Prima pagină » Coronavirus » Coronavirus la Ministerul Sănătăţii. O angajată a fost depistată pozitiv
Coronavirus la Ministerul Sănătăţii. O angajată a fost depistată pozitiv

Coronavirus la Ministerul Sănătăţii. O angajată a fost depistată pozitiv

11 aug. 2020, 09:56,
în Coronavirus

Anunţ neaşteptat făcut luni seara. O angajată la Ministerul Sănătăţii a fost depistată cu coronavirus. Alte 12 persoane ce au intrat în contact direct cu aceasta au fost izolate la domiciliu.

Luni seara, Ministerul Sănătăţii a făcut anunţul potrivit căruia o angajată a fost depistata cu noul coronavirus, la testul RT- PCR, pentru SARS-CoV 2. În cursul zilei de astăzi se va realiza o dezinfecţia în toate spaţiile în care aceasta îşi desfăşura activitatea precum şi contacții acestei persoane.

”În acest context, conform metodologiei, imediat după aflarea rezultatului testului, Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a demarat o anchetă epidemiologică în urma căreia au fost identificaţi 12 contacţi direcţi care au fost izolaţi la domiciliu şi li s-au recoltat probe. Ancheta epidemiologică va continua şi în perioada următoare, până la identificarea şi altor potenţiali contacti accidentali, ce vor fi testaţi, conform metodologiei de caz”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Coronavirus la Ministerul Sănătăţii. O angajată a fost depistată pozitiv

Potrivit Ministerului Sănătăţii în cursul zilei de astăzi va avea loc o dezinfecţie a spaţiilor în care angajata îşi desfăşura activitatea. Totodată spatiile în care persoanele cu care aceasta a intrat în contact direct vor fi şi ele supuse operaţiunii de dezinfectare.

”Mai mult, într-o etapă imediat următoare se va face încă o dezinfecţie a tuturor spatiilor şi birourilor din MS şi se vor lua măsuri suplimentare de protecţie a personalului care îşi desfăşoară activitatea în clădirea centrală. Precizăm că, angajata MS este internată într-o unitate sanitară de boli infecţioase”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii.

Caz de coronavirus şi la Primăriei Municipiului Bucureşti

Un caz similar, de infectarea cu coronavirus, precum cel de la Ministerului Sănătăţii a avut loc şi la Primăria Capitalei în luna martie.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a transmis faptul că o angajată a Primăriei Municipiului Bucureşti este suspectă de infectare cu noul virus Covid-19. Este vorba despre nora bărbatului confirmat luni seara, 9 martie 2020, pozitiv cu Covid-19.

„Inclusiv noi, la Primăria Capitalei, avem o persoană care este nora bolnavului care a fost declarat aseară în această situaţie. În acest moment este internată împreună cu soţul său şi fiul său la Spitalul Victor Babeş. S-au realizat toate testele şi aşteptăm rezultatele. Am luat măsurile care se impun.

Toţi colegii săi au intrat de azi în izolare la domiciu. Fac parte din această anchetă epidemiologică a DSP. În ceea ce priveşte zona în care se află respectiva direcţie, în care lucrează această doamnă, s-a realizat dezinfecţie cu un dezinfectant de nivel foarte înalt. În funcţie de rezultatul testelor se vor lua măsuri şi mai serioase”, declara Gabriela Firea la cea vreme.

Aceeasi situatie a vut loc si la Metrorex

O situatie similara a avut loc si la Metrorex in luna aprilie. O femeie, în vârstă de 35 de ani, a luat virusul de la soţul său care este cadru MAI. Angajata Metrorex se ocupă cu servicii, achiziții și lucrări.

Femeia era asimptomatică și a fost transportată la spital. DSP a facut o anchetă epidemiologică. Colegii femeii au fost trimiși în izolare. Acest caz venea la doar doua saptamani dupa ce un alt angajat al companiei fusese diagnosticat cu Coronavirus.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *