Prima pagină » Culinar » Cornulețe fragede cu rahat. Iată rețeta care o să-ți amintească de copilărie

Cornulețe fragede cu rahat. Iată rețeta care o să-ți amintească de copilărie

19 nov. 2024, 14:54,
Redacția BZI în Culinar

Cornulețele fragede cu rahat sunt un desert tradițional românesc care îmbină perfect textura pufoasă și gustul delicat al aluatului cu savoarea dulce a rahatului. Aceste mici delicii sunt ideale pentru sărbători, dar pot fi savurate oricând dorești să aduci un strop de tradiție și bun gust în casa ta.

De pe platoul cu fursecuri preparate cu ocazia sărbătorilor sau pentru diferite evenimente, nu pot lipsi cornulețele cu gust de copilărie. Acestea sunt printre cele mai adorate deserturi, dar și printre cele mai simple de preparat, Nu ai de făcut decât să frămânți un aluat fraged din care formezi cornulețele.

Rețeta pentru cornulețe cu rahat

Rețeta de cornulețe cu rahat este simplă și rapidă, iar rezultatul final te va cuceri cu fiecare mușcătură și îți va aminti de copilărie. Umplutura este simplă. Fie folosești rahat, fie gem, dar poți opta și pentru bucăți mici de ciocolată sau fructe uscate. Indiferent de umplutura pe care o alegi, te vei bucura de cornulețe delicioase.

Cornulețele fragede cu rahat și untură sunt atât de bune încât îți lasă gura apă. Desertul tradițional românesc este foarte apreciat deoarece îmbină delicatețea aluatului cu gustul dulce al rahatului.

Desertul este pregătit mai des în perioada Crăciunului, iar gospodinele trebuie să urmeze această rețetă pentru a avea rezultate fenomenale, care să fie apreciate de întreaga familie. Pentru sărbători poți încerca și niște fursecuri cu untură.

Ai nevoie doar 320-350 gr de făină, 200 gr de untura sau 250 gr de unt gras, 6-8 linguri de apă, 1 lingură de oțet, un praf de sare, 1 linguriță de coajă răzuită de lămâie, 1 linguriță de coajă răzuită de portocală, 1 linguriță cu esență de vanilie, 300 gr de rahat din fructe, zahăr pudră vanilat pentru decor.

Indicații de prezentare

Pune într-un bol făina trecută prin sită. Creează o adâncitură la mijlocul ei și pune acolo untura sau untul, apa, oțetul, un praf de sare și toate ingredientele aromate. Amestecă rapid toate aceste ingrediente, până când obții un aluat compact.

Nu exagera cu amestecatul pentru a nu se topi untul sau untura. Dacă acestea se topesc în timp ce frămânți, aluatul va mai avea nevoie de făină pentru a deveni omogen. Iar dacă mărești cantitatea de făină, aluatul nu va mai fi ușor de modelat, iar cornulețele nu vor mai ieși fragede. Află cum se fac și niște sărățele cu untură și drojdie care să fie fragede și foarte gustoase.

După frământare, împachetează aluatul în folie de prospețime și pune-l la frigider pentru 5 – 6 ore sau de seară până dimineața. Apoi pornește cuptorul la 180°C.
Scoate aluatul de la rece și împarte-l în 6 părți egale.

Presară puțină făină pe blatul de lucru și întinde fiecare bucată în câte o foaie ciruclară cu diametrul de 20 – 22 cm. Secționează foile în câte 8 triunghiuri aproximativ egale. Așază la baza triunghiurilor câte o bucată de rahat.

Rulează de la bază spre vârf, formând astfel cornulețe micuțe. Pune hârtie de copt în tava cuptorului sau unge-o cu grăsime și așază cornulețele în ea, la distanță unele față de altele. Pune tava la cuptor și coace cornulețele pentru 15 – 20 de minute, la 180 de grade Celsius. După coacere, trece rapid aceste cornulețe cu rahat prin zahăr pudră, cât sunt fierbinți.

Bugetul.ro
Marele zăcământ de petrol ascuns în „măruntaiele” României. Locul în care a fost găsită o adevărată „comoară” de petrol și gaze naturale este surprinzător
redactia.ro
Cum a murit, de fapt, Rareș Ion, dealerul lui Vlad Pascu. Fratele lui a făcut dezvăluiri cutremurătoare
Bugetul.ro
S-a terminat pentru ANPC și Cristian Popescu Piedone. Decizia justiției confirmă eșecul autorității în procesele contra marilor bănci din România
a1.ro
Program Denii Săptămâna Mare 2025. La ce oră încep slujbele în fiecare zi din Săptămâna Patimilor
Playtech.ro
Paște sau Paști, care e forma corectă, de fapt? Varianta acceptată de Academia Română
observatornews.ro
Sfânta şi Marea Miercuri din Săptămâna Patimilor. Tradiţii şi obiceiuri în ziua în care Iisus a fost trădat de Iuda
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Vară timpurie, cu temperaturi care testează limitele umane: Valuri de caniculă
SportpeSurse
ȘOC! Aaron Boupendza a murit după ce a fost aruncat de la etajul 11 de fratele său?
Playtech.ro
Economiseşti sau nu dacă faci cumpărături de la ATAC, Metro sau Selgros? Secretul preţurilor mici
Dailybusiness.ro
Cel mai mare producător de carne din România iese din supermarketuri și își deschide propriul magazin. De unde își pot alimenta frigiderele românii
RomaniaTV
Ministrul Muncii, anunţ de ultimă oră pentru angajaţi şi angajatori
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Tragedie în lumea medicală. George și Emanuel, doi medici tineri, au murit. Aveau doar 28 și 31 de ani. Detalii teribile!
redactia.ro
Zodiile binecuvântate în Joia Mare. Sunt sub protecție divină
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`