Prima pagină » Culinar » Cornulețe cu nucă și untură. Rețeta bunicii pentru un desert de casă delicios

Cornulețe cu nucă și untură. Rețeta bunicii pentru un desert de casă delicios

06 dec. 2022, 11:20,
în Culinar

Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un desert ca pe vremea bunicii, putem pregăti niște cornulețe cu nucă și untură. Acestea sunt gustoase, aromate și ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat. Iată rețeta bunicii pentru un desert de casă delicios.

Cornulețe cu nucă și untură

La mesele de sărbătoare putem pregăti niște cornulețe cu nucă gustoasă și fragede. Acestea vor aduce la masă aromele din vremea copilăriei și vor fi cu siguranță pe placul tuturor. Pentru iubitorii de deserturi tradiționale ca pe vremea bunicii, savuroasele cornulețe de casă sunt alegerea perfectă.

Pentru a obține niște cornulețe delicioase și aromate trebuie să pregătim mai întâi un aluat fraged. La final ne vom încânta papilele gustative cu un desert irezistibil. Cornulețele umplute cu nucă și făcute cu untură au o aromă aparte și un aspect deosebit. Pentru masa de Crăciun gospodinele pregătesc niște cornulețe gustoase după rețeta bunicii.

La ceas aniversar, putem pregăti și o negresă pufoasă și cremoasă. Aceasta este ideală ori de câte ori vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un desert savuros și pufos. De asemenea, nelipsite de la masă sunt și niște fursecuri fragede simple sau umplute cu gem.

Cum să pregătești un desert gustos și aromat

Dacă vrem să pregătim pentru mesele de sărbătoare niște cornulețe cu nucă și untură vom avea nvoie de 500 g de făină, 100 g de untură, 3 gălbenușuri, 1 praf de sare, 1 lingură de zahăr pudră, 3 linguri de apă rece și puțină smântână. Aceste ingrediente le vom folosi la pregătirea aluatului de cornulețe. Pentru umplutură vom avea nevoie de 3 albușuri, 150 g de zahăr, 250 g de nucă măcinată și 1 linguriță de esență de vanilie.

Mai întâi vom pregăti aluatul pentru cornulețe. Într-un vas se amestecă făina împreună cu 50 g de untură până când obținem un aluat sfărâmicios. Gălbenușurile se bat spumă împreună cu apă rece, sare și zahăr pudră. Compoziția obținută se pune peste cea de aluat și se începe frământarea.

În timp ce frământăm aluatul, punem smântână pentru ca la final să obținem un aluat nelipicios și fraged. Când este gata, se învelește aluatul în folie și se lasă la rece timp de o oră. Se scoate după aceea aluatul de la frigider și se întinde într-o foaie subțire. Se unge foaia de aluat cu untură și se taie în 4 bucăți. Fiecare bucată se rulează separat într-un sul. Se învelesc din nou în folie alimentară și se dau la rece.

Între timp vom pregăti umplutura pentru gustoasele cornulețe. Se bat albușurile spumă împreună cu zahărul, apoi se adaugă nuca măcinată și esența de vanilie. Se încălzește cuptorul și se tapetează tava cu hârtie de copt. Se scoate aluatul de la rece, se întinde din nou fiecare sul și se taie în pătrățele potrivite. Pe fiecare pătrățel de aluat se pune o linguriță de umplutură apoi se rulează aluatul pentru a-i da forma unui cornuleț. Se procedează la fel până când se termină aluatul și umplutura.

Cornulețele cu nucă și untură se așază în tavă și se pun la cuptor timp de 25 de minute până când se rumenesc ușor. Când sunt gata, se scot cornulețele din cuptor și se pudrează cu zahăr vanilat. Cu siguranță vom obține niște cornulețe gustoase, fragede și aromate.

Cornulețele cu nucă și untură sunt pe placul multora dintre noi și pot fi făcute la mesele festive alături de alte deserturi savuroase. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final vom obține un adevărat deliciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
20 noiembrie 2024
20 noiembrie 2024