Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » Avertisment: Coronavirusul ar putea fi ținut sub control abia peste 4-5 ani
Avertisment: Coronavirusul ar putea fi ținut sub control abia peste 4-5 ani

Avertisment: Coronavirusul ar putea fi ținut sub control abia peste 4-5 ani

14 mai 2020, 10:50,
în Sanatate

Coronavirusul nu va disparea prea curand. Aceasta este realitatea sumbră pe care o prevede Mike Ryan, directorul pentru situații de urgență din Organizația Mondială a Sănătății.

In timpul unei conferințe virtuale de la Geneva, Ryan a spus că lumea ar trebui să se pregătească pentru posibilitatea ca un vaccin pentru COVID-19 să nu fie găsit prea curand. Chiar dacă în cele din urmă este dezvoltat, ar mai fi nevoie de un „efort masiv” pentru a-l distribui în întreaga lume și a controla astfel virusul.

„Este important să punem acest lucru pe masă: acest virus poate deveni doar un alt virus endemic în comunitățile noastre si s-ar putea să nu dispară niciodată”, a spus el. „Cred că este important să fim realiști și nu cred că cineva poate prezice când această boală va dispărea. Cred că nu există promisiuni în acest sens și nu există date.”

Coronavirusul nu va disparea prea curand

Ryan a spus că, într-un fel sau altul, umanitatea ar trebui să învețe să facă față COVID-19. „HIV nu a dispărut, dar ne-am obișnuit să trăim cu el”, a spus el, subliniind că, deși există un vaccin pentru rujeolă, aceasta nu a fost eradicata, arătând că un vaccin nu face ca virusul să dispară automat.

În cadrul aceluiași briefing, Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, a declarat că distanța socială este încă cea mai bună modalitate de a controla răspândirea coronavirusului, deocamdată.

„Traiectoria este în mâinile noastre și este treaba tuturor, și ar trebui să contribuim cu toții pentru a opri această pandemie”, a spus el.

În prezent, mai mult de 100 de vaccinuri potențiale sunt în curs de dezvoltare. În prezent exista peste 4,3 milioane de cazuri de coronavirus confirmate la nivel mondial, cu aproape 300.000 de decese, conform datelor de la Universitatea Johns Hopkins.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *