Prima pagină » Local » Corul „Lia Ciocârlia” încântă ieșenii cu ocazia sărbătorilor de iarnă! Peste 360 de premii I la concursuri și festivaluri din țară și străinătate – VIDEO

Corul „Lia Ciocârlia” încântă ieșenii cu ocazia sărbătorilor de iarnă! Peste 360 de premii I la concursuri și festivaluri din țară și străinătate – VIDEO

22 dec. 2022, 02:00,
Denisa Pintilie, în Local

Corul „Lia Ciocârlia” al Școlii Gimnaziale „Al. I. Cuza” Podu Iloaiei reușește de fiecare dată să încânte publicul prin interpretări speciale. Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, grupul de copii a colindat foarte multe instituții ale Iașului. Corul a obținut peste 360 de premii I la concursurile, festivalurile județene, naționale și internaționale

Corul „Lia Ciocârlia” este coordonat de Stepanida Postelnicu, dirijorul Școlii Gimnaziale „Al. I. Cuza” Podu Iloaiei. Corul „Lia Ciocârlia” reprezintă o performanță excepțională ce se datorează talentului dirijorului, dar și muncii depuse de copiii ce compun corul. În perioada sărbătorilor de iarnă, corul „Lia Ciocârlia” a colindat Primăria Municipiului Iași, Inspectoratul Școlar Județean Iași, Ateneul Național din Iași, dar a susținut și un concert în centrul orașului.

dirijor cor

Sărbătorile de iarnă sunt cele mai dorite, cele mai frumoase din cadrul tradițiilor și obiceiurilor de peste an

Corul „Lia Ciocârlia” al Școlii Gimnaziale „Al. I. Cuza” Podu Iloaiei colindă întregul oraș!

public concert cor

Corul a obținut peste 360 de premii I de la concursurile, festivalurile județene, naționale și internaționale

Stepanida Postelnicu, dirijorul Școlii Gimnaziale „Al. I. Cuza” Podu Iloaiei, și  elevii unității de învățământ au colindat miercuri, 21 decembrie 2022, profesorii Colegiului Tehnic „Haralamb Vasiliu” Podu Iloaiei.

„Am pășit pragul instituțiilor dumneavoastră, noi, cei mai mici, de la gimnaziu către colegiu. Mâine, poimâine, elevii noștri vor fi elevii dumneavoastră. Dorim să ne dăm mâna, nu doar la sărbători, ci și în timpul anului. Dorim ca emoția noastră să fie transmisă și în sufletele voastre”, declară Marius Apăvăloaiei, directorul Școlii Gimnaziale „Al. I. Cuza” Podu Iloaiei.

Stepanida Postelnicu a înființat corul „Lia Ciocârlia” acum foarte mult timp, odată cu venirea ei în instituție.

„De-a lungul vremii, corul a obținut peste 360  de premii I la concursurile, festivalurile județene, naționale și internaționale. Am obținut 28 de trofee. Am avut apariții televizate, emisiuni radio, trei albume și foarte multe concerte. Astăzi, iată că am venit la prietenii noștri din localitate. Sărbătorile de iarnă sunt cele mai dorite, cele mai frumoase din cadrul tradițiilor și obiceiurilor de peste an, pentru că este vorba despre colind, despre sărbătoarea măștilor, despre tradiții și obiceiuri”,  declară Stepanida Postelnicu, dirijorul Școlii Gimnaziale „Al. I. Cuza” Podu Iloaiei.

Marius Apavaloaiei

Perioada sărbătorilor de iarnă este cea mai frumoasă perioadă din an. Corul „Lia Ciocârlia” a susținut numeroase concerte în Iași, dar și în întreaga țară

Numeroase concerte susținute de-a lungul timpului

corul de copii

În urma deliberării unui juriu alcătuit din muzicieni consacrați, în finală au fost admise 10 coruri din toată țara, printre care și „Lia Ciocârlia” din Podu Iloaiei

Perioada sărbătorilor de iarnă este cea mai frumoasă perioadă din an. Corul „Lia Ciocârlia” a susținut numeroase concerte în Iași, dar și în întreaga țară.

„Vreau să vă spun că în localitate am dat startul acestor sărbători încă de săptămâna trecută. Am avut concert de colinde la Festivalul «Cântul Păstorilor» de la Ateneul Național din Iași, concert de colinde în biserica din localitate și un concert grandio, ce a avut loc în centrul orașului. Am fost și la Inspectoratul Școlar Județean, la Primăria Municipiului Iași”, declară Stepanida Postelnicu, dirijorul Școlii Gimnaziale „Al. I. Cuza” Podu Iloaiei.

Corul „Lia Ciocârlia” al Școlii Gimnaziale „Al. I. Cuza” din Podu Iloaiei, condus de doamna Stepanida Postelnicu, a ajuns în finala Concursului Național „Gala Premiilor Excelsior” din București, dedicat celor mai bune coruri școlare din țară.

În urma deliberării unui juriu alcătuit din muzicieni consacrați, în finală au fost admise zece coruri din toată țara, printre care și „Lia Ciocârlia” din Podu Iloaiei. Munca depusă atât de Stepanida Postelnicu, cât și de copii este, într-adevăr, răsplătită.

Corul „Lia Ciocârlia” încântă de fiecare dată ieșenii prin diferitele melodii interpretate, în acest caz, performanța devenind posibilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024