Prima pagină » Local » Cosette Chichirău a călcat în picioare criteriile de integritate ale USR. Îl susține pe fostul membru PNL Marius Bodea la șefia Consiliului Județean Iași
Cosette Chichirău a călcat în picioare criteriile de integritate ale USR. Îl susține pe fostul membru PNL Marius Bodea la șefia Consiliului Județean Iași

Cosette Chichirău a călcat în picioare criteriile de integritate ale USR. Îl susține pe fostul membru PNL Marius Bodea la șefia Consiliului Județean Iași

19 iun. 2020, 15:26,
Vlad Rotaru, în Local

Deputatul USR Cosette Chichirău a călcat în picioare criteriile de integritate ale propriului partid și l-a luat lângă ea pe fostul liberal Marius Bodea, pentru a candida la șefia Consiliului Județean Iași. Deputatul zero, Marius Bodea, a trădat PNL, partid care i-a oferit atâtea funcții publice, și a fugit după ciolan, la USR, unde speră să prindă un nou mandat de parlamentar.

Ce au anunțat Cosette Chichirău și Marius Bodea

Ieri, cei doi au anunțat că vor merge în tandem la Primăria Iași și la Consiliul Județean Iași. S-a ajuns ca Marius Bodea să candideze tocmai împotriva PNL, partid care i-a oferit de mai bine de zece ani funcții publice în diverse poziții pe criterii politice. Fie că a fist vorba de postul de subprefect, de prefect, de director la Tehnopolis, șef la Protecția Consumatorului sau de cel de la Aeroportul Internațional Iași și în final mandatul de deputat, Marius Bodea a fost promovat de PNL.

După ce s-a constatat că nu poate mai mult și că sondajele îl dau undeva la 10 procente, PNL a decis să renunțe la Marius Bodea. În aceste condiții, deputatul zero Marius Bodea a fugit la USR, unde s-a decis candidatura sa la șefia Consiliului Județean Iași.

USR- PLUS a aruncat deoparte criteriile de integritate promovate în spațiul public

Astfel s-a ajuns ca USR și partenerul său de alianță, PLUS, să renunțe tocmai la criteriile de integritate, de oameni noi în politică, pe care le-au tot promovat și să alerge la rândul lor după ciolan. Este grav că au acceptat să lucreze cu un personaj foarte apropiat de fostul baron de Iași, pușcăriașul Relu Fenechiu, condamnat la închisoare pentru corupție, care l-a promovat si sustinut timp de foarte multi ani.

De altfel, nu trebuie uitat cum Bodea s-a folosit de banii Aeroportului Iași în campania din 2016 pentru Primăria Iași sau cum s-a folosit de funcția pe care a fost impus în PNL pentru a-i îndepărta pe liberalii adevărați. Acum, acesta vrea să ajungă la CJ pentru a căpușa și județul de fondurile publice. Iar USR- PLUS nu are nicio problemă în a accepta un personaj șters și disperat după funcții public.

Pentru ce sunt cunoscuți în Iași

Amândoi sunt cunoscuţi în Iaşi mai mult pentru scandal şi panarama decât pentru proiecte făcute pentru locuitorii judeţului. În aceste condiţii, este greu de crezut că atât Cosette Chichirău cât şi Marius Bodea vor putea face echipă până la capăt în condiţii normale. Ambii spera să prindă un nou mandat legislativ în Camera Deputaţilor, aceasta fiind de fapt intenţia lor!

Personaje precum Marius Bodea sau Cosette Chichirău sunt oameni care nu au adus nimic nou, ci doar au dovedit că sunt doar gică contra. Deputatul zero Marius Bodea a dat dovadă în ultimii ani de o incompetență crasă, fiind mai mult preocupat să atace actuala conducere a Primăriei Iași decât să facă proiecte în Parlament. Marius Bodea ar trebui să dea înapoi fondurile luate de la Aeroportul Iași luate pentru a-și susține campania electorală la primărie, nu să cerşească iar voturi pentru funcţii publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *