Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » Urme de coronavirus in apele uzate italiene, inca din decembrie 2019
Urme de coronavirus in apele uzate italiene, inca din decembrie 2019

Urme de coronavirus in apele uzate italiene, inca din decembrie 2019

20 iun. 2020, 06:32,
BZI.ro, în Sanatate

Coronavirus in apele uzate italiene, inca din decembrie 2019? Cu mult inainte de primul caz de coronavirus oficial in Italia, apele uzate din Milano si Torino prezentau deja urme de Covid-19.

Epidemia de coronavirus din Italia ar fi inceput mult mai devreme decat se credea anterior. Un studiu realizat de Institutul Superior de Sanatate italian a identificat urme de Covid-19 in probe de ape uzate prelevate la Milano si Torino, in decembrie 2019.

Oficial, primul caz de coronavirus in Italia a fost detectat la Bologna pe 20 februarie 2020, in Codogno, nu departe de Milano. Dar infectia arfi fost prezenta cu mult inainte de asta, daca ar trebui sa credem rezultatele analizei apelor uzate.

Coronavirus in apele uzate italiene

Institutul de Sanatate a comparat probele din octombrie 2019, noiembrie 2019, decembrie 2019 pana in februarie 2020. Daca cele din octombrie si noiembrie nu dezvaluie nimic, cele din decembrie vorbesc de la sine. Cu siguranta, doua laboratoare le-au tratat cu doua metode diferite.

La 29 ianuarie 2020, canalizarea de la Bologna prezenta urme clare de Covid-19. Acest fenomen indica faptul ca virusul circula deja, cu putin inainte de ceea ce credeam ca ar fi fost inceputul. Acest lucru a fost observat si la Barcelona, ​​cu 40 de zile inainte de identificarea primului caz.

Aceeasi situatie in Franta. Desi primul caz s-a produs la sfarsitul lunii ianuarie, acesta ar fi datat, de fapt, de pe 27 decembrie, potrivit profesorului Yves Cohen, seful serviciului de resuscitare de la spitalele Avicennes din Bobigny si Jean-Verdier de Bondy. Medicul tratase un pacient pentru pneumonie inainte de a efectua un test care arata ca era deja pozitiv pentru virus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *