Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti cele mai bune cornulețe fragede cu margarină și apă minerală. Cornulețele de casă sunt aromate și amintesc celor de la masă de vremea copilăriei și de rețetele bunicii. Pentru a oferi cornulețelor o textură și o savoare aparte, trebuie să ținem cont de câteva trucuri. Iată cum să obții gustul care te va cuceri imediat.
Cornulețe fragede cu margarină și apă minerală
Dscă vrem să pregătim un desert ca în vremea de odinioară, după rețeta bunicii, ideale sunt niște cornulețe fragede cu margarină și apă minerală. Acestea sunt savuroase și se fac rapid, cu doar câteva ingrediente.
Pentru a obține niște cornulețe fragede de se topesc în gură trebuie să facem mai întâi un aluat aerat și aromat. Cu doar câteva ingredienete și un strop de îndemânare, la final vom obține un adevărat deliciu.
Pentru iubitorii de deserturi tradiționale putem face și o negresă cu glazură de ciocolată, cu nucă și stafide. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui. La fel de bine putem pregăti și delicioasa prăjitură Albă ca Zăpada cu foi fragede și cremă de vanilie cu lămâie. Acest desert este o adevărată încântare pentru papilele gustative.
Cornulețele fragede făcute cu margarină și apă minerală merg de minune la mesele de sărbătoare în familie, dar și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm cu rețeta bunicii.
Cum să obții cele mai bune cornulețe de casă
Pentru savuroasele cornulețe vom avea nevoie de 300 g de făină, 75 g de zahăr, 75 ml de ulei, 50 g de margarină, 100 ml de apă minerală, 5 g de praf de copt, 1 vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu, 1 linguriță de oțet, esență de vanilie, 1 vârf de cuțit de sare, 250 g de gem de prune, 50 g de miez de nucă și zahăr pudră vanilat pentru decor.
Într-un vas mare se amestecă făina împreună cu praful de copt și sarea. Într-un bol separat se mixează uleiul cu zahărul, apoi se adaugă margarina moale. Se pune apa și se amestecă foarte bine apoi se toarnă compoziția peste cea cu făină.
Se adaugă bicarbonatul de sodiu stins în oțet și se toarnă esența de vanilie. Se omogenizează foaarte bine apoi se începe frământarea aluattului. După ce aluatul se lasă la odihnit timp de 30 de minute, se împarte în bucăți, se întinde și se formează triunghiuri de aluat. Se pune câte o lingură cu gem de prune pe fiecare triunghi și se rulează pentru a forma cornulețele de casă.
Când sunt gata se așază într-o tavă de copt și se pun cornulețele la cuptor. Când sunt gata, se scot, se pudrează cu zahăr vanilat și se lasă la răcit apoi se servesc.
Cornulețele cu margarină și apă minerală au o textură crocantă, sunt aromate și incredibil de gustoase. Cornulețele se pot umple cu rahat, cu nucă sau cu dulceață de casă. Pot fi făcute de post, cu un aluat elastic și fraged. Rețeta este simplă și poate fi adaptată după gust și preferințe. Acest desert le va aminti celor dragi de vremea copilăriei și de rețetele savuroase și aromate ale bunicii.