Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » Studiu: Coronavirusul dispare în 70 de zile, indiferent de restricțiile sociale impuse

Studiu: Coronavirusul dispare în 70 de zile, indiferent de restricțiile sociale impuse

25 apr. 2020, 23:25,
în Sanatate

Coronavirusul dispare în 70 de zile. În întreaga lume, dezbaterea face furori cu privire la cea mai bună modalitate de a combate răspândirea coronavirusului, țările adoptând abordări radical diferite în lupta împotriva bolii.

Însă un profesor israelian susține că toate eforturile vor duce la același rezultat, deoarece boala se auto-limitează și în mare parte dispare după 70 de zile – cu sau fără intervenții, potrivit The Telegraph.

Profesorul Isaac Ben-Israel, șeful programului de studii de securitate de la Universitatea Tel Aviv și președintele Consiliului Național pentru Cercetare și Dezvoltare, susține că analiza sa dovedește că Covid-19 atinge maximul la 40 de zile.

Coronavirusul dispare în 70 de zile

Potrivit acestuia, graficul infecțiilor zilnice, ca procent din numărul acumulat de infecții, începe de la 30%, dar se reduce la 10% după șase săptămâni, iar în final, atinge un prag de 5% după încă o săptămână.

Dar, după 70 de zile virusul ar dispărea, indiferent de măsurile de distanțare socială impuse de autorități.

„Acest model este comun pentru țările care au impus restricții dure, inclusiv blocarea economiei, dar și pentru cele care au implementat o politică mult mai blândă și și-au continuat viața aproape în mod obișnuit”, a precizat profesorul Isaac Ben-Israel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *