Prima pagină » Culinar » Cornuri pufoase cu gem – Fragede și bune pentru weekend
Cornuri pufoase cu gem - Fragede și bune pentru weekend

Cornuri pufoase cu gem – Fragede și bune pentru weekend

20 nov. 2020, 11:32,
în Culinar

Încearcă reţeta de cornuri pufoase cu gem. Sunt ideale la cafea sau ceai. Le poţi umple cu gem de prune, ca să fie mai acrişoare, sau cu dulceaţă de cireşe, dacă le vrei mai dulci la gust. Dacă laşi aluatul mai mult timp la crescut, vor fi şi mai pufoase.

La final, înainte să le bagi în cuptor, peste aceste cornuri pufoase cu gem poţi presăra mac sau seminţe de susan, în funcţie de preferinţele tale. Tot pentru cafea își recomand și o felie de chec zebră cu chefir.

Ingrediente:

  • 500 g făină cernută
  • 1 plic drojdie uscată
  • 2 ouă
  • 120 g zahăr
  • 220 ml lapte cald
  • 80 g unt
  • semințe de mac ori de susan
  • 1/2 linguriță sare
  • 120 g dulceața preferată sau gem

Mod de preparare:

Mai întâi amesteci drojdia cu laptele încălzit, 30 gr de zahăr şi 45 gr de faină. Maiaua pregătită astfel trebuie lăsată deoparte puţin. Între timp amesteci restul de zahăr cu făină cernută în prealabil şi cu sarea. După ce omogenizezi, pui maiaua şi 1 ou. Frământă şi încorporează untul moale treptat. La final trebuie să modelezi aluatul sub formă de bilă şi să-l acoperi cu un prosop, apoi îl laşi într-un loc călduţ, în jur de o oră.

După aproximativ 60 de minute împarte aluatul în 12 bile egale, pune-le în lighean mare, acoperă-le şi lasă-le să mai crească în jur de un sfert de oră. La final întinde fiecare bilă cu sucitorul. Pune câte o lingură de gem pe marginea blatului, întinde-o cu lingură, apoi rulează uşor. Când rulezi, ai grijă să acoperi umplutura şi să lipeşte marginile.

Întretaie în 4 fâşii capătul opus şi rulează toate cornurile. Tapetează o tavă cu hârtie de copt şi pune cornurile în ea. Acoperă cu prosopul încă 20 de minute.

Bate oul rămas şi unge cornurile. Opţional, poţi presăra seminţe de susan ori semințe de mac. Bagă tava în cuptorul încins la 180 de grade Celsius, pentru circa 30-35 de minute.

 

Bugetul.ro
Cum arată noul Logan făcut de Dacia, care urmează să spargă toate barierele. Constructorul francez este optimist în legătură cu impactul noii mașini
redactia.ro
Luminita Anghel a ajuns la capatul puterilor! Isi striga durerea pe internet dupa ce ani de zile a tacut: "𝘔𝘪-𝘢 𝘧𝘰𝘴𝘵 𝘧𝘳𝘪𝘤ă 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘤𝘰𝘱𝘪𝘭𝘶𝘭 𝘮𝘦𝘶 𝘣𝘪𝘰𝘭𝘰𝘨𝘪𝘤. 𝘈𝘮 𝘵𝘳ă𝘪𝘵 𝘶𝘯
Bugetul.ro
Adio, ANPC pentru Cristian Popescu Piedone! Curtea de Apel București i-a dat vestea, după ce a fost acuzat de nepotism
a1.ro
Diseară, discuții aprinse între jurați la muletă. În audiții, un concurent care a fost Chef în restaurante cu stele Michelin
Playtech.ro
Cea mai ieftină ţară din lume. Plăteşti mai puţin de 9 lei pe o porţie uriaşă de mâncare. Turiştii încă nu ştiu de ea
observatornews.ro
Reacția unui elev ieșit de la simularea la română, întrebat despre Camil Petrescu: "E la noi în liceu?"
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Vremea de Paște. Vor fi temperaturi neobișnuite în toată țara
SportpeSurse
Moartea fratelui lui Gică Hagi a zguduit familia „Regelui”. Tragedia a fost ținută secret de către tot neamul
Playtech.ro
De ce se mănâncă peşte de Buna Vestire? Obiceiul de care credincioşii ţin cont în fiecare an pe 25 martie
Dailybusiness.ro
Îngrijirea mușcatelor primăvară. Când le poți scoate în balcon sau în grădină
RomaniaTV
SUBIECTE ROMÂNĂ SIMULARE BAC 2025 EDU.RO. Subiectul care a dat bătăi de cap elevilor. Doi profesori corectează fiecare lucrare
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Carmen Șerban, total schimbată în urma operațiilor estetice. Arată cu 20 de ani mai tânără / GALERIE FOTO
redactia.ro
Doliu în medicina românească. A murit unul dintre cei mai importanți medici. A fost un profesionit desăvârșit
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`