Dacă vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu, putem pregăti niște cornuri cu ciocolată. Acestea merg de minune la micul dejun alături de o cafea aromată, de un pahar cu lapte, dar la fel de bine pot fi servite pe timpul zilei. Iată câteva secrete culinare pentru a obține niște cornuri pufoase și aromate.
Cornuri cu ciocolată
Când vine vorba de desert, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Pe placul multora dintre noi sunt delicioasele cornuri cu ciocolată. Acestea se fac rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă avem în vedere câteva trucuri ale marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat.
Pentru a obține niște cornuri de casă pufoase, aromate și gustoase trebuie să facem mai întâi un aluat fraged și aerat. Umplutura trebuie să fie fină, cremoasă și aromată, iar la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu.
Pe lângă niște cornuri cu ciocolată putem face pentru cei dragi și niște cornulețe de casă cu borș umplute cu dulceață. Acestea vor aminti celor dragi de vremea copilăriei și de rețetele bunicii. Pentru iubitorii de deserturi pufoase și rafinate ideal este un chec pufos cu iaurt. Acesta merge de minune la micul dejun, dar și pe timpul zilei alături de alte deserturi delicioase.
Rețeta cu care vei pregăti niște cornuri pufoase și gustoase
Dacă vrem să pregîtim acasă niște cornuri cu ciocolată vom avea nevoie de 500 g de făină, 250 ml de lapte, 60 g de zahăr, 70 g de unt, 7 g de drojdie, 2 gălbenușuri de ou, esență de vanilie, sare, 1 ou și 200 g de ciocolată.
Într-un vas se pune laptele și se încălzește apoi se toarnă zahărul și se amestecă până când se topește. Într-un bol separat se amestecă făina cu drojdia peste care se toarnă laptele călduț și zahărul. Se pune după aceea și untul împreună cu gălbenușurile, esența de vanilie și se amestecă totul foarte bine. Se frământă aluatul apoi se lasă la dospit timp de o oră.
După aceea se întinde aluatul foarte bine pentru a obține o foaie rotundă subțire, iar cu un cuțit se taie în 8 triunghiuri. La baza fiecărui triunghi se pune câte o lingură de cremă de ciocolată. Se rulează triunghiul pentru a obține cornul de ciocolată. Capetele cornului se răsucesc pentru a nu curge crema și se așază cornurile în tava de copt unsă cu unt. Înainte de a pune cornurile în cuptor se ung cu ou bătut apoi se lasă la copt până când se rumenesc ușor deasupra. Când sunt gata, se scot cornurile și se lasă la răcit apoi se pudrează cu zahăr vanilat.
Cornurile de casă cu ciocolată sunt delicioase și ușor de făcut. Acestea merg de minune dimineața alături de o cafea aromată, dar pot fi servite și pe timpul zilei, indiferent de oră și ocazie. Cornurile pot fi umplute și cu dulceață, cu rahat, cu nucă sau cu diferite creme, în funcție de preferințe. La decor putem folosi zahăr pudră, miez de nucă, alune sau fulgi de cocos, dar și o glazură de ciocolată.