Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » Coronavirusul se raspandeste si prin incaltaminte

Coronavirusul se raspandeste si prin incaltaminte

13 apr. 2020, 12:13,
în Sanatate

Coronavirusul se raspandeste si prin incaltaminte. Coronavirusul poate călători prin aer cel puțin 13 metri – mai mult de două ori decât ceea ce este prevazut in ghidurile de distanțare socială, potrivit unui raport al Centrelor de control și prevenire a bolilor citat de New York Post.

Cercetările publicate în revista „Boli infecțioase emergente” ale agenției federale arată că contagiunea se răspândește mult mai departe decât sugestiile oficiale anterioare – și se raspandeste si prin incaltamintea oamenilor.

„Caracteristicile de distribuție a aerosolului indică faptul că distanța de transmisie a [COVID-19] ar putea fi de 4 m”, spune raportul, care se traduce la mai mult de 13 metri.

Coronavirusul se raspandeste si prin incaltaminte

„Mai mult, jumătate din eșantioanele de pe tălpile pantofilor personalului medical de la UCI au fost pozitive”, au scris cercetătorii despre probele prelevate la Spitalul Huoshenshan din Wuhan.

„Prin urmare, tălpile încălțămintei personalului medical ar putea funcționa ca purtători.”

Raportul, bazat pe cercetările efectuate de o echipă de la Academia de Științe Medicale Militare din Beijing, pare să reafirme temerile că actualele orientări de distanțare socială de 6 metri ar putea să nu fie suficiente.

De asemenea, sugerează că oamenii – în special personalul medical din primele linii – ar putea, din greșeală, să răspândească eroarea departe de sursa sa, recomandând măsuri stricte de dezinfectare.

De asemenea, s-au găsit niveluri ridicate pe suprafețe atinse frecvent, precum mouse-uri de calculator, coșuri de gunoi și balustrade.

CDC recomandă 6 metri pentru distanțare socială, în timp ce Organizația Mondială a Sănătății susține că doar 3 metri ar trebui să fie suficienți, la mai puțin de un sfert din distanța pe care studiul actual sugerează că o răspândește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`