Prima pagină » Culinar » Cornulețe fragede cu untură și apă minerală. Trucuri simple pentru un desert delicios

Cornulețe fragede cu untură și apă minerală. Trucuri simple pentru un desert delicios

15 iul. 2022, 10:28,
în Culinar

Cornulețe fragede, cu untură și apă minerală, care ți se topesc în gură! Despre această rețetă vom vorbi în rândurile care urmează, un deliciu cu gust de copilărie. Urmați sfaturile prezentate, pentru a vă putea bucura de un desert savuros.

Cornulețele sunt, pentru mulți, desertul copilăriei. Acestea pot fi umplute cu magiun, cu rahat, cu cacao sau cu nucă și sunt incredibil de gustoase. Untura și apa minerală, două dintre ingredientele esențiale ale cornulețelor, vor face ca desertul să fie unul fraged și savuros.

Dacă vă plac cornulețele, încercați și rețeta de cornulețe cu untură și drojdie sau cornulețele cu untură și iaurt.

cornulete fragede cu untură și apă minerală

Cornulețele sunt, pentru mulți, desertul copilăriei.

Cornulețe fragede cu untură și apă minerală: Ingrediente și mod de preparare

Dacă vreți să preparați cele mai delicioase cornulețe, aveți nevoie de: 200 de grame de untură sau unt cu 80% grăsime, 50 de grame de zahăr pudră, două gălbenușuri, 5 grame de drojdie proaspătă (cât un bob de strugure sau cât o măslină), 150 de grame de apă minerală, 500 de grame de făină, un praf de sare și o linguriță de coajă de lămâie. Pentru umplutură, vă trebuie 120 de grame de rahat, două linguri de magiun de prune, o lingură de nucă măcinată și zahăr pudră pentru decor.

Din cantitățile prezentate, vă vor ieși două tăvi cu cornulețe, a câte 32 de bucăți fiecare. Bineînțeles, contează și cât de mari sau mici le faceți.

Foarte important este să folosiți gem tare, pentru a nu se scurge din cornulețe. Ideal este magiunul de prune.

Mai mult, dacă vreți cornulețe de post, utilizați ulei de floarea soarelui și renunțați la ou. Măriți cantitatea de apă minerală în funcție de aluat.

cornulete fragede cu untură și apă minerală

Din cantitățile prezentate, vă vor ieși două tăvi cu cornulețe, a câte 32 de bucăți fiecare. Bineînțeles, contează și cât de mari sau mici le faceți.

Mod de preparare

Pentru a prepara cornulețe ca la carte, trebuie să puneți făina într-un castron mare. Realizați o adâncitură la mijloc și adăugați zahărul pudră și drojdia sfărâmată. Apoi, puneți gălbenușurile de ou, untura sau untul tăiat cubulețe, coaja de lămâie rasă și un praf de sare. Amestecați ușor și turnați, puțin câte puțin, apa minerală. Frământați aluatul, până când se încorporează untura și este ușor de dezlipit de pe mâini. Mai puneți făină, în cazul în care considerați că este necesar.
Puneți aluatul în folie de plastic și lăsați-l la rece pentru aproximativ un sfert de oră. Aluatul nu se lasă la dospit.

Între timp, pregătiți umplutura pentru cornulețe. Pe masa de lucru presărați zahăr pudră și tăiați rahatul cubulețe, apoi amestecați magiunul de prune cu nuca măcinată. Acum, luați aluatul de la rece și împărțiți-l în patru. Pe masa pe care ați presărat făină, întindeți, rând pe rând, patru foi rotunde. Diametrul acestora trebuie să fie de 25-30 de centimetri.

Tăiați foile de aluat în 16 triunghiuri și umpleți-le cu rahat și cu magiun. Puneți umplutura la baza triunghiului de aluat și rulați spre vârf. Apoi, luați cornulețele și așezați-le pe tăvi tapetate cu hârtie de copt. Ideal ar fi să așezați vârful aluatului dedesupt, pentru a evita desfacerea cornulețelor în timpul coacerii.

Introduceți tăvile în cuptorul preîncălzit la 150-160 de grade Celsius, pentru 15 minute, până când se rumenesc ușor și capătă o nuanță aurie.

În final, tăvăliți cornulețele fierbinți într-o tavă cu zahăr pudră. Așezați-le, apoi, pe un platou și lăsați-le să se răcească.

Poftă bună!

cornulete fragede cu untură și apă minerală

Untura și apa minerală, două dintre ingredientele esențiale ale cornulețelor, vor face ca desertul să fie unul fraged și savuros.

Bugetul.ro
Plecarea lui Dorinel Umbrărescu s-a produs în mod oficial. Drumarul din județul Bacău și-a luat la revedere de la oamenii din zona Buzăului
redactia.ro
Imagini de coșmar! Un tânăr grav rănit la Beach Please după ce a fost împins în public chiar de artistul lui preferat
Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
a1.ro
Gabriela Prisăcariu, amintiri de la prima defilare pentru Cătălin Botezatu: „Eram doar o fetiță timidă”. Cum se înțeleg acum
Playtech.ro
Maria Mihalache, cea mai rapidă sportivă din România, dar şi cea mai frumoasă! Sacrificiile făcute pentru sport
observatornews.ro
Criminalul din Mureș, căutat de polițiști, ar fi vorbit aseară cu mai mulți pescari: "Era murdar şi flămând"
Playsport.ro
Cum a ajuns un brașovean să fie găsit mumificat în propria casă. Timp de 6 ani, nimeni nu l-a căutat
Evz.ro
Centaur, primul AI care simulează gândirea umană
realitatea.net
Ce temperatură trebuie să setezi la frigider când afară e caniculă. Trucul prin care să scazi factura la curent
SportpeSurse
“Un monstru cu chip de om care ne-a dus în pragul sinuciderii”. Declarațiile cutremurătoare ale gimnastelor din lotul olimpic national, după moartea lui Bela Karolyi. Nadia Comăneci era și ea ruptă cu bătaia
Playtech.ro
Misterul din cabina avionului prăbușit în India: înregistrarea audio dezvăluie o întrebare tulburătoare după oprirea motoarelor
Dailybusiness.ro
Adolescenții români care învață să fie responsabili și se angajează pe timpul verii. Ce vor să-și cumpere cu banii câștigați
RomaniaTV
BOMBA BOMBELOR în showbiz! David Măruță se iubește cu fiica lui Nicolai Tand. Fiul Andrei, sărut pătimaș cu Ilona Tand, la mare / VIDEO
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
Anamaria Prodan, anunţ de ultimă oră despre căsătoria cu Ronald Gavril. Party pe lux și opulență cu 50 de invitaţi, mese bogate, proţap şi lăutari / VIDEO
redactia.ro
Ilie Bolojan a fost întrebat dacă renunță la o parte din salariu! Ce a răspuns
ego.ro
Știați că Alin Gălățescu are o fiică? Iată ce relație are cu ea și cu mama ei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
12 iulie 2025
12 iulie 2025