Prima pagină » Local » Coșmarul de pe bulevardul Socola continuă! Primăria Iași a decopertat strada până la intersecția din Bularga. Nimeni nu știe exact când va fi turnat asfaltul – FOTO/VIDEO

Coșmarul de pe bulevardul Socola continuă! Primăria Iași a decopertat strada până la intersecția din Bularga. Nimeni nu știe exact când va fi turnat asfaltul – FOTO/VIDEO

27 mart. 2024, 02:00, 3 ,
Petronel Ștefan în Local

Primăria Iași a comandat lucrările de pe bulevardul Socola fără să mai țină cont de vreme. Strada a rămas decopertată mai bine de două săptămâni, iar stratul de legătură a fost distrus

De mai bine de două săptămâni, segmentul de la intersecția Cotnari și până la rondul Dedeman este decopertat. Sâmbăta trecută, 23 martie 2024, muncitorii de la Citadin au turnat asfalt pe jumătate din stradă, iar cealaltă jumătate nu a mai fost reparată, deoarece lucrările au fost oprite din cauza ploii.

Problema este că ieșenii au trebuit să circule atâtea săptămâni pe strada decopertată. Stratul de legătură nu este rezistent, astfel că echipele au trebuit să facă și reparații suplimentare. Primăria Iași a comandat lucrarea și s-a grăbit să decoperteze strada cât mai repede, însă muncitorii nu au mai putut să toarne și covorul asfaltic.

Primăria Iași a comandat lucrarea de pe bulevardul Socola

Abia vinerea sau sâmbăta viitoare se vor finaliza lucrările pe porțiunea de 200 de metri. În mod normal, după ce carosabilul este frezat, este recomandat ca asfaltul să fie turnat cât mai repede. Totuși, temperaturile au fost mult prea scăzute, deoarece trebuia să fie o medie de 10 grade pe zi pentru facilita acest proces. Primarul Mihai Chirica a comandat lucrarea încă de la sfârșitul lunii februarie 2024, fără să mai țină cont că nu poate fi turnat asfaltul. Astfel, ieșenii au trebuit să suporte haosul creat pentru două săptămâni. Pe porțiunea spre Podu Roș, carosabilul este denivelat, deoarece nu s-au respectat aceste reguli. Mulți ieșeni sunt de părere că acest drum nu trebuia să fie reparat și că lucrările au fost făcute greșit.

„În momentul de față, ridicăm capacele de canal la cotă. Noi am avut, în mod normal, programat sâmbăta și duminica trecută să asfaltăm, însă vremea a fost nefavorabilă, astfel că a fost imposibil să turnăm covorul asfaltic. A trebuit să mai punem și bucățile prefabricate de beton, iar pentru maturare durează minim 21 de zile. Binderul nu a fost afectat de trecerea mașinilor, el este mai rezistent, deci din acest punct de vedere nu sunt probleme. Preconizăm că undeva vineri sau sâmbătă vom turna covorul asfaltic și pe celelalte trei benzi. Noi încercăm să ne facem treaba cât mai bine, dar depinde de mulți factori”, a precizat Marius Ionescu, directorul general Citadin SA.

Totuși, părerile sunt împărțite, iar faptul că strada a stat descoperită atâta timp va afecta calitatea materialului folosit pentru turnarea asfaltului. Mai mult de atât, a fost deja decopertată și porțiunea dinspre intersecția de la Bularga, pe unde zilnic circulă mii de mașini.

„Au fost ploi, vreme rece, plus traficul zilnic, stratul de legătură între pământ și asfalt, binderul, normal că nu rezistă. Acel material nu este făcut pentru astfel de condiții, el are o altă utilitate. În primul rând, strada nu trebuia decopertată, după ce ai frezat, imediat, a doua zi, trebuie să torni și asfaltul. Acum au trebuit să facă și reparații suplimentare la stratul de legătură pentru a turna asfalt. Problema este că lucrarea nu va ieși cum trebuie. Probabil, au amânat ca să se încălzească afară, deoarece nu erau condițiile necesare pentru covorul asfaltic. Eu cred că, în 3-4 luni, tot ce a fost turnat va fi distrus de mașini”, a precizat un specialist din Iași.

Calvarul continuă pentru șoferi

De luni, vor începe lucrările și pentru porțiunea dintre rondul de la Dedeman și intersecția de la Bularga. Pe acest segment, reparațiile vor dura mai mult, deoarece este o lungime mai mare.

„După ce finalizăm acest segment, săptămâna viitoare vom începe pe porțiunea dintre rondul de la Dedeman și Granit. Într-adevăr, este un segment puțin mai lung”, a mai precizat Marius Ionescu.

Lucrările de pe bulevardul Socola, comandate de Primăria Iași, au fost oprite de mai multe ori din cauza ploilor.

Comentarii
  • Melcii din Iasi

    A apărut Legea nr. 51 din 18 martie 2024 cu privire la marcajele care trebuie sa le regăsim în trafic unde se executa lucrări. Politia Iași nu se autosesizează ca nimic ce este reglementat nu se respecta pe bul. Socola ? Garda de Mediu CJ Iasi la fel nu se autosesizează de praful cu PM 10 din ultimele zile în zona ?

  • Edili cu cap de p..ă! Votați piticul porno in continuare!!

  • Normal și civilizat ar fi ca toate lucrările astea sa se facă pe timp de noapte 21-05 și ar dispărea tot disconfortul creat….dar na…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *