Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un desert savuros, putem pregăti niște cornulețe de post ca la bunica. Acestea sunt ușor de făcut și pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat. Iată rețeta cu care vei obține un desert de casă fraged și aromat.
Cornulețe de post ca la bunica
Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete savuroase. Pe lista deliciilor de post se află cornulețele de post ca la bunica. Acestea se fac rapid, cu câteva ingrediente, iar dacă folosim un plus de imaginație, rezultatul va fi unul încântător. Cornulețele fragede de post pot fi făcute simple sau cu rahat, nucă și gem, după preferințe.
Cornulețe de post ca la bunica vor aminti de vremea copilăriei, iar cei de la masă vor fi cuceriți de acest desert fraged și gustos. În zilele cu restricții alimentare putem pregăti și un cozonac de post cu suc de portocale. Acesta este ideal la mesele festive alături de alte deserturi rafinate și delicioase.
Pentru iubitorii de preparate tradiționale făcute după rețeta bunicii, putem face și niște mucenici moldovenenești de post. Rețetele de post sunt diverse și gustoase, iar dacă ținem cont de câteva secrete culinare, la final ne vom încânta papilele gustative cu adevărate delicii. Cornulețele de post sunt gustoase, fragede și aromate, fiind ideale în zilele cu restricții alimentare și nu numai.
Cum să pregătești acasă un desert fraged și gustos
Pentru delicioasele cornulețe de post făcute cu borș și umplute cu rahat vom avea nevoie de 300 g de făină, 135 ml de ulei, 110 ml de borș acru, 3 g de sare, 3 g de drojdie, 5 g de coajă rasă de lămâie, 150 g de rahat și 150 g de zahăr pudră.
Mai întâi se amestecă într-un vas mare uleiul, borșul, sarea, zahărul vanilat, drojdia și răzătura de lămâie. După aceea se adaugă treptat făina și se amestecă din nou până când obținem o compoziție omogenă. Se frământă aluatul până când devine elastic și nu se mai lipește de mâini. Când este gata se lasă aluatul la dospit timp de 30 de minute.
Aluatul se împarte în trei bucăți egale apoi se întinde fiecare bucată. Se decupează cercuri de aluat cu ajutorul unui pahar. Fiecare cerc de aluat se va tăia în felii potrivite pentru a obține cornulețe. Aluatul de cornulețe se umple cu rahat sau cu gem. Se rulează cornulețele dinspre margine spre centru. Cornulețele se așază în tava de copt la distanță mică între ele să nu se lipească. Când sunt gata, se scot cornulețele din cuptor și se pudrează cu zahăr vanilat apoi se lasă la răcit. Cu siguranță vom obține un desert gustos, fraged și aromat.
Cornulețele de post făcute după rețeta bunicii sunt delicioase și aromate, fiind ideale în zilele cu restricții alimentare, dar și ori de câte ori vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un desert ca în vremea copilăriei. Cornulețele pot fi făcute și la mesele festive alături de alte prăjituri rafinate și savuroase.
Oameni buni!
De fapt, oameni!
Cat timp se lasa la cuptor si la ce temperatura?
Multumesc anticipat!