Prima pagină » Culinar » Cornuri de post umplute cu dulceață de casă. Rețeta bunicii pentru un desert pufos și aromat

Cornuri de post umplute cu dulceață de casă. Rețeta bunicii pentru un desert pufos și aromat

07 nov. 2023, 10:01,
BZI.ro, în Culinar

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti niște cornuri de post umplute cu dulceață de casă. Acestea sunt fragede, gustoase și se fac rapid, cu doar câteva ingrediente. Cornurile de post sunt pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, vom obține un adevărat deliciu. Iată rețeta bunicii pentru un desert pufos și aromat.

Cornuri de post umplute cu dulceață de casă

Când vine vorba de deserturile făcute după rețetele bunicii, gospodinele se întrec în tot felul de delicii. Pe placul multora dintre noi sunt niște cornuri de post umplute cu dulceață și pudrate cu zahăr vanilat.

Pentru a obține niște cornuri de post perfecte trebuie să facem mai întâi un aluat fraged și aerat. De asemenea, dacă adăugăm în aluatul de cornuri esență de vanilie sau de rom și răzătură de lămâie, succesul culinar va fi garantat și ne vom încânta papilele gustative cu un desert aromat și gustos.

Cornurile pot fi făcute și cu lapte, cu ciocolată sau cu brânză, în funcție de preferințe. Pe lângă cornurile de post, putem face și un chec simplu, ideal de servit la orice masă.

Pentru iubitorii de deserturi tradiționale, făcute după rețeta bunicii, putem pregăti și niște gogoși de post, pufoase și pudrate cu zahăr vanilat. Cornurile de post sunt delicioase și merg de minune dimineața, alături de o cafea aromată.

Rețeta cu care vei pregăti un desert irezistibil

Dacă vrem să pregătim niște cornuri de post umplute cu gem și rahat vom avea nevoie de un pachet de margarină, un pahar cu apă minerală, o lingură de zahăr, un pliculeț de zahăr vanilat, o linguriță de praf de copt, 100 ml de ulei, o lingură de zeamă de lămâie, un praf de sare și 500 g făină.

Într-un vas mare se pune făina împreună cu sare apoi se adaugă zahărul, praful de copt și zahărul vanilat. Se amestecă foarte bine apoi se adaugă margarina împreună cu apa minerală, zeama de lămâie, uleiul. După ce toate ingredientele s-au omogenizat se începe frământarea aluatului fraged.

Când este gata, se lasă aluatul la dospit timp de 30 de minute apoi se taie în 6 bucăți. Se întinde fiecare bucată de aluat în formă de cerc apoi se taie triunghiuri pentru a forma cornulețele. Pe fiecare triunghi se pune câte o lingură de gem sau de dulceață de casă  apoi se rulează cornulețele. Când sunt gata, se așază în tava de copt, la distanță mică între ele să nu se lipească. Se pun cornulețele la cuptor până când se rumenesc ușor deasupra apoi se scot, se lasă la răcit și se pudrează cu zahăr vanilat. Cu siguranță acest desert va fi adorat de toți cei de la masă.

Cornurile de post umplute cu dulceață sunt gustoase, se fac rapid și le vor aminti celor de la masă de copilărie și de rețetele bunicii. Cornurile pot fi umplute și cu ciocolată, cu brânză și stafide, cu ciocolată, cu rahat sau cu cremă de vanilie. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *