Cornulețe fragede, cu untură și apă minerală, care ți se topesc în gură! Despre această rețetă vom vorbi în rândurile care urmează, un deliciu cu gust de copilărie. Urmați sfaturile prezentate, pentru a vă putea bucura de un desert savuros.
Cornulețele sunt, pentru mulți, desertul copilăriei. Acestea pot fi umplute cu magiun, cu rahat, cu cacao sau cu nucă și sunt incredibil de gustoase. Untura și apa minerală, două dintre ingredientele esențiale ale cornulețelor, vor face ca desertul să fie unul fraged și savuros.
Dacă vă plac cornulețele, încercați și rețeta de cornulețe cu untură și drojdie sau cornulețele cu untură și iaurt.
Cornulețe fragede cu untură și apă minerală: Ingrediente și mod de preparare
Dacă vreți să preparați cele mai delicioase cornulețe, aveți nevoie de: 200 de grame de untură sau unt cu 80% grăsime, 50 de grame de zahăr pudră, două gălbenușuri, 5 grame de drojdie proaspătă (cât un bob de strugure sau cât o măslină), 150 de grame de apă minerală, 500 de grame de făină, un praf de sare și o linguriță de coajă de lămâie. Pentru umplutură, vă trebuie 120 de grame de rahat, două linguri de magiun de prune, o lingură de nucă măcinată și zahăr pudră pentru decor.
Din cantitățile prezentate, vă vor ieși două tăvi cu cornulețe, a câte 32 de bucăți fiecare. Bineînțeles, contează și cât de mari sau mici le faceți.
Foarte important este să folosiți gem tare, pentru a nu se scurge din cornulețe. Ideal este magiunul de prune.
Mai mult, dacă vreți cornulețe de post, utilizați ulei de floarea soarelui și renunțați la ou. Măriți cantitatea de apă minerală în funcție de aluat.
Mod de preparare
Pentru a prepara cornulețe ca la carte, trebuie să puneți făina într-un castron mare. Realizați o adâncitură la mijloc și adăugați zahărul pudră și drojdia sfărâmată. Apoi, puneți gălbenușurile de ou, untura sau untul tăiat cubulețe, coaja de lămâie rasă și un praf de sare. Amestecați ușor și turnați, puțin câte puțin, apa minerală. Frământați aluatul, până când se încorporează untura și este ușor de dezlipit de pe mâini. Mai puneți făină, în cazul în care considerați că este necesar.
Puneți aluatul în folie de plastic și lăsați-l la rece pentru aproximativ un sfert de oră. Aluatul nu se lasă la dospit.
Între timp, pregătiți umplutura pentru cornulețe. Pe masa de lucru presărați zahăr pudră și tăiați rahatul cubulețe, apoi amestecați magiunul de prune cu nuca măcinată. Acum, luați aluatul de la rece și împărțiți-l în patru. Pe masa pe care ați presărat făină, întindeți, rând pe rând, patru foi rotunde. Diametrul acestora trebuie să fie de 25-30 de centimetri.
Tăiați foile de aluat în 16 triunghiuri și umpleți-le cu rahat și cu magiun. Puneți umplutura la baza triunghiului de aluat și rulați spre vârf. Apoi, luați cornulețele și așezați-le pe tăvi tapetate cu hârtie de copt. Ideal ar fi să așezați vârful aluatului dedesupt, pentru a evita desfacerea cornulețelor în timpul coacerii.
Introduceți tăvile în cuptorul preîncălzit la 150-160 de grade Celsius, pentru 15 minute, până când se rumenesc ușor și capătă o nuanță aurie.
În final, tăvăliți cornulețele fierbinți într-o tavă cu zahăr pudră. Așezați-le, apoi, pe un platou și lăsați-le să se răcească.
Poftă bună!