Prima pagină » Coronavirus » Coronavirus, noi descoperiri. Atenţie la cei din jurul tău!
Coronavirus, noi descoperiri. Atenţie la cei din jurul tău!

Coronavirus, noi descoperiri. Atenţie la cei din jurul tău!

14 aug. 2020, 09:55,
în Coronavirus

Noile descoperiri despre coronavirus ridica multe semne de întrebare şi schimba multe paradigme. Relaxările şi vacantele au dus la o creştere a cazurilor de Covid-19 în toată lumea. Cercetătorii din întreaga lume caută răspunsuri pentru evoluţia pandemiei.

Coronavirus, noi descoperiri

Cele mai recente cercetări se axează pe controversele ce au apărut recent despre coronavirus. Mai exact, studiile vizează transmisabilitatea virusului de către copii și adolescenți, asimptomatici vs simptomatici și imunitatea la Covid-19.

Un studiu recent, făcut de către specialiştii din SUA, a descoperit la copii cu vârste de sub 5 ani o cantitate de virus de 10 până la 100 de ori mai mare decât la adulți în căile respiratorii superioare.

Cercetarea, publicată în revistă de pediatrie JAMA Pediatrics din Statele Unite, a vizat analizarea a 145 de probe colectate, în perioada martie- aprilie, de la pacienții cu simptome moderate, la o săptămână de la apariția acestora. 46 dintre acestea erau de la copii sub 5 ani, 51 de la copii cu vârsta între 5 și 17 ani și 48 erau adulți între 18 și 65 de ani. Cercetătorii menționați nu au studiat însă transmisibilitatea virusului.

Coronavirus, descoperiri. Peste 30 de manifestări ale virusului

Deşi la început a fost considerat un virus respirator la fel ca celelalte, SARS – CoV – 2 se dovedeşte a fi mult mai periculos decât au preconizat specialiştii la început. Cei mai expuşi sunt pacienţii ce suferă de boli cronice, iar COVID-19 pare să aibă multe secrete pe lângă cele 30 de simptome deja depistate.

Lipsa gustului şi al mirosului era considerat cel mai neobişnuit simptom al noului coronavirus. Nici măcar apariţia petelor cutanate nu reprezintă cea mai bizară manifestarea a acestuia. Potrivit medicilor din SUA sughițul persistent ar putea fi un nou simptom Covid-19. Această descoperire vine după ce un pacient din Statele Unite ale Americii, ce s-a dovedit pozitiv pentru Covid-19, a avut un sughiț persistent, deși nu a avut alte simptome ale bolii.

Un nou articol al University of California San Francisco (SUA) intitulat „Noi am crezut că era doar un virus respirator. Ne-am înşelat”, prezintă informaţii cu privire la evoluţia informaţiilor despre infecţia cu SARS – CoV – 2. Atunci când noul virus şi-a făcut apariţia în SUA , cadrele medicale căutau trei simptome: febră, tuse şi respiraţie scurtă.

Odată cu creşterea numărului de persoane infectate lista simptomelor s-a extins. O parte dintre pacienţi au experimentat pierderea mirosului şi a gustului. Alţii s-au trezit cu greaţă şi diaree, cu ficatul şi rinichii distruşi.Durerile de cap, erupţiile cutanate, umflăturile şi infarctele au completat lista, în timp ce alte persoane infectate nu aveau simptome.

Definiția de caz pentru coronavirus, modificată de INSP

După noile descoperiri făcute despre coronavirus, definiţiile de caz pentru noul coronavirus a fost actualizata de către Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Potrivit INSP, caz suspect este orice persoană cu infecţie respiratorie acută (debut brusc cu cel puţin unul din următoarele simptome: tuse, febră, dificultate în respiraţie (scurtarea respiraţiei) sau orice persoană cu pneumonie, bronhopneumonie +/- pleurezie, dar şi orice persoană cu infecţie respiratorie acută severă (SARI) (febră său istoric de febră şi tuse şi dificultate în respiraţie (scurtarea respiraţiei) şi care necesită spitalizare peste noapte).

Copii cu vârste sub 16 ani ce prezintă simptome gastro-intestinale (vărsături, diaree) neasociate cu alimentaţia, pot fi suspecţi de infecţia cu SARS-CoV-2.

Caz COVID-19 comunitar este definit prin simptome prezente la internare sau debut în primele 48 de ore după internare, plus debut în zilele 3-7 după internare şi o suspiciune puternică de transmitere comunitară (apartenenţa la un focar de cazuri comunitare).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`