Prima pagină » Titlurile zilei » Coșmar pentru mai mulți localnici din Holboca. Oamenii nu mai pot deschide porțile din cauza lucrărilor făcute la stradă de primărie: „Nici nu mai pot intra cu mașina în curte”

Coșmar pentru mai mulți localnici din Holboca. Oamenii nu mai pot deschide porțile din cauza lucrărilor făcute la stradă de primărie: „Nici nu mai pot intra cu mașina în curte”

31 iul. 2024, 02:00, 13 ,
Petronel Ștefan, în Titlurile zilei

Mai mulți localnici din Holboca nu mai pot ieși din curte din cauza lucrărilor făcute de primărie. Strada este mult mai înaltă acum, iar oamenii nu mai pot deschide porțile

Oamenii de pe strada Dumbrava din Holboca sunt nemulțumiți de faptul că primăria a asfaltat drumul fără să verifice dacă lumea poate ieși din curte cu mașina. Nivelul trotuarului este prea înalt acum, iar câțiva localnici nu pot să mai deschidă porțile. Viceprimarul comunei a fost la fața locului, însă proiectul nu mai poate fi modificat.

Localnicii de pe strada din Holboca sunt revoltați

Oamenii s-au bucurat că vor avea, în sfârșit, asfalt pe strada unde au locuința, însă au avut parte de o surpriză neplăcută. Acum, nu mai pot ieși cu mașina din curte pentru că porțile abia pot fi deschise încât să treacă un om.

„Au început acum câteva săptămâni să pregătească terenul pentru asfaltare, iar acum montează bordurile și pavelele pentru trotuare. Doar că există o problemă, eu și câțiva vecini nu mai putem deschide porțile, deoarece nivelul drumului este mult mai înalt acum, nici nu pot intra cu mașina. Ar trebui ca eu acum să îmi ridic porțile și să mai torn beton prin curte ca să pot intra cu mașina. I-am chemat pe cei de la primărie să le arăt ce se întâmplă, a venit domnul viceprimar, mi-a spus că așa este proiectul, nu are ce face acum. Mi se pare că nu prea le pasă de problema noastră și cred că trebuie să ne descurcăm singuri”, povestește Ion Pârțac, un localnic de pe strada Dumbrava.

În momentul de față, se lucrează la tasarea terenului, iar în zilele viitoare va fi turnat asfaltul.

„Eu am mai mult noroc, poarta mare pot să o deschid la limită, însă pe poarta mică, pe unde intram, nu mai avem cum, au venit de la primărie, s-au uitat și au plecat, nu au mai zis nimic”, a spus o localnică din zonă.

Primăria nu poate modifica proiectul

Proiectul nu mai poate fi modificat acum, însă viceprimarul promite că la finalizarea lucrărilor va rezolva toate problemele. Cetățenii așteaptă o rezolvare pentru situația lor.

„Este un proiect făcut pentru străzile respective, nu putem modifica proiectul pentru că sunt afectați câțiva oameni. Trebuie să fie făcută o anumită înclinație pentru ca apa pluvială să se scurgă, să nu fie probleme. Am fost, într-adevăr, pe strada respectivă, am văzut ce se întâmplă, am discutat cu oamenii, iar la final vom găsi soluții ca să nu aibă nimeni probleme. Până la urmă, unii au gospodăria mai în pantă, poate mai înclinată sau au curtea într-un anumit fel, nu este vina noastră că nu se potrivește, însă fiecare cetățean va avea parte de acces la drum”, a precizat Constantin Doroftei, viceprimarul comunei Holboca.

După ce lucrările făcute la stradă se vor încheia, localnicii din Holboca se așteaptă ca primăria să le rezolve problema.

Comentarii
  • Au votat? Sa nu se mai smiorcaie acum. Isi merita soarta.

  • Se taie balamalele portii cu flexul si se sudeaza mai sus la inaltimea care trebuie.
    Cat de idiot sa fii sa faci o strada dupa portile taranilor.
    Probabil toate portile din Holboca sunt la fel…Fiecare cu modelul.lui de poarta!

    Puneti mana si apucati va de treaba putorilor! Mai lasati petul de Neumarkt!

  • este vorba despre strada Dumbrava din Dancu, nu din Holboca. Si da, pot sa confirm ca atat strada cat si „trotuarul” este executat extrem de prost !

  • Bine le-a făcut, porțile nu trebuie să se deschidă în stradă pe domeniul public ci în interior în curte.

  • Mai dobitocilor portile se deschid inauntrul curtilor oameni fara nici un pic de educatie!!!

  • Nu portile idiotilor betivi din Dancu sau Holboca este marea problema ci calitatea lucrarilor pe care o face firma Penalului Chirica, CONEST.
    Lucreaza de mantuiala, lasa lucrarile nefinalizate in anumite locuri, fura din materiale si a.m.d..
    Iar Presa Vanduta tace !

  • Trebuia sa-i lase in glod. Macar misca ceva pe-acolo nu ca in Lunca Cetatuii cu primarul de rahat care nu face nimic.

  • de cand portile se deschid spre exterior, spre strada? Adica ca sa iasa el din curte, blochezi trecerea prin fata portii … minte desteapta …. Coiceilor, daca tot v-ati zgarcit la spatiu cumparat si primarul va face trotuare (sunt zone din Iasi care e acelasi trotuar de la comunisti) fiti si voi corescti si mariti-va parcarea din curte, faceti deschiderea spre interior, cum e corect si mai puneti si voi mana la treaba … prea mari putori pe aici ….

  • Poarta se deschide în curte nu în drum mai ruptilor

  • Clar. Trebuie ca nivelul strazii sa fie coborat in dreptul fiecarei porti…:)) Proprietarii aia chiar asa de tampi sunt? Sudati, ba, balamalele mai sus si deschideti-va rah*turile de porti spre interiorul curtii.

  • Fac presiuni ca poate constructorul sa cedeze mofturilor lor si sa le betoneze curtile ….nu trebuie bagati in seama……portile se fac pe role si se deschid in lateral daca nu ai cum sa deschizi in curte……NU sa deschida tzarloiuș poarta in drum sa blocheze drumul ca e ingust de 4 metri si poarta lui are 2-2,5 m, sa astepte vecinul sa iasa el in drum cu tigaia sa o traga in lateral dar nul poate depasi ca intre boruri e 4 metri sa inchida tzarloiul poarta si tot asa……SE DESCHID IN INTERIOR PORTILE MAI GHIOLBANILOR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
31 iulie 2024
31 iulie 2024