Prima pagină » Actualitate » Coronaparty, noul trend în rândul tinerilor din Italia! Se duc la petreceri pentru a se vedea cu persoane infectate cu COVID-19 şi să scape de vaccinare
Coronaparty, noul trend în rândul tinerilor din Italia! Se duc la petreceri pentru a se vedea cu persoane infectate cu COVID-19 şi să scape de vaccinare

Coronaparty, noul trend în rândul tinerilor din Italia! Se duc la petreceri pentru a se vedea cu persoane infectate cu COVID-19 şi să scape de vaccinare

22 nov. 2021, 13:28,
în Actualitate

Există o alarmă în rândul autorităţilor din Italia care au descoperit faptul că din ce în ce mai mulţi tineri se duc la petreceri unde se văd cu persoane infectate cu COVID-19. Numite generic ” Coronaparty”, petrecerile sunt organizate pentru a obține un certificat verde fără ca să se vaccineze.

Tinerii consideră că datorită vârstei nu vor face forme grave de COVID-19 și că vor obține cu ușurință un certificat verde. Ideea unor astfel de petreceri a apărut iniţial în Austria, și până acum nu a fost constatată în Italia

Coronaparty este un trend în Italia pentru tinerii care vor să se infecteze cu COVID-19 și nu vor să se vaccineze

Coronaparty în Tirolul de Sud, Italia, este noul tren în rândul tinerilor. Aceștia participă la petreceri la care se află şi persoane infectate cu COVID-19. Tinerii cred că vor face forme ușoare de COVID-19 și că prin acest fel vor căpăta imunitate în fața bolii şi nu vor fi nevoiți să se vaccineze.

Deocamdată, în provincia Bolzano , precum și în toată Italia, nu au existat cazuri confirmate oficial de petreceri cu evenimente pozitive Covid organizate special pentru a infecta oamenii, dar conform lui Patrick Franzoni, coordonatorul adjunct al unității Covid din Bolzano, această practică se răspândește dincolo de Brenner din Austria:

„Sunt tineri, chiar și de vârstă școlară, care întâlnesc cu persoane pozitive și încearcă să dobândească infecția, fără să-și dea seama că virusul este periculos și pentru copii și tineri”.

Potrivit lui Franzoni, întâlnirile cu persoanele pozitive au avut loc în ultimele săptămâni chiar lângă Bolzano dar și în alte zone ale Tirolului de Sud:

„Sunt consecințe pe termen lung și chiar și tinerii pot ajunge în spital”, reiterează el.

Se speculează că practică ar fi fost importată din Austria vecină, unde un medic a declarat pentru ziarul Die Presse că niște tineri de 30 de ani care se întorc de la aceste petreceri suferă acum de Covid-ul de lungă durată și un bărbat de 55 de ani a murit după ce s-a infectat în mod deliberat.

Varianta indiană de COVID-19 este mult mai periculoasă inclusiv pentru tineri

Diferitele mutații ale virusului SARS-CoV-2 au dat întotdeauna naștere la temeri. Dar varianta indiană este în prezent cea care îngrijorează în mod deosebit autoritățile sanitare. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), această tulpină a coronavirusului este mai contagioasă și ar putea face vaccinurile Covid-19 mai puțin eficiente.

„B.1.617”. Așa a fost denumită varianta indiană. Acesta a fost identificata pentru prima dată în octombrie 2020 în India, mai exact în apropierea orașului Nagpur, în statul Maharashtra, unde se află Mumbai, potrivit unei note a Consiliului științific publicată pe 23 aprilie.

Omul de știință a avertizat că pot apărea noi variante din ce în ce mai periculoase din cauza amplorii epidemiei din India.

„Cu cât virusul se reproduce, se răspândește și se transmite, cu atât crește riscul de mutații și adaptare. Variantele care acumulează un număr mare de mutații pot deveni în cele din urmă rezistente la vaccinurile pe care le avem în prezent. Aceasta va fi o problemă pentru întreaga lume”, a avertizat Soumya Swaminathan.

Eficiența celor două doze de vaccin COVID-19 a scăzut pentru varianta indiană a COVID-19, dar încă sunt eficiente.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024