Prima pagină » Culinar » Cornulețe fragede cu nucă. Rețeta bunicii pentru un desert irezistibil

Cornulețe fragede cu nucă. Rețeta bunicii pentru un desert irezistibil

21 oct. 2022, 13:05,
în Culinar

Savuroasele cornulețe fragede cu nucă sunt pe placul multora dintre noi, amintind de vremea copilăriei. Acest desert este gustos și ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu. Iată rețeta bunicii pentru un desert irezistibil.

Cornulețe fragede cu nucă

Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un desert gustos și aromat, ideale sunt cornulețele fragede cu nucă. Acestea pot fi pregătite la mesele festive alături de alte deserturi savuroase, dar le putem face și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un preparat culinar ca în vremea copilăriei.

Când vine vorba de cornulețele de casă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Delicioasele cornulețe pot fi făcute simple, cu untură și smântână și pot fi umplute cu gem sau ciocolată. Pentru a obține niște cornulețe fragede de se topesc în gură, este important să ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii.

De asemenea, este necesar să pregătim un aluat fraged pentru ca succesul culinar să fie garantat. Pe lângă delicioasele cornulețe cu nucă, putem face pentru iubitorii de deserturi tradiționale și o plăcintă cu prune ca la bunica. Cu siguranță aceste deserturi preparate ca în vremea de odinioară vor readuce la masă aromele copilăriei.

Pentru cei care adoră deserturile cremoase și rafinate, putem face o prăjitură cu foi și cremă de ciocolată. Aceasta necesită mai mult timp de pregătire, însă la final vom obține un adevărat deliciu.

Cornulețele fragede cu nucă sunt gustoase, ușor de făcut și ideale la mesele festive alături de alte bucate alese.

Cum să pregătești acasă un desert savuros după rețeta bunicii

Dacă vrem să facem niște cornulețe fragede cu nucă vom avea nevoie de 100 g de nucă măcinată, 300 g de făină, 200 g de unt, 100 g de zahăr pudră, 2 gălbenușuri, sare și zahăr vanilat.

Mai întâi se mixează untul până când capătă o textură cremoasă și fină. După aceea se adaugă peste unt nuca măcinată, zahărul pudră, sarea și gălbenușurile. Se amestecă foarte bine până când toate ingredientele se întrepătrund. Ulterior, se pune făina treptat și se amestecă din nou. Se frământă aluatul până când capătă o textură elastică.

Se pune aluatul pentru cornulețe pe o folie alimentară într-o formă pătrată și se dă la frigider timp de trei ore. Se scoate aluatul din frigider și se împarte în 4 bucăți de dimensiuni egale. Fiecare bucată se împarte în alte 4 bucățele, apoi acestea vor fi împărțite din nou. Se modelează fiecare bucățică de aluat în formă de semilună sau se rulează ușor apoi se așază pe rând într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se coc delicioasele cornulețe cu nucă până când se rumenesc ușor. Când sunt gata, se scot cornulețele de la cuptor, se pudrează cu zahăr vanilat și se pregătesc pentru servire. Cu siguranță vom obține un desert gustos, aromat și pe placul tuturor celor de la masă.

Cornulețele fragede cu nucă sunt ideale la mesele festive alături de alte bucate tradiționale savuroase. Cornulețele sunt ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *