Prima pagină » Local » Cosette ChichiRĂU a votat împotriva finanţării schitului ortodox de pe muntele Athos! USR-istii cred că este o risipă populistă

Cosette ChichiRĂU a votat împotriva finanţării schitului ortodox de pe muntele Athos! USR-istii cred că este o risipă populistă

25 feb. 2021, 08:59,
George Cristian în Local

USR-istii în frunte cu Cosette Chichirău s-au făcut remarcaţi prin scandalurile din ultima perioadă. Aceştia au găsit soluţia că România să scape de criza din spitale și să aibă o creștere economică mare. Vorbim despre faptul că aceştia au decis să voteze împotriva finanţării schitului ortodox de pe muntele Athos.

În viziunea USR-istilor, finanţarea reprezintă o risipă populistă, iar acest lucru i-a făcut pe 31 dintre ei să voteze împotriva finanţării schitului Prodromu de pe muntele Athos. Culmea situației este reprezentată și de faptul că cea mai importantă piesă care se află în schit este o icoană care a fost făcută de celebrul iconar român Iordache Nicolau din Iaşi

USR-ul s-a opus finanţării unui schit ortodox de pe muntele Athos

Gest de neînţeles făcut de USR-isti în frunte cu Cosette Chichirău, deputat de Iași. Aceştia au votat împotriva finanţării schitului Prodromu de pe Sfântul munte Athos. Concret, plenul Camerei Deputaților a aprobat acordarea unui sprijin financiar în valoare totală de 960.000 euro pentru schitul mai sus amintit. În urma votului, 258 de parlamentari au votat pentru, 31 împotriva 19 abţineri şi un deputat nu a votat.

În urma numărării votului s-a constatat că toate voturile împotriva au fost date de membrii USR în frunte cu Cosette Chichirău. Ba mai mult, deputatul USR Radu Molnar a explicat că finanțarea schitului românesc este ‘o risipă populistă’.

„Am votat azi împotriva alocării de bani pentru schitul românesc de la muntele Athos. Anul trecut, Parlamentul a mărit această sumă de la 250 de mii de lei pe an la aproape un milion. Azi s-a votat aprobarea ordonanței de urgență care definește normele de alocare financiară. Nu mai aveam ce schimba, acum, la final, dar a fost un vot de conștiință. Mi se pare trist că într-un an atât de complicat financiar, aruncăm efectiv cu bani într-o instituție care oricum e foarte bine finanțată.

În cazul de față este vorba despre 25 de călugări care primesc o mulțime de donații din mediu privat și care nu duc lipsă de nimic (este celebru cazul lui Gigi Becali care a donat sume impresionante în trecut). Am votat împotrivă pentru că acum prioritățile noastre trebuie să fie altele. Și asta nu doar la nivel declarativ. Proiectul a trecut oricum, cu sprijinul tuturor partidelor în afară de USR PLUS, care nu a girat o risipă populistă”, a scris deputatul USR PLUS Radu Molnar pe Facebook.

LISTA deputaților USR PLUS care au votat CONTRA:

1. Badea Mihai-Alexandru

2. Bârna Ilie Dan

3. Băltăreţu Viorel

4. Benga Tudor – Vlad

5. Berescu Monica-Elena

6. Bulai Iulian

7. Buzoianu Diana-Anda

8. Cambera Oana-Alexandra

9. Chichirău Cosette-Paula

10. Ciornei Radu Tudor

11. Dehelean Silviu

12. Drulă Cătălin

13. Fălcoi Nicu

14. Gheba Daniel-Sorin

15. Giurgiu Adrian

16. Hangan Pollyanna-Hanellore

17. Ichim Cristian-Paul

18. Ilie Victor

19. Lupu Andrei-Răzvan

20. Molnar Radu-Iulian

21. Neagu Denisa-Elena

22. Panait Radu

23. Poliţeanu Mihai-Laurenţi

24. Pop Rareş Tudor

25. Rizea Cristina Camelia

26. Sas Lóránt-Zoltan

27. Seidler Cristian-Gabriel

28. Teniţă Dragoş-Cătălin

29. Tulbure Simina-Geanina-Daniela

30. Ungureanu Emanuel-Dumitru

31. Wiener Adrian

Schitul Prodromu de pe muntele Athos, bijuteria ortodoxiei române din Grecia

Schitul Podromu este o bijuterie a ortodoxiei Române. Aflat pe muntele Athos, schitul a luat fiinţă în anul 1820. Ctitorul bisericii a fost nimeni altul decât Mitropolitul Veniamin Costachi al Moldovei. Cu hramul Sfântului Ioan Botezătorul întemeierea sa fiind consfințită prin hrisoavele domnești ale domnitorului Grigore Alexandru Ghica al Moldovei la 7 iulie 1853 și ale domnitorului Carol I al României la 19 iunie 1871

Cel mai de preţ odor al Schitului Prodromu este icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Prodromiţa”, a cărei prăznuire se face pe 12 iulie. Deşi icoană este atribuită iconarului român Iordache Nicolau din Iaşi, chipul Maicii Domnului şi al pruncului Iisus au fost zugrăvite în urma unei minuni.

Îmbrăcată în argint, icoana Maicii Domnului este așezată în biserica mare a schitului dinaintea catapetesmei, în partea stângă. De-a lungul timpului, au fost consemnate numeroase minuni datorate icoanei Maicii Domnului „Prodromiţa”.

Vă prezentăm, în imagini, ce înseamnă schitul renegat de USR-iști. Fotografiile pot fi văzute accesând GALERIA FOTO.

Sursă foto: doxologia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`