Prima pagină » Culinar » Cornulețe fragede cu gem. Rețetă simplă și rapidă de cornulețe aromate, care se topesc în gură

Cornulețe fragede cu gem. Rețetă simplă și rapidă de cornulețe aromate, care se topesc în gură

27 iul. 2022, 15:33,
în Culinar

Cornulețele fragede cu gem se află pe lista celor mai iubite rețete ale copilăriei. Sunt vanilate și aromate, nemaipomenit de delicioase și numai bune de preparat pentru o masă în familie.

O rețetă de cornulețe fragede cu gem sau cu magiun este tot ce ai nevoie, atunci când vrei să te răsfeți cu ceva dulce. Sunt incredibil de delicioase și ți se topesc în gură! Nici nu ai nevoie de multe ingrediente și se prepară repede. În aproximativ 45 de minute, rețeta este gata, iar cornulețele sunt aproape mâncate, la cât sunt de bune.

Dacă ești mare iubitoare de cornulețe, îți recomandăm să încerci și cornulețele fragede cu untură și apă minerală sau cornulețele cu untură și drojdie.

Spor la gătit!

cornulețe cu gem pudrate cu zahăr

O rețetă de cornulețe fragede cu gem sau cu magiun este tot ce ai nevoie, atunci când vrei să te răsfeți cu ceva dulce.

Cornulețe fragede cu gem. Rețeta bunicii, care nu dă greș niciodată!

Pentru a prepara cele mai bune cornulețe, ai nevoie de următoarele ingrediente: pentru aluat – 250 de grame de făină, 125 de grame de smântână grasă (minim 20%), trei gălbenușuri, 150 de grame de unt (minim 80% grăsime) sau 100 de grame de untură, sare (după gust), vanilie; pentru umplutură – 300 de grame de gem (sau 200 de grame de gem și 100 de grame de nucă); pentru decor – aproximativ 100 de grame de zahăr pudră vanilat.

Din aceste ingrediente ar trebui să îți iasă circa 32 de bucăți.

Mod de preparare pentru aluat

Pentru a pregăti aluatul, trebuie să pui untul rece într-un bol (tăiat cubulețe), gălbenușurile, un praf de sare, smântâna, vanilia și făina. Amestecă ingrediente, până când obții un aluat omogen. Ai grijă să nu frămânți aluatul prea viguros, pentru că se va întări oricum la copt.

Învelește aluatul cu o folie din plastic și lasă-l să stea la rece aproximativ o oră sau chiar peste noapte.

Mod de preparare pentru umplutură

Pentru umplutură, ai nevoie de gem sau de magiun. Poți să îl amesteci fie cu mac, fie cu cocos, fie cu nuci, fie cu migdale, pentru a avea un gust mai bogat. Trebuie să ai în vedere că nuca măcinată absoarbe din umiditate și nu lasă gemul să curgă din cornulețe.

Modelarea și coacerea cornulețelor

Scoate aluatul de la rece și lasă-l să stea 30 de minute. Împarte-l în patru și întinde-l, apoi, pe rând, în foi subțiri, după care taie-l în opt triunghiuri. Din fiecare foaie obții opt cornulețe, dacă cercul are un diametru de 35 de centimetri. În capătul fiecărui triunghi pune împlutură și începe să rulezi.

Pentru ca umplutura să nu îți scape, apasă ușor, cu degetele, pe capetele cornulețelor. Atunci când le pui în tavă, ai grijă ca zona de îmbinare a aluatului să fie dedesupt.

Așează cornulețele pe hârtie de copt și nu le unge cu nimic. Bagă tava în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius și lasă cornulețele la copt aproximativ 15 minute. Între timp, pregătește o farfurie cu zahăr pudră, prin care să tăvălești cornulețele fierbinți. După ce le-ai scos din cuptor, nu le lăsa deloc la răcit, pentru ca zahărul să se lipească frumos.

În final, așează cornulețele obținute pe un platou sau pune-le în cutii cu capac.

Poftă bună!

cornulețe cu gem pudrate cu zahăr

Așează cornulețele pe hârtie de copt și nu le unge cu nimic. Bagă tava în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius și lasă cornulețele la copt aproximativ 15 minute.

Bugetul.ro
Nenorocit pe viață de Piedone, un producător local și-a plâns public durerea. Șeful ANPC l-a nimicit pe „țăranul român” fără milă
redactia.ro
Reacția neașteptată a Rusiei după ce Zelenski s-a înțeles cu Trump pentru oprirea războiului timp de 30 de zile
Bugetul.ro
Tăcutul patron de la Arabesque, marele magazin de materiale de construcții din România. Afacerile l-au transformat într-unul dintre cei mai bogați oameni din Galați
a1.ro
Bianca TRS are leucemie. Ce spune după diagnosticul dur primit de la medici
Playtech.ro
Taxă extra de 820 de lei pentru proprietarii de apartamente cu 2 camere. Cât e taxa pentru 3 sau 4 camere
observatornews.ro
Afacere cu locurile de parcare în Cluj, care costă 25.000 de euro. O femeie a vrut să cumpere 5 pentru a le închiria
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Lacrimi și suferință pentru unele zodii. Le așteaptă o despărțire dureroasă
realitatea.net
Anca Alexandrescu: Am spus că, dacă va fi interzis Georgescu și Ponta va candida, sunt dispusă să-mi lansez candidatura. Suveraniștii trebuie să se unească
SportpeSurse
O minoră de doar 14 ani i-a luat mințile lui Gigi Becali, care s-a îndrăgostit până peste cap
Playtech.ro
Taxă extra de 820 de lei pentru proprietarii de apartamente cu 2 camere. Cât e taxa pentru 3 sau 4 camere
Dailybusiness.ro
Dispar paracetamolul și amoxicilina din farmacii! UE a dat ordinul!
RomaniaTV
Inversarea vortexului polar ar putea aduce alte ninsori. Ce este "zăpada de primăvară"
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Se dau 500 de lei pe card, BONUSUL a fost aprobat în ultima şedinţă de Guvern. Cine sunt beneficiarii
redactia.ro
Planul pus la cale de Putin pentru Ucraina. Președintele Rusiei vrea să-l facă pe Trump să accepte totul
ego.ro
Vedeta PRO TV regretă relația cu postul! Dezvăluiri neașteptate! EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
13 martie 2025
13 martie 2025