Prima pagină » Culinar » Cornulețe din foietaj cu gem. Un desert făcut după rețeta bunicii

Cornulețe din foietaj cu gem. Un desert făcut după rețeta bunicii

26 ian. 2024, 10:21,
BZI.ro, în Culinar

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti acasă niște cornulețe din foietaj cu gem. Acestea au o aromă aparte, sunt delicioaase și merg servite la orice masă și la orice ocazie alături de alte deserturi. Cornulețele pot fi făcute cu aluat fraged cu untură sau cu aluat foietaj. Pentru a le oferi un plus de aromă cornulețelor, putem să le ornăm cu zahăr pudră vanilat sau le putem glasa în ciocolată. Iată cum poți pregăti acasă un desert făcut după rețeta bunicii.

Cornulețe din foietaj cu gem

Dacă vrem să pregătim acasă un desert aromat, gustos și pufos, putem face niște cornulețe din foietaj cu gem. Acestea merg servite la mesele de sărbătoare în familie, dar și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu un desert care să ne amintească de vremea copilăriei.

Cornulețele din foietaj cu gem sunt adorate de mulți dintre noi, iar pentru acestea avem nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație.

Pentru iubitorii de deserturi tradiționale, putem face și niște plăcinte cu brânză și stafide. Când vine vorba de plăcintele de casă, gospodinele se întrec în tot felul de trucuri culinare. Cornulețele din foietaj cu gem sunt delicioase și nu trebuie să lipsească de la mesele de sărbătoare. Cornulețele fragede și gustoase sunt ideale la mesele de sărbătoare, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu. Pentru ca succesul culinar să fie garantat, trebuie să ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii. Fie că sunt făcute cu gem, nucă sau rahat, cornulețele sunt nelipsite la ceas aniversar alături de alte deserturi savuroase.

Rețeta unui desert irezistibil

Pentru câteva cornulețe din foietaj cu gem vom avea nevoie de 450 g de aluat foietaj, 400 g de gem de prune și 4 linguri de nucă măcinată.

Aluatul foietaj gata preparat se lasă la dezghețat apoi se întinde puțin și se taie în 12 triunghiuri. Se amestecă după aceea într-un bol gemul de prune cu nuca măcinată. Pe fiecare triunghi de aluat se pun câteva linguri de umplutură și se rulează pentru a forma cornulețele.

Cornulețele se așază într-o tavă pentru a nu se lipi și se dau la cuptor pentru 35 de minute. Când sunt gata, se scot cornulețele din cuptor și se pudrează cu zahăr vanilat. Delicioasele cornulețe cu gem sunt gustoase, aromate și ideale de servit la orice ocazie. Cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație, succesul culinar va fi garantat.

Cornulețele de casă făcute după rețeta bunicii le vor aminti celor dragi de vremea copilăriei. Cornulețele pot fi umplute cu ciocolată, cu cremă de vanilie, cu dulceață, cu brânză și multe alte umpluturi savuroase, în funcție de gust și preferințe. Pentru delicioasa plăcintă cu brânză vom avea nevoie de 400 g de aluat de plăcintă sau foi de plăcintă cumpărate, 500 ml de lapte, 80 g de zahăr, 100 ml de ulei, 3 ouă, 150 g de smântână, 1 lămâie, 80 g de stafide, 2 linguri de esență de rom, 16 g de zahăr vanilat, praf de sare și 800 g de brânză de vaci. Rețetele sunt inedite și pot fi adaptate după preferințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *