Prima pagină » Local » Coșmar pentru o mamă din Iași! În timp ce întindea rufe pe balcon, fetița ei de 2 ani a căzut în gol de la etajul doi. Doar o minune a făcut ca ea să scape cu viață (Exclusiv)

Coșmar pentru o mamă din Iași! În timp ce întindea rufe pe balcon, fetița ei de 2 ani a căzut în gol de la etajul doi. Doar o minune a făcut ca ea să scape cu viață (Exclusiv)

17 aug. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu, în Local

Tragedie fără margini într-o familie din Iași! O fată de 2 ani a căzut de la etajul 2, într-un moment de neatenție, în timp ce mama acesteia întindea rufe la uscat pe balcon. Din fericire, copila a scăpat cu viață. Aceasta se află sub supravegherea medicilor de la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași

O copilă de 2 ani din Iași, la un pas de moarte după ce a căzut de la etajul 2 al blocului în care locuia! Un moment de neatenție era să se transforme într-o adevărată dramă. În timp ce mama sa era pe balcon și întindea rufele, fata se afla în dormitor, nesupravegheată, moment în care s-a sprijinit de plasa de țânțari de la geam. Aceasta s-a desprins, iar copilul a căzut în gol. Din fericire, fata nu a fost rănită grav, iar medicii au ajuns la timp. Copilul se află internat la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria”, stabilă hemodinamic.

„Copilul în vârstă de 2 ani a ajuns în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului pentru Copii «Sfânta Maria» din Iași cu o politraumă prin cădere de la înălțime. Pacienta a ajuns cu o ambulanță de tip C, după ce a suferit un accident. Copilul a căzut de la etajul 2. Acesta este momentan stabil, dar necesită îngrijiri medicale și va mai rămâne internată pentru investigații”, a declarat dr. Lavinia Ionescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Pentru Copii „Sfânta Maria”, Iași.

Niciun vecin nu a fost martor la cele întâmplate

Reporterii „BZI” au fost la fața locului. Locuitorii din zonă au susținut că în blocul unde s-a petrecut tragedia sunt doar trei apartamente locuite. Aceștia au mai precizat că în jurul orei 10:30 au văzut o mașină de poliție și o ambulanță în zonă, dar nimeni nu știe ce s-a întâmplat.

„Am văzut poliția și ambulanța, au stat aici, în fața blocului, câteva minute, dar nu am văzut ce s-a întâmplat. La noi în bloc sigur nu a fost nimic, pentru că suntem singurii de aici care avem copil și stăm la parter, nu la etajul 2. Cel mai probabil a fost la blocul de mai sus, dar de ce ar fi stat ambulanța aici și nu acolo?”, a spus un vecin.

Reporterii care au fost la fața locului au observat că la parter era o plasă căzută, chiar de la etajul 2, iar ușa de la balcon era deschisă.

Totul s-a petrecut într-un moment de neatenție

Amintim că ieri după-amiază, în jurul orei 17:00, un copil din zona Rediu-Tătar, din municipiul Iași, s-a prăbușit de la etajul 2 al blocului în care locuia. Mama fetei de doar 2 ani a fost cea care a apelat numărul unic 112, anunțând tragedia. La fața locului s-a deplasat o ambulanță de tip C de la SAJ Iași. Din fericire, copila a fost preluată la timp.

„Un echipaj SAJ, de Tip C s-a prezentat la o fetiță de 2 ani, căzută accidental de la etajul doi al unui bloc, din zona Rediu-Tătar, deoarece echipajul de Terapie Intensivă Mobilă era la un alt caz. Aceasta este conștientă, cu traumatism cranio-cerebral, hematom frontal, contuzie forte toraco-abdominală, dreapta, contuzie cot drept și contuzie gleznă stângă. Fata a fost transportată la spital. Totul s-a întâmplat în timp ce mama întindea rufe la uscat în balcon, iar copilul s-a sprijinit de plasa unui geam deschis”, a spus prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD Iași.

Tragedia de la Ploiești s-a produs și la Iași

Amintim că pe data de 12 august 2021, în Ploiești a avut loc un accident aproape la fel ca cel de la Iași. Acolo, doi copii gemeni, în vârstă de doi ani, au murit miercuri seară după ce au căzut de la etajul zece al unui bloc. În momentul în care a avut loc tragedia, mama gemenilor se afla într-o altă cameră, făcând live pe Facebook cu cel de-al treilea copil, în vârstă de cinci ani, și cu două prietene. În timp ce trecătorii priveau neputincioși cum cei doi copii își dădeau ultima suflare, femeia continua să împărtășească cu prietenii săi virtuali un moment de relaxare, cu o țigară și manele pe fundal. Transmisiunea a fost întreruptă abia câteva minute mai târziu de polițiștii care au bătut la ușa apartamentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *