Prima pagină » Local » Cosette Chichirău, pusă la zid de oamenii din USR Iași. Joc duplicitar al deputatului. Şi-a pus in cap toti membrii
Cosette Chichirău, pusă la zid de oamenii din USR Iași. Joc duplicitar al deputatului. Şi-a pus in cap toti membrii

Cosette Chichirău, pusă la zid de oamenii din USR Iași. Joc duplicitar al deputatului. Şi-a pus in cap toti membrii

30 sept. 2020, 18:50,
în Local

Jocul duplicitar făcut de deputatul Cosette Chicirău la alegerile locale 2020 a avut darul de a scandaliza membri de partid ai USR Iași. În precampania pentru alegeri Chichirău a susținut că nu exclude ocuparea unui post de viceprimar al municipiului Iași, însă realitatea a fost cu totul alta. Aceasta i-a anunţat sec astăzi pe colegii de partid că şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de deputat ,aceasta fiind adevărata ei miza. În fapt, Chichirau a urmărit ca oamenii din USR să-i facă ei campanie pentru a o ajuta să crească la alegerile parlamentare din decembrie.

„Dragi colegi,
Mi-am depus candidatura internă pentru Camera Deputaților. Sper să-mi acordați încrederea din nou! Sunt convinsă că rezultatele noastre la alegerile parlamentare vor fi foarte bune! Suntem în topul județelor din țară, iar la Iași am obținut un scor politic peste cel de la București (26 %) sau Constanța (23.5%). Hai să facem încă o campanie frumoasă împreună!”, a spus Cosette Chichirău pe grupul intern al filialei USR Iași.

Colegii de partid au reacționat imediat

Imediat după ce a publicat acest mesaj, aceasta a fost taxată dur de către colegii de partid.

„Nu pot să nu mă întreb dacă ai avut, măcar și pentru o clipă, intenția de a rămâne în administrația ieșeană?/ Nu o sa intaleg niciodata de ce unii candidează pentru o funcție care nu o vor. Știu ca la PSD contează doar ciolanul și ca cel din parlament are mai multa carne pe el dar parca noi eram USR/ Comparați și voi salariul de primar sau deputat cu salariul de consilier, Păi ce, noi ne luptăm cu burta goală pentru oraș? De unde bani să mai «împrumutăm»”, sunt doar câteva dintre comentariile colegilor la postarea făcută de Cosette Chichirău.

Chiar astăzi, 30 septembrie 2020, Chichirău a depus o adresă prin care renunţă la proaspătul mandat de consilier local. Aceasta nu a avut niciodat în intenţie să negocieze un mandat de viceprimar „pentru binele locuitorilor iaşului”, după cum chiar ea afirma la fiecare ieşire publică.

Primarul Mihai Chirica, replică acidă la adresa lui Cosette Chichirău

Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, i-a transmis o replică acidă lui Cosette Chichirău, ex-candidatul la Primăria Iași din partea USR-PLUS. Edilul precizează că adversarul său la alegerile locale 2020 nu respectă votul ieșenilor și nu dă dovadă de cumpătare.

„Deși alegerile locale au trecut, descopăr cu uimire și oarecare tristețe că înverșunarea unora dintre adversarii mei politici nu a dispărut. Dimpotrivă… Mă văd silit, astfel, să fac un necesar apel la rațiune.

Stimată doamnă Cosette Chichirău, proiectele Iașului și ale comunității ieșene au nevoie de o abordare constructivă, nu de atitudini viscerale. Și nici de acuzații mincinoase!

Clamați faptul că, deși sunt membru PNL, am rămas în continuare membru PSD, fără a aduce și argumente valide în acest sens. În realitate, de-a lungul ultimilor ani, m-am luptat cu Liviu Dragnea – ex-liderul PSD și ex-președintele Camerei Deputaților – mai mult decât ați făcut-o dumneavoastră ca parlamentar de Iași.

Mihai Chirica: „Denunțați cu patimă traseismul politic”

Denunțați cu patimă traseismul politic, deși eu am fost exclus din PSD, un partid aflat la putere, într-un moment în care această formațiune acaparase aproape întreaga țară. Mai mult, ascundeți faptul că în organizația dumneavoastră și-au găsit culcuș numeroși membri ai altor partide, inclusiv PSD, unora dintre aceștia datorându-li-se și puținele succese obținute la alegerile de duminică.

Eu nu susțin, precum dumneavoastră, că statutul de membru de partid este o boală care lasă sechele, dar sunt convins că răutatea gratuită nu a construit niciodată ceva bun pentru oameni…

Sfatul meu, doamnă Cosette Chichirău, este să dați dovadă de ceva mai multă cumpătare și să respectați votul ieșenilor. Sper că veți rămâne în Consiliul Local, mai ales că aveți și șanse mari să fiți votată în funcția de viceprimar. Arătați că vă pasă de Iași, că sunteți dispusă să faceți eforturi pentru proiectele pe care le-ați propus în campanie, că vreți să munciți pentru ieșeni și că angajamentele luate în fața alegătorilor nu sunt doar niște vorbe aruncate în vânt!”, se arată în scrisoarea transmisă de Mihai Chirica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *