Prima pagină » Titlurile zilei » Coșmar pentru toți șoferii din Iași! Modificări majore pe principalele bulevarde din municipiu! Iată cum se va circula în zona centrală! FOTO

Coșmar pentru toți șoferii din Iași! Modificări majore pe principalele bulevarde din municipiu! Iată cum se va circula în zona centrală! FOTO

06 iun. 2022, 02:00, 13 ,
Vlad Rotaru în Titlurile zilei

Primăria le-a pregătit o surpriză șoferilor din Iași. În dreptul clădirii Bibliotecii Centrale Universitare, din Fundație, va fi montat un semafor care va decongestiona și traficul spre Păcurari. În plus, Primăria va interzice și virajul la stânga pe bulevardele principale din municipiu pe care sunt și linii de tramvai, conform unor propuneri din Comisia de Circulație.

O modificare majoră de trafic va fi luată în calcul în perioada următoare în una dintre cele mai circulate zone din municipiul Iași. Municipalitatea vrea să impună ca, în zona Fundație, spre bulevardul Carol I, să fie impuse unele reglementări de trafic pentru a-i descuraja pe cei care circulă cu viteză, dar și pentru a descongestiona traficul dinspre și spre Păcurari.

Decizia va fi analizată în cadrul Comisiei de Circulație de la nivelul municipalității și la Biroul Rutier de la Inspectoratul Județean de Poliție Iași.

Surpriză pentru șoferii din Iași! Semafor în dreptul BCU de la Fundație

Primăria va monta un semafor la trecerea de la Biblioteca Central Universitară „Mihai Eminescu” spre parcul de la Palatul Copiilor. Municipalitatea a arătat că decizia vine în sprijinul pietonilor și al șoferilor care circulă spre Păcurari din Fundație.

„Am discutat despre pornirea semaforului de la trecerea de pietoni din dreptul BCU. Decizia vine în sprijinul pietonilor pentru a se trece mai în siguranță, dar va duce și la o circulație a mașinilor în mod organizat. Țelul este acela de a opri Copoul pentru a trece pietonii, dar și pentru a fluidiza zona Păcurari”, a spus Radu Botez, consilier al primarului Mihai Chirica.

Se interzice virajul la stânga pe marile bulevarde din Iași

O altă măsură de trafic ce ar putea fi luată de autoritatea locală pentru fluidizarea traficului este cea privind interzicerea virajului la stânga pe marile bulevarde din Iași, unde se produc ambuteiaje.

„În plus, vom analiza și alte situații legate de trafic, în special cele ce țin de interzicerea virajului la stânga pe bulevardele cu două benzi pe sens ce au linii de tramvai, în zonele în care se produc ambuteiaje”, a mai spus Radu Botez.

În ultima perioadă, municipalitatea ieșeană a luat mai multe decizii privind unele modificări de trafic rutier pe principalele artere din oraș.

Iată zonele în care șoferii nu vor mai circula după bunul plac

Zona Gării sau pe bulevardul Anastasie Panu sunt principalele străzi vizate de măsura luată prin Comisia de Circulație.

„Un exemplu în acest sens ar fi strada Silvestru, la rondul de la Podu de Piatră. Teoretic, șoferii se duc spre Gară, dar sunt care intră la benzinăriile din zonă – și nu numai – și se îngreunează traficul. O altă măsură ține, de exemplu, de zona Anastasie Panu. Cei care vin dinspre Elena Doamna pe Anastasie Panu nu vor mai putea face stânga la Casa de Pensii. Decizia nu va afecta zonele în care sunt semafoare, ci unde apar ambuteiaje”, a spus Radu Botez.

Șoferii din Iași vor avea parte de o altă surpriză după ce strada Lascăr Catargi va fi transformată în arteră cu sens unic.

Comentarii
  • Scoateți rablele din oraș. Tot ce este sub euro 4 sa dispară.

  • Scoateti si bostonienii, vegasluienii afara din oras. Au apartamente la tara, in sate, atunci sa stea acolo. Cei aciuati in oras sa fie amendati pana isi schimba numerele la cazane, ca sa plateasca aici impozit.

  • Niste handicapati astia de la comisiile de circulatie.

  • La Fundatie pietonii trebuie sa circule prin pasaj subteran, cu scari rulante. Infectiile acestea ale asa zisei comisii de circulatie, comisie pe care Chirica de fapt o conduce, nu rezolva problema circulatiei in oras si a fost dovedit de atatea ori prin balbele lui Botez, ale lui Chirica si puirtatorilor de cuvant. Aceste restrictii nu fac decat sa incite iesenii ,nicidecum rezidentii, sa scoata la iveala neputinta si dezinteresul pentru dezvoltare al autoritatilor si ciar unele interese private.

  • Marcati locuri verzi la bordura unde se parcheaza si in cartiere. Astia de laServiciul Parcari, de-alde Grigoras,Nistor &Co nu stiu altceva decat licitatii pe milioane sa incaiere lumea, viziune ioc. Chiorilor, sunt masini nepoluatoare in iasi de 1an-doi si voi n-ati fost in stare sa marcati decat cateva locuri verzi prin parcarile cu plata.
    Chirica, doar declaratiile de el ca sprijina antipoluarea..Vorbe ca in rest il prosteste Nistor ca pe copchii de gradinita

  • De ce mai baga semafoare pentru circulatie spre Pacurari daca exista pasajul subteran, special construit pentru asta? Parandaratul!

  • Taxați toți care au numere de Vs și Bt la intrare la capăt la Păcurari’)))

  • trebuie un echipaj de la rutiera permanent pe Copou plus interzicerea in oras a tot ce e sub EURO4. Sa circule cu fumigenele la tara, nu sa ne otraveasca pe noi, cei care vrem un oras in care sa putem respira!

  • Dar un semafor pe Dr Vicol nu puteti pune ? Se face coada pana jos in Pacurari, pana vireaza un om la stanga, pe bulevard. Sau un sens unic pe Cojbuc, cum a mai fost…De nimic nu synteti buni

  • Sens unic pe Lascar Catargi? Pe care crasmari doriti sa-i bonificati?

  • Ei abia cum iau in calcul interzicerea virari la stanga, chestiune ce trebuia implementata de ani de zile.
    Ronduri pe cand? ca daca interzici virajul la stanga trebuie sa poti sa ajungi totusi acolo, si solutia cea mai buna este cu ronduri.

  • De parcări etajate sau smart parking ați auzit ?
    Și boierii ăștia cu euro 6 și Full de bani sa se abțină
    Ca ma suntem și cu minim pe economie nu ne am născut valutei ca voi

  • Daca nu-ti permiti Euro 6, ai intotdeauna varianta transportului public. Te-ai nascut in masina?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *