Prima pagină » Titlurile zilei » Coșmarul din care nu se poate trezi mortul viu de la Iași! Bărbatul care a venit acasă după 40 de zile de când a fost îngropat a ajuns „vedeta” satului fără să vrea

Coșmarul din care nu se poate trezi mortul viu de la Iași! Bărbatul care a venit acasă după 40 de zile de când a fost îngropat a ajuns „vedeta” satului fără să vrea

08 ian. 2021, 02:00,
Dragos Savin în Titlurile zilei

Bărbatul care a fost îngropat deși era în viață trăiește într-un coșmar. De câteva săptămâni a ajuns vedeta satului, iar localnicii au început să-l arate cu degetul mirându-se de cele întâmplate. În tot acest timp, mama bărbatului poreclit „mortul viu” a ajuns în pragul disperării și este plină de datorii, asta după ce a îngropat un cadavru necunoscut

Gabriel Constantin Luca, bărbatul în vârstă de 51 de ani, din Costuleni, cunoscut mai nou drept „mortul viu”, trăiește o adevărată dramă. Bărbatul este declarat mort de pe data de 6 noiembrie, însă este mai viu ca niciodată. Ceea ce s-a întâmplat în cazul de față este greu de descris în cuvinte. Gabriel a plecat de acasă cu aproape două luni înainte de a fi declarat mort și a lucrat la o fermă. Pentru că nu a spus nimănui că pleacă la muncă, familia l-a dat dispărut. Pe fir au intrat oamenii legii și a fost deschisă o anchetă. După săptămâni întregi de verificări efectuate de polițiști, undeva în zona localității Grozești a fost găsit un cadavru. Polițiștii au ridicat cadavrul, l-au dus la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași pentru necropsie și au făcut demersuri pentru a-l identifica.

Cum au ajuns polițiștii la concluzia că Gabriel Luca a murit?

Analizând lista persoanelor dispărute, oamenii legii au ajuns la concluzia că leșul găsit la Grozești ar putea să-i aparțină lui Gabriel Luca, bărbat de loc din Costuleni. Pentru a afla dacă este sau nu acesta, oamenii legii au chemat câteva rude de-ale lui Gabriel la IML pentru a identifica rămășițele umane. Având în vedere că respectivul cadavru era într-o oarecare stare de descompunere, rudele lui Gabriel Luca s-au înșelat. Le-au spus anchetatorilor că respectivul cadavru este al lui Gabriel. Din acel moment avea practic să se contureze un scenariu morbid. Vestea morții bărbatului a ajuns imediat prin toată comuna. Familia acestuia a început să facă demersuri pentru înmormântare, au cumpărat sicriu, cruce și toate cele ce trebuiesc pentru o înmormântare creștinească. Mama lui Gabriel Luca a suferit enorm și a pregătit totul pentru priveghi. A venit preotul, i s-au făcut slujbe și tot ce trebuia, pănă în ziua înmormântării.

Gabriel Luca a ajuns acasă mai viu ca niciodată

Gabriel a fost condus pe ultimul drum, i s-au făcut pomeni, iar când rudele sale se pregăteau de praznicul de 40 de zile, acesta a apărut la poartă. Bucuria mamei sale a fost uriașă, însă șocul emoțional nu i-a făcut prea mult bine femeii care are probleme de sănătate și are o vârstă înaintată. Din momentul în care Gabriel Luca a ajuns acasă, toată lumea și-a dat seama că bărbatul înmormântat la începutul lunii noiembrie este necunoscut. Familia Luca a crezut că în perioada imediat următoare autoritățile vor face ceva demersuri pentru a „spăla” greșeala făcută. Asta nu s-a întâmplat.

„Noi am așteptat să vină cineva să facă ceva. Nu a venit nimeni, nici poliția, nici nimeni. Am înțeles că trebuie deschis un proces ceva, dar unde să mergem noi? Suntem vai de capul nostru, eu sunt bolnavă cu inima. Eram bolnavă și până la înmormântare, dar parcă de atunci mă simt mai rău ca niciodată”, a spus Maria Luca, mama bărbatului declarat mort din greșeală.

Singurul act pe care îl are este certificatul de deces

Practic, în acest moment, Gabriel Luca nu există. În acte el este declarat mort. Singurul document pe care îl mai are este certificatul de deces. Nu se poate angaja, nu beneficiază de asigurare medicală și nu are niciun drept.

„Vreau să merg să-mi fac actele, dar nici nu știu unde să mă duc. Nu am nici bani, nu am unde lucra și mai râde și lumea de mine și îmi spune că „a înviat mortul”. Nu știu ce sa făc, m-am săturat de toată povestea asta”, a spus Gabriel Luca.

Ieri, Maria Luca, mama bărbatului declarat mort din greșeală, a fost la biserică. A făcut din nou pomană inclusiv pentru bărbatul necunoscut pe care l-a îngropat.

„L-am trecut și pe el pentru pomenire, am trecut acolo pentru mortul necunoscut. Ce să fac? Poate mă vede și pe mine Dumnezeu. În a treia zi de Crăciun am făcut sărmăluțe, friptură și am dus pachete la biserică pentru el”, a completat femeia.

Cumva, Maria se simte vinovată că a îngropat un străin peste soțul ei, care a decedat în urmă cu aproape 21 de ani.

„Poate s-a supărat și el pe mine că am pus un străin peste el. Mă gândesc că de asta mi-o fi și atât de rău. Dumnezeu mai știe. Să vină să-l scoată din groapă pe omul ce l-am îngropat și să-l ducă la familia lui, unde o fi”, a mai spus bătrâna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *