Prima pagină » Culinar » Cornulețe fragede cu untură și drojdie. Rețeta simplă și gustoasă a bunicii

Cornulețe fragede cu untură și drojdie. Rețeta simplă și gustoasă a bunicii

07 iun. 2022, 12:31,
în Culinar

Dacă vrei să prepari cornulețe fragede cu untură și drojdie, care se topesc în gură, ai nimerit exact unde trebuie! În acest articol, îți vom explica, pe îndelete, cum să pregătești un desert extraordinar de bun, care să îți amintească de gustul copilăriei.

Cornulețele cu untură și drojdie sunt desertul perfect, deoarece ne amintesc de bunica și de acele vremuri simple, când viața era frumoasă și lipsită de griji. Gustul și frăgezimea lor ne fac să uităm, măcar pentru o clipă, de stresul cotidian și să ne relaxăm fie la un ceai, fie la o cafea, alături de oamenii dragi nouă.

Cornulețele nu se fac cu margarină, ci cu untură, pentru a nu ieși uscate și tari. Deși este o rețetă migăloasă, rezultatul final te va suprinde și te va face să prepari cornulețe iar și iar.

cornulețe fragde cu untură și drojdie pe un platou

Cornulețele cu untură și drojdie sunt desertul perfect, deoarece ne amintesc de bunica și de acele vremuri simple, când viața era frumoasă și lipsită de griji.

Cornulețe fragede cu untură și drojdie. Secretul unui gust desăvârșit

Pentru a prepara cele mai fabuloase cornulețe, ai nevoie de 500 de grame de untură de porc, un ou mare sau două mici, 250 de mililitri de borș (aproximativ o cană – poate fi înlocuit cu apă minerală), un kilogram de făină 000, un cubuleț de drojdie de 25 de grame sau două pliculețe de drojdie uscată (14 grame), un praf de sare, coaja rasă de la o lămâie, o esență de vanilie, zahăr pudră pentru a tăvăli cornulețele (la final) și umplutură după cum preferi (nucă, gem, rahat, alune, nucă de cocos, ciocolată etc.).

Iată cum se prepară și ce să faci ca să obții un gust desăvârșit.

Mod de preparare

Primul pas în pregătirea unor cornulețe delicioase este să cerni făina și să faci o adâncitură în mijloc, în care să adaugi oul, untura amestecată cu borș, drojdia dizolvată în borș, sarea și aromele. Frământă totul, până când obții un aluat omogen.

Fiind un aluat fraged, realizat cu grăsime, nu este nevoie să frămânți prea mult. Dacă faci acest lucru, așteaptă-te ca aluatul să devină elastic și să își piardă din frăgezime.

După frământare, lasă aluatul la dospit, ferit de curenți, acoperit cu un șervet curat. După o oră, vezi dacă aluatul a crescut.

Următorul pas este să începi să prepari cornulețele. Rupe bucăți mici de aluat și realizează foi rotunde, de aproximativ doi milimetri grosime, după care taie-le în triunghiuri. Adaugă, pe fiecare bucățică, umplutura și rulează, începând de la bază spre vârf. Ai grijă ca ultima bucată să se afle dedesupt, pentru a nu se desface, arcuiește-le puțin și așează-le în tavă.

Înainte de a le băga la cuptor, la foc potrivit, mai lasă cornulețele la crescut 10-15 minute. Când sunt gata, tăvălește-le prin zahărul pudră pe toate părțile și așază-le pe platouri.

Rețeta este gata. Poftă bună!

cornulețe fragde cu untură și drojdie pe un platou

Înainte de a le băga la cuptor, la foc potrivit, mai lasă cornulețele la crescut 10-15 minute.

Trucuri de-ale bunicii pentru cele mai reușite cornulețe cu untură și drojdie

Pentru un gust și mai bun, în aluat se pot adăuga una sau două linguri de smântână grasă sau unt. Mai mult, pentru ca aluatul să fie și mai elastic, se poate adăuga și osânză crudă, care trebuie să fie dată prin mașina de tocat.

Dacă vrei să obții cornulețe alb-negru, adaugă cacao în jumătate din cantitatea de aluat.

Rețeta inspirată de Gina Bradea poate fi găsită aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`