Vrei să prepari cele mai bune cornulețe cu untură și iaurt pe care le-ai mâncat vreodată? Ai ajuns în locul potrivit! În rândurile următoare, ți-am pregătit o rețetă simplă, care îți va aminti de gustul copilăriei.
Cornulețele sunt iubite atât de cei mari, cât și de cei mici. Se prepară ușor, cu ingrediente puține și sunt foarte gustoase. Cornulețele cu untură și iaurt se fac mici, cât de-o îmbucătură și ies extrem de fragede. Din cantitățile de mai jos, vei obține 65 de cornulețe delicioase, numai bune de pregătit pentru mesele festive sau ca desert de zi cu zi.
Dacă îți plac cornulețele, vezi și rețeta de cornulețe fragede cu untură și drojdie sau rețeta de cornulețe de post cu borș, pe care bunica obișnuia să le prepare cu fiecare ocazie.
Spor la gătit!
Cum se prepară cornulețele cu untură și iaurt?
Cornulețele cu untură și iaurt se prepară din: pentru aluat – 200 de grame de untură, 200 de grame de iaurt, un ou, cinci linguri de zahăr, o linguriță de bicarbonat, două lingurițe de extract de vanilie, coaja rasă de la o lămâie, 500-550 de grame de făină, un praf de sare; pentru umplutură – un castron de nucă măcinată, o ceașcă de lapte fierbinte, cinci sau șase linguri de zahăr, două lingurițe de esență de rom, o lingură de cacao, zahăr pudră.
Pregătirea acestor cornulețe durează mai puțin de 90 de minute.
Prepararea aluatului
Ia un bol mare și pune untura, oul, zahărul, praful de sare și amestecă ingredientele, până când obții o cremă fină. Adaugă și iaurtul, coaja rasă de lămâie și extractul de vanilie. Mixează bine și, la final, pune bicarbonatul și făina cernută. Va rezulta un aluat nelipicios, foarte simplu de modelat.
Lasă aluatul să se odihnească aproximativ 30 de minute.
Prepararea umpluturii pentru cornulețele cu untură și iaurt
Toarnă laptele fierbinte peste nuca măcinată, puțin câte puțin, până când obții o pastă groasă. Nu uita să adaugi și zahărul, esența de rom, cacaua și amestecă bine.
Presară puțină făină peste blatul de lucru. După aceea, rupe o bucată de aluat, dă-i o formă dreptunghiulară și tai-o în triunghiuri mici. Pe fiecare bucățică, pe mijloc, pune puțină umplutură, după care rulează aluatul. Procedează astfel cu toate cornulețele.
Între timp, tapetează o tavă cu hârtie de copt și așează cornulețele. Introdu tava în cuptorul încins, la foc mediu, și las-o să stea până când cornulețele se rumenesc ușor deasupra.
Când crezi că sunt gata, scoate-le din cuptor, mai lasă-le un sfert de oră să se răcorească, apoi pudrează cu zahăr.
Cornulețele se păstrează într-o cutie cu capac sau într-un bol acoperit cu folie alimentară. În acest fel, te vei putea bucura mai mult de ele.
Poftă bună!
Rețetă inspirată de bucataras.ro.