Prima pagină » Titlurile zilei » Coronavirusul le-a lăsat cu buzele dezumflate! „Pițipoancele” înroșesc linia telefonică la clinicile de înfrumusețare! Femeile se tem că pe perioada pandemiei li se poate modifica aspectul feței
Coronavirusul le-a lăsat cu buzele dezumflate!

Coronavirusul le-a lăsat cu buzele dezumflate! „Pițipoancele” înroșesc linia telefonică la clinicile de înfrumusețare! Femeile se tem că pe perioada pandemiei li se poate modifica aspectul feței

25 apr. 2020, 04:00,
Bianca Ciubotariu, în Titlurile zilei

Veste tristă pentru ieșencele care au strâns bani pentru intervenții de înfrumusețare. Anul acesta, cel mai probabil vor rămâne fără volum în anumite zone ale corpului sau cu pielea ridată. Cabinetele de chirurgie plastică și-au sistat activitatea, deși telefonul încă sună. Nu se știe când se vor relua activitățile medicale. Cert este că toate programările făcute în această perioadă s-au anulat. Peste 100 de ieșence, care lunar se adunau la cabinete pentru a-și retușa imperfecțiunile, stau și plâng acum de pe tușă.

De la sute de cazuri, la niciunul

De mai bine de o lună, cabinetele de chirurgie estetică s-au închis. Deși programările s-au sistat, reprezentantele sexului frumos încă apelează medicii pentru a-i întreba dacă nu se pot face excepții. Răspunsul este prompt și dur:

„Nu primim decât urgențele medicale”.

„Noi suntem specializați de aproape 20 de ani pe operațiile sânului, estetica feței, rinoplastii și așa mai departe. Pe partea de chirurgie, în mod normal, puteam depăși și 30 de cazuri pe lună. Vorbim nu doar despre chirurgie cu anestezie generală, ci și despre chirurgie cu anestezie locală sau cu sedare. Pe partea de chirurgie, cel mai solicitat serviciu era chirurgia sânului și rinoplastia. Pe partea de injectabile, puteam depăși lejer o sută de cazuri pe lună. Injectabile înseamnă volumetrie facială, restaurare facială, rejuvenare, procedee de întinerire. La injectabile, cel mai solicitat serviciu este acidul hialuronic în buze. În România, această parte cu mărirea buzelor este foarte căutată. Gama noastră de servicii este destul de complexă, iar ieșencele au de unde alege”, a specificat dr. Lucian Popa, medic primar chirurgie estetică.

Reinjectarea nu este obligatorie

Reprezentantele sexului frumos care s-au îngrijorat că buzele își vor schimba forma pe perioada pandemiei dacă nu sunt „întreținute” cu alte injecții trebuie să știe că pericolul este departe. Medicii oferă siguranța că reinjectarea nu este obligatorie.

„Reinjectarea buzelor nu este o obligativitate. Efectul acidului hialuronic se pierde în timp. Deci este un produs biodegradabil și care efectiv suferă un proces de diminuare în decursul timpului. Din acest punct de vedere nu există un termen. Dacă nu îți faci reinjectare, nu se întâmplă nimic. Toate aceste lucruri suportă amânare, deci nu se impune o strictețe. Dacă după injectare sunt urmate recomandările pe care le dăm noi, nu apar modificări majore”, adaugă medicul ieșean.

Pe timp de pandemie există încă cereri

Deși ne aflăm în plină pandemie, telefonul continuă să sune. Ieșencele vor buze, sâni și să scape de riduri. Medicii se văd nevoiți să le explice contextul actual și totodată faptul că nu le pot reprograma, întrucât nu s-a anunțat oficial perioada în care situația de criză se va finaliza. La cabinet sunt primite doar urgențele.

„Mai avem destule solicitări. Evident că nu le putem onora atâta vreme cât ne-am asumat această abordare și, ca atare, ne vom relua activitatea în momentul în care se va liniști acest proces de epidemie. Săptămânal primim mai mult de zece solicitări. Momentan nu avem certitudinea când se va putea relua activitatea. Toți pacienții noștri care se aflau într-un program de urmărire sunt în continuare programați și primiți la cabinet cu repectarea măsurilor de siguranță, desigur. Nu mai facem nimic care să fie non-urgență. Au fost pacienții care au avut deja intervenții chirurgicale și care se urmăresc periodic. Dacă intervine ceva care să necesite o abordare de urgență, dacă ceva nu funcționează cum trebuie, atunci intervenim. Pacienții care sunt programați pentru perioadele de urmărire și care au început procedurile înaintea instalării perioadei de urgență, aceia au putut să vină periodic și ca atare am luat toate măsurile să nu punem pe nimeni în pericol”, mai spune dr. Lucian Popa.

Dacă va fi solicitat, se va implica

În acest moment, medicii specialiști în chirurgia plastică și care lucrează la cabinete private și-au sistat activitatea. Practic, în cabinet vin doar urgențele. Dr. Lucian Popa, cu peste 20 de ani de experință în domeniu, a fost nevoit pentru prima dată să își ia un „concediu” forțat. Nu a primit solicitări de la spitalele de stat, dar dacă va fi solicitat, va răspunde apelului cu mare interes.

„Eu am experiență în chirurgia plastică de peste 20 de ani. De doi ani însă, nu mai colaborez cu spitalele de stat. Pentru moment, nu am fost solicitat să ajut în această perioadă de urgență. Dacă voi primi totuși o solicitare, o voi onora cu plăcere. Trebuie să fim uniți pentru a ajuta România să iasă din impas”, adaugă medicul chirurg.

Pandemia mută congresul în mediul online

Congresul Confestetis, desfășurat anul trecut la Iași, în capitala Moldovei, se va muta în mediul online anul acesta. Confestetis este un congres internațional de medicină regenerativă, care anul trecut a uimit ieșenii prin invovația organizatorilor. Evenimentul medical a debutat cu o noutate pentru lumea medicală din România. La Iași au fost aduse mai multe cadavre foarte bine conservate, din Statele Unite ale Americii. Astfel, au fost făcute demonstrații care imită cât mai bine situațiile reale, în care intervin medicii. Vom face congresul online anul acesta, cu participarea celor care vor să ni se alăture. Este un congres de medicină regenerativă, este un fel de „creme de la creme” în ceea ce privește medicina și aduce în discuție și practică toate noutățile din medicina regenerativă, de la tehnici, la aparatură. Confestetis va avea loc la începutul lunii octombrie 2020, în mediul online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *