Prima pagină » Local » Coșmar de 1,3 milioane de euro pentru mii de ieșenii dintr-o zonă în plină dezvoltare. Capcane surprinzătoare pe șoseaua Iași – Voinești de la marginea orașului

Coșmar de 1,3 milioane de euro pentru mii de ieșenii dintr-o zonă în plină dezvoltare. Capcane surprinzătoare pe șoseaua Iași – Voinești de la marginea orașului

13 mai 2021, 02:00, 1 ,
Vlad Rotaru în Local

Imagini surprinzătoare de pe una din cele mai circulate șosele de la marginea municipiului Iași. O lucrare pentru care municipalitatea plătește 6,3 milioane de lei a ajuns să provoace neplăceri locuitorilor din zonă. Lucrările pe șoseaua Iași – Voinești au devenit un adevărat calvar pentru ieșenii care au case de-a lungul drumului

Mii de ieșeni au așteptat câteva luni bune modernizarea și asfaltarea unei porțiuni din șoseaua Iași – Voinești, arteră ce leagă orașul de localitatea Miroslava. Lucrarea a fost atribuită firmei Enviro Construct SRL pentru 6,3 milioane de lei. Proiectarea a fost realizată de către firma Simpa Consult SRL din Iași. Cu toate că lucrarea este una de bun augur pentru traficul din zonă, unii locuitori au ajuns să-i arate cu degetul pe cei care au realizat investiția. Oamenii susțin că, în perioada precipitațiilor, apa le ajunge chiar și în curți, pentru că nu este asigurată scurgerea corespunzător. Iar asta nu este totul.

Blestem pentru ieșenii care locuiesc pe Șoseaua Iași – Voinești

Municipalitatea a încheiat un contract cu firma Enviro Construct SRL pentru lucrările de asfaltare a 3,4 kilometri de la ieșirea din Iași spre localitatea Miroslava. Lucrarea nu a fost încă recepționată, conform celor menționate de conducerea municipalității. Într-o ediție anterioară, „BZI” a arătat că firma respectivă a intrat în conflict cu autoritatea locală din Lețcani în urma unui proiect de reabilitare a unui drum de interes local. Doar că strada nu are realizate rigole sau șanțuri de scurgere, ci unele grătare de scurgere a apei, care au fost însă puse la distanțe mari unele față de altele. În aceste condiții, oamenii au arătat că atunci când plouă, strada devine un coșmar.

„Ar fi bine ca pe strada Iași – Voinești să se facă o canalizare pentru apa pluvială. Pe hârtie figurează, dar faptic nu e nimic. Suntem totuși în 2021”, a spus un ieșean din zonă.

Un altul a arătat că șoseaua nu are rigole sau șanturi de scurgere și că doar acele grătare de scurgere sunt insuficiente.

„Este incredibil cum au putut să modernizeze o stradă fără așa ceva! Când plouă, toată apa este pe șosea sau în curțile oamenilor. Asta ar trebui să le dea de gândit”, a spus un alt ieșean care locuiește în zonă.

În proiectul tehnic apar unele detalii legate de ridicarea la cotă a gurilor de scurgere și aducerea la cotă a căminelor de canalizare, însă nu se prezintă multe detalii. Doar că acestea au fost făcute la distanță apreciabilă una față de cealaltă, ceea ce a dus la acest lanț al slăbiciunilor din proiect.

Capcane pe străzile din zona Galata

Cartierul de la marginea Iașului ascunde și alte capcane pentru locuitori din zonă. Un alt exemplu în zona Galata este cel de pe strada Văleni, o arteră unde și-au ridicat case mai multe personalități ale orașului. Cu toate acestea, strada s-a surpat pe mai multe porțiuni, iar circulația rutieră a devenit un infern. Municipalitatea a anunțat însă că și această arteră ar urma să fie reabilitată în perioada următoare. Strada Văleni va fi prinsă și în bugetul pe anul în curs.

Comentarii
  • Canalizare ape pluviale nu, canalizare la ultimele 20 case nu, sigur au respectat toate normele cand au facut acea strada…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *