, și văduvă de aproximativ 40 de ani. Aceasta a rămas singură, cu doi copii și a muncit pe brânci, cu ziua în sat, pentru a strânge tot.

,,Am rămas văduvă la vârsta de 34 de ani. Am rămas singură, cu doi copii. Am muncit cu ziua, pentru că altă treabă nu aveam. Am fost gestionară un timp, cât trăia soțul, după am lucrat cu ziua. Mi-am crescut copiii. I-am dat la casele lor, așa cum am putut. Pe urmă, mi-am pierdut fata și au rămas 4 copii. Și acum, altă pierdere…”, destăinuie cu sufletul încărcat de regrete Emilia Ilașcu.

Totul a început de la o scânteie și a ajuns în întreaga casă. Deși bătrâna a avut grijă și a curățat soba și a pus cu grijă lemne pe foc, o scânteie a căzut și a pătruns flăcări s-au extins în toată casa.

,,La 5 dimineața, când m-am trezit, era fum. Am ieșit într-o odaie și deja fumul ieșea afară. Cred că de la o scânteie, de la sturugie. Am ieșit afară și, după, lumea a chemat pompierii”, adaugă bătrâna.

Bătrâna are nevoie de ajutor: ,,De unde să am bani? Am o pensie de 10 milioane”

În aceste momente, bătrâna este devastată, pentru că nu are resurse financiare ca să își poată reconstrui măcar o cameră, în care să-și trăiască bătrânețea.

,,De unde să am bani? Am o pensie minimă. De 10 milioane ( n.r.- lei vechi) . Nu am cu ce să o fac. O să stau eu într-un bordei”, spune cu lacrimi în ochi bunica Emilia.

Rudele ei sunt disperate, deoarece acesta a ajuns sub cerul liber, în ciuda tuturor eforturilor sale.

,,Am șters geamurile. Am vopsit gardul. Dar totul a ars… Nici nu-mi trebuie mâncare, nici somn, nu-mi mai trebuie nimic!”, mai zice bunica.

Pornind de la coșmarul bătrânei din comuna ieșeană Șcheia, BZI inițiază o campanie de strângere de fonduri pentru a o ajuta. Cei care doresc să o sprijine o pot face contactând redacția BZI sau direct în contul familiei: RO27BTRLRONCRT0464987101 – Nume: Costel Cosmin Cornici, cu mențiunea “Donație”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *