Prima pagină » Titlurile zilei » Coșmarul a devenit realitate pentru șoferii din Iași! Au început lucrările în zona Bucium. Primarul Mihai Chirica crede în minuni: „Traficul sper să fie bun”

Coșmarul a devenit realitate pentru șoferii din Iași! Au început lucrările în zona Bucium. Primarul Mihai Chirica crede în minuni: „Traficul sper să fie bun”

25 iul. 2024, 02:00, 17 ,
Gabriela Rusu în Titlurile zilei

În aceste zile, au început lucrările pe șoseaua Bucium. Astfel, urmează un an plin de nervi, trafic și probleme pentru șoferii care locuiesc în zonă, iar asta pentru că traficul va fi îngreunat până la finalizarea lucrărilor. Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a declarat că situația traficului va fi una bună pentru că muncitorii vor lucra și noaptea.

Încep lucrările pe șoseaua Bucium

Proiectul pentru reabilitarea șoselei Bucium este una dintre cele mai așteptate investiții din municipiu, mai ales de ieșenii care locuiesc în zonă. Nu este o noutate faptul că, în ultimii ani, traficul a fost infernal, în principal în timpul școlii, iar localnicii s-au plâns de infrastructura rutieră proastă. Acum, după ani de promisiuni și așteptări, primăria a dat drumul lucrărilor.

În aceste momente, se lucrează la podul de peste Vămășoaia, la devierile de rețele, dar și la introducerea rețelei de iluminat în subteran alături de montarea bordurilor noi. Odată ce aceste lucrări vor fi finalizate, constructorul va începe asfaltarea.

„Se va lucra pe tronsoane, asta e un lucru cert de la început. Traficul sper să fie bun. Nu vor fi închideri complete, se va lucra și pe timpul nopții la asfaltări. Să știți că partea de asfaltări este cea mai ușoară. Cel mai greu este să pregătim strada pentru partea finală de asfaltare, restul va fi foarte simplu. Acum, nu încurcăm foarte mult traficul pentru că lucrăm în afara carosabilului, marea lor majoritate a lucrărilor se petrec în trotuar”, a declarat Mihai Chirica, primarul municipiului Iași.

Contractul de lucrări pentru șoseaua Bucium a fost semnat încă din vara anului 2022, dar autorizația de construire a fost emisă abia în vara anului 2023.

În ce constau lucrările de modernizare pe șoseaua Bucium

Lungimea șoselei este de 3.436 de metri, de la intersecția cu bulevardul Poitiers până la intersecția cu stradela Păun. Sistemul rutier este din îmbrăcăminte asfaltică și se află într-o stare avansată de degradare, cu fisuri, crăpături, tasări și denivelări. Investiția presupune, printre altele, modernizarea drumului, reabilitarea podului Bucium și modernizarea instalației de iluminat.

Cei 324 de stâlpi de beton vor fi dezafectați și înlocuiți cu 202 stâlpi metalici, cu o înălțime de 9,5 metri. Pentru realizarea iluminatului se vor monta pe stâlpi corpuri de iluminat cu surse led.

Podul Bucium asigură continuitatea șoselei peste cursul de apă Vămăşoaia. Aici, are o lungime de 19 metri şi o lățime de 20 metri, conform proiectului.

Lucrările vor dura 18 luni și pe lângă consolidare vor redesena carosabilul la cinci benzi, din care două vor fi late de 3,5 m, trei de 3 m, iar trotuarele vor fi îngustate de la 1,5 la un metru, unul dintre ele devenind pistă pentru biciclete. Astfel, șoferii ieșeni trebuie să se pregătească emoțional pentru următoarea perioadă, atunci când vor începe lucrările la șoseaua Bucium.

Comentarii
  • Acum ca s-au terminat alegerile, sezonul la injuraturi e deschis. Doar ca nu-l mai afecteaza.

  • Parca Bucium era cartierul bogatilor, nu? 🙂

    • Ai ghicit saracie. Pentru ei se modernizeaza bulevardul. Tu ce faci? Tot cu coatele pe balconul cambuzei din bloc?

      • Decat in trafic, mai bine acasa. Dar nah, Buciumul nu ar fi plin daca nu ar fi multi retarzi ca tine 🙂

  • La puscarie cu bruta lingaul si penalul de chirica !!!

  • Bine, Chirica e cum spuneți voi dar tot voi îl votați. Totuși nu înțeleg, cum ar trebui modernizate străzile? Cum pot fi făcute reparațiile străzilor și podurilor ? Fără restricții ? Fără deranj?
    Să ne spună marii specialiști , să explice ei cum se face organizarea și lucrările …

  • Pai, nu prea ai cum fara deranj atunci când ești în situația de a nu avea nicio alternativa viabila de deviere a traficului, fără sa fi implementat o soluție eficienta de management a circulației rutiere, etc..

  • Ha ha ha! Conest sa lucreze noaptea? ei in miezul zilei stau pe trotuar la spart seminte si bere…

  • SOFERIIIIIIIIII

    DAR CU B-DUL POITYERS CE FACETI INAPOIATILOR !!!!!!
    VOI NU VEDETI CUM ARATA ??????
    PARCA AM FI IN BANGLADEJ !!!!!!!

    RUSINE CHIRICA !

  • spune ca unul din trotuare va deveni pista pentru biciclete. Si ca se vor ingusta la 1 m. la pietoni nu ne gandim, doar la soferi..

  • DACA NU nu e bine - DACA DA tot nu e bine

    Tipic romanului. Vreti lucrari si imbunatatiri dar fara praf. Vreti frumos dar fara sa se vada.
    Vreti curat dar sa nu se murdareasca.
    Dar voi cand mancati la masa oare va stergeti pe maini ? oare nu spalati farfuriile ? Sau mancati fara sa fie mizerie si deranj ?
    Tipic romanului.
    Vrea sa fie, vrea sa aiba dar sa nu fie zgomot, sa nu fie praf, sa nu fie deranj. Uite o sa vina un OZN sa va faca toate strazile intr-o ora pe timp de noapte in timp ce dormiti si sforaiti.

    • Nu ai inteles nimic,idiotule.Problema nu e ca se face deranj ci faptul ca, dupa ce Conest a „prins” lucrarea,nu se lucreaza nici ziua si cu atat mai putin noaptea,sambata,duminica sau in zilele cand sunt pomeniti toti sfintii din calendare(ortodox,catolic,ebraic,musulman etc.)!Circul zilnic in zona si nu vad decat 2-3 muncitori sprijiniti in lopeti,cu tigarile-n gura,privind indelung,in parti.Vai de capul nostru cu asa constructori.Daca asa ar lucra si oamenii lui Umbrarescu,drumurile din R ar fi gata in anul 2500.

  • @DACA NU nu e bine – – 18 luni pe un drum de intrare in oras, unde e un singur trotuar pe cea mai mare parte din lungime. 18 luni la constructorii nostri inseamna 36

  • Monica Gabor

    Chirica, cel mai slab primar pe care l-a avut orasul Iasi.
    Nu merita asta 4000 euro salar, nici in ruptul capului.
    Nu mai pun averea, aia las-o deoparte.

  • SORIN FANTASTIC

    mihaita de la rusi ai in c.. un chiparus esti dezastru nu stii cu ce se mananca lucrarile degeaba ai fost crescut de nichita

  • Despre ce lucrari vorbim aici ????????????????

  • Nu lucreaza nimic.

    Au lua doar niste indicatoare de ocolire si au schimbat cateva borduri.

    Proiectul avea 6 benzi,lucrarea se face tot cu 4 benzi.

    Primarul ……..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
24 august 2024
24 august 2024