Prima pagină » Local » Coșmar pentru șoferii din Iași! Astăzi, traficul va fi blocat în jumătate de oraș – FOTO
Coșmar pentru șoferii din Iași! Astăzi, traficul va fi blocat în jumătate de oraș - FOTO

Coșmar pentru șoferii din Iași! Astăzi, traficul va fi blocat în jumătate de oraș – FOTO

02 mai 2022, 02:00, 1 ,
Vlad Rotaru, în Local

Veste proastă pentru șoferii din Iași! Traficul rutier va fi restricționat în cursul zilei de astăzi, 2 mai 2022, vreme de aproximativ trei ore, pe principalele bulevarde din municipiu. Între orele 17:00 și 20:00, în zonele Copou, Tudor și Centru, va avea loc parada organizațiilor studențești din Iași. Festivalul Studenților Ieșeni ”FEstudIS” a ajuns la a XXII-a ediție, evenimentul fiind reluat după doi ani de restricții impuse din cauza pandemiei de Covid-19

Festivalul va debuta astăzi, 2 mai 2022, cu o paradă a studenților. Tinerii vor străbate orașul din două puncte, Copou și zona Tudor Vladimirescu. Parada studenților se va desfășura între orele 17:00 și 20:00. Se va pleca din Copou, din fața corpului A al Universității ”Alexandru loan Cuza”, pe traseul Bulevardul Carol I – Piața Eminescu – Bulevardul Independenței – Strada Anastasie Panu – Piața Palat.

Un alt grup va pleca din zona Tudor Vladimirescu, de la Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului, pe traseul Bulevardul Tudor Vladimirescu – Strada Elena Doamna – Strada Anastasie Panu – Piața Palat. Ulterior, cele două grupuri vor pleca din Piața Palatului pe traseul Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt (pietonal) – Strada Arcu – Strada Gavriil Musicescu – Piața Mihai Eminescu – Casa de Cultură a Studenților.

O săptămână de manifestări culturale în municipiul Iași

Începând cu ora 20:00, la Casa de Cultură a Studenților va avea loc atât deschiderea oficială a evenimentului, cât și proba de mobilizare, a doua parte a paradei. În perioada 2-7 mai 2022, parcarea din fața Casei de Cultură a Studenților va fi închisă pentru autoturisme. De altfel, astăzi, 2 mai 2022, între orele 17:00 și 22:00, traficul rutier va fi restricționat între Copou și Tudor Vladimirescu, circulația urmând a fi dirijată de agenții Poliției.

Manifestările vor continua pe 3 mai cu un concert de muzică folk, programat la ora 19:00, în Parcul ”Grupul Statuar al Voievozilor”, unde vor cânta tinerii de la Clubul ”Susține Artiștii Ieșeni”. Studenții Elena Deliu, Radu Comănescu și trupa Altlut vor încânta publicul cu melodii cunoscute, dar și compoziții proprii. În cadrul festivalului, este adusă în atenția publicului, pe data de 4 mai, de la ora 19:00, o nouă premieră intitulată ”Ultima noapte de război, întâia noapte de dragoste”, în regia lui Andrei Ciobanu.

Cum se va desfășura festivalul „FestudIS” din 2022?

În această săptămână, vor avea loc mai multe evenimente sub egida „FestudIS”. Festivalul se va încheia cu cea mai populară competiție sportivă din mediul studențesc ieșean – ”Universitariada”. Aceasta va avea loc pe 8 mai, în intervalul orar 18:00 – 21:00, la Sala Polivalentă din Iași.

Anul acesta se vor implica peste o sută de studenți, reprezentanți ai ONG-urilor, la mai multe probe sportive, precum: atletism, darts, tir cu arcul, traseu cu trotineta și speed-stack. Acest festival ce are loc la Iași este și cel mai mare festival pentru studenți din Moldova. În perioada următoare, autoritățile locale au pregătit și alte modificări de trafic pentru șoferii din Iași.

Comentarii
  • baba de la geam

    nu am inteles niciodata aceasta parada. timp aiurea pierdut pentru niste tineri care merg pe strada cu pancarte si flutura niste steaguri. pfff. ce vor sa demonstreze cu asta? sa demonstreze in salile de curs si seminarii de ce sunt capabili. nu sa de-a peste cap linistea si buna convietuire a acestei urbe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *