Coronavirusul sufera modificări care determină celulele să nu-l recunoască. Oamenii de știință au rezolvat structura unei enzime numite nsp16, pe care virusul o produce și apoi o folosește pentru a-și modifica capacul de mesagerie ARN, a declarat Yogesh Gupta, doctorat, autorul principal al studiului de la Școala Longă de Medicină Joe R. și Teresa Lozano de la UT Health San Antonio.
„Este un camuflaj”, a spus dr. Gupta. „Din cauza modificărilor, care păcălesc celula, ARN-ul mesager viral rezultat este acum considerat ca făcând parte din propriul cod al celulei și nu străin.”
Coronavirusul sufera modificări care determină celulele să nu-l recunoască
Descifrarea structurii 3-D a nsp16 deschide calea pentru proiectarea rațională a medicamentelor antivirale pentru COVID-19 și alte infecții cu coronavirus emergente, a spus dr. Gupta. Medicamentele, noi molecule mici, ar inhiba nsp16 să facă modificările. Sistemul imunitar s-ar arunca apoi asupra virusului invadator, recunoscându-l drept străin.
„Lucrarea lui Yogesh a descoperit structura 3-D a unei enzime cheie a virusului COVID-19, necesară pentru replicarea sa și a găsit un buzunar în el, care poate fi orientat pentru a inhiba acea enzimă. Acesta este un avans fundamental în înțelegerea virusului”, a declarat coautorul studiului Robert Hromas, MD, profesor si decan al Long School of Medicine.