Prima pagină » Culinar » Cornuri pufoase cu unt. Un adevărat răsfăț pentru papilele gustative

Cornuri pufoase cu unt. Un adevărat răsfăț pentru papilele gustative

11 dec. 2023, 09:46,
în Culinar

Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un preparat savuros, putem face niște cornuri pufoase cu unt. Acestea sunt ideale de servit la orice masă, chiar și dimineața împreună cu o cafea aromată. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, vom pregăti niște cornuri de casă fragede și aromate. Iată cum să obții în doar câțiva pași simpli un adevărat răsfăț pentru papilele gustative.

Cornuri pufoase cu unt

Când vine vorba de gustoasele cornuri de casă, doamnele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de rețete gustoase. Pe placul multora dintre noi sunt niște cornuri pufoase cu unt. Acestea sunt ideale la orice masă, chiar și la masa de Crăciun sau de Revelion.

Cornurile pufoase cu unt pot fi făcute simple sau umplute cu dulceață de casă. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe. Pe lângă acest deliciu putem face pentru cei dragi și o prăjitură cu lapte praf.

Acest desert gustos și aromat va fi o adevărată încântare pentru cei dragi. Dacă vrem să readucem la masă aromele din vremea copilăriei, ideal este un salam de biscuiți. Acesta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație.

Cornurile pufoase făcute cu unt sunt delicioase, aromate și ideale de servit la orice masă. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui.

Cum să pregătești rapid cele mai bune cornuri de casă

Pentru delicioasele cornuri cu unt vom avea nevoie de 300 ml de lapte, 1 ou, 100 g de unt, 20 g de drojdie proaspătă, 1 linguriță de zahăr, 1 linguriță de sare și 700 g de făină.

Mai întâi se pregătește aluatul pentru cornuri. Se pune laptele la încălzit apoi se topește untul. Drojdia proaspătă se freacă cu o linguriță de zahăr și 50 ml de lapte cald. Se lasă drojdia să se activeze.

Într-un vas mare se pune făina, iar într-un bol se amestecă un ou cu sarea. Se pune și untul topit și se amestecă foarte bine.În vasul cu făină se face o gaură în mijloc apoi se toarnă drojdia diluată și amestecul de ouă cu unt. Se începe frământarea aluatului pentru a obține niște cornuri pufoase. Când aluatul este gata se întinde foarte bine apoi se unge cu un pic de unt moale și se lasă la odihnit timp de 30 de minute.

După aceea se mai întinde un pic foaia de aluat și se decupează în forme triunghiulare pe care le vom rula pentru a obține cornulețe. Se așază cornulețele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt.

Fiecare cornuleț se unge cu gălbenuș de ou bătut cu lapte. Se pun cornulețele la cuptor și se lasă până când se rumenesc ușor deasupra. Se servesc cald, simple sau cu dulceață. Cornulețele pufoase cu unt merg de minune la micul dejun, dar și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm cu un adevărat deliciu. Cornurile cu unt pot fi pregătite și pentru masa de Crăciun alături de niște prăjituri și fursecuri de casă. Cornurile cu unt sunt savuroase, au o textură aerată și cu siguranță îi vor cuceri pe cei de la masă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *