Încearcă reţeta de cornuri pufoase cu gem. Sunt ideale la cafea sau ceai. Le poţi umple cu gem de prune, ca să fie mai acrişoare, sau cu dulceaţă de cireşe, dacă le vrei mai dulci la gust. Dacă laşi aluatul mai mult timp la crescut, vor fi şi mai pufoase.
La final, înainte să le bagi în cuptor, peste aceste cornuri pufoase cu gem poţi presăra mac sau seminţe de susan, în funcţie de preferinţele tale. Tot pentru cafea își recomand și o felie de chec zebră cu chefir.
Ingrediente:
- 500 g făină cernută
- 1 plic drojdie uscată
- 2 ouă
- 120 g zahăr
- 220 ml lapte cald
- 80 g unt
- semințe de mac ori de susan
- 1/2 linguriță sare
- 120 g dulceața preferată sau gem
Mod de preparare:
Mai întâi amesteci drojdia cu laptele încălzit, 30 gr de zahăr şi 45 gr de faină. Maiaua pregătită astfel trebuie lăsată deoparte puţin. Între timp amesteci restul de zahăr cu făină cernută în prealabil şi cu sarea. După ce omogenizezi, pui maiaua şi 1 ou. Frământă şi încorporează untul moale treptat. La final trebuie să modelezi aluatul sub formă de bilă şi să-l acoperi cu un prosop, apoi îl laşi într-un loc călduţ, în jur de o oră.
După aproximativ 60 de minute împarte aluatul în 12 bile egale, pune-le în lighean mare, acoperă-le şi lasă-le să mai crească în jur de un sfert de oră. La final întinde fiecare bilă cu sucitorul. Pune câte o lingură de gem pe marginea blatului, întinde-o cu lingură, apoi rulează uşor. Când rulezi, ai grijă să acoperi umplutura şi să lipeşte marginile.
Întretaie în 4 fâşii capătul opus şi rulează toate cornurile. Tapetează o tavă cu hârtie de copt şi pune cornurile în ea. Acoperă cu prosopul încă 20 de minute.
Bate oul rămas şi unge cornurile. Opţional, poţi presăra seminţe de susan ori semințe de mac. Bagă tava în cuptorul încins la 180 de grade Celsius, pentru circa 30-35 de minute.